reklama
nefretete101
Fanka BB :)
jak będzie okazja to moge wam popstrykać;-)
goldenka25
Zaangażowana w BB
Witam serdecznie :-)
Jestem tu nowa i chciałam zapytać gdZie w Doncaster jest ginekolog ponieważ jestem w ciąży a mieszkam tu 2 miesiace dopiero nie wiem gdzie udać :-( z góry dziękuję za każdą informację numer tel, czy mówi tam ktoś po polsku itp. z góry dziękuję i Pozdrawiam
Jestem tu nowa i chciałam zapytać gdZie w Doncaster jest ginekolog ponieważ jestem w ciąży a mieszkam tu 2 miesiace dopiero nie wiem gdzie udać :-( z góry dziękuję za każdą informację numer tel, czy mówi tam ktoś po polsku itp. z góry dziękuję i Pozdrawiam
Nefretete dziekuje...nie wykluczone ze sie zglosimy

Witaj Goldenka25...hmmm po pierwsze jak dlugo tu zostajesz? Bo jezeli troche, to nie zawracaj sobie glowy NHS bo szkoda czsu. Po pierwsze musisz byc zapisana do jakiejs przychodni, najlepiej najblizej domu. Ale to trwa...:-(Jezeli juz znajdziesz jakas przychodnie to zapytaj sie, moze przyspiesza proces, ale watpie:-( Po drugie ciaze tu prowadzi polozna nie ginekolog , dopiero jak cos sie dzieje zlego to odsylaja na jakies specjalistyczne badania. Pierwsza wizyte u poloznej ma sie ok 10 tyg a USG ok 12. Wczesniej nic a nic nie robia
A pozniej wizyty co miesiac albo dluzej ....w miare zaawansowania stanu ok 7-8 miesiaca co 3 tyg , a w 9 co 2 lub 1tydz.

Witaj Goldenka25...hmmm po pierwsze jak dlugo tu zostajesz? Bo jezeli troche, to nie zawracaj sobie glowy NHS bo szkoda czsu. Po pierwsze musisz byc zapisana do jakiejs przychodni, najlepiej najblizej domu. Ale to trwa...:-(Jezeli juz znajdziesz jakas przychodnie to zapytaj sie, moze przyspiesza proces, ale watpie:-( Po drugie ciaze tu prowadzi polozna nie ginekolog , dopiero jak cos sie dzieje zlego to odsylaja na jakies specjalistyczne badania. Pierwsza wizyte u poloznej ma sie ok 10 tyg a USG ok 12. Wczesniej nic a nic nie robia

Ostatnia edycja:
goldenka25
Zaangażowana w BB
misska dziękuje za odpowiedz zostaje tutaj jak narazie nie wiem moze 2- lata dostałam nr tel od koleżanki już zadzwoniłam tam i ma dzisiaj do mnie dzwonic położna z woodlands aby ustawić wizyte u GP czy coś takiego:-) ma mi pomóc zorganizować to wszystko mam nadzieje że wszystko bedzie ok a ja mam pytanie jeszcze jedno czy położna potwierdzi ciąże ?? bo ja tylko 2 testy zrobiłam narazie a co to jest NHS ??
Goldenka nie wiem jak to jest z tym GP i po co masz do niego isc, ale widac z tego ze co przychodnia to inne zasady. NHS to panstwowa angielska sluzba zdrowia. A co do potwierdzenia ciazy to w wiekszosci przypadkow polegaja na tym co im sie powie i tak naprawde to ciaza jest potwierdzona dopiero podczas pierwszego USG. Nie slyszalam zeby robili tu np.testy z krwi.

goldenka25
Zaangażowana w BB
kurcze ja to widze ze w Anglii służba zdrowia to do kitu jest
dlczego oni niczym się nie przejmują ech ... a z tym GP to jest tak że ja nie mam wogóle tu lekarza może dlatego najpierw musze sie zapisać żeby wogóle gdzieś figurować sama już nie wiem .... a mam jeszcze jedno pytanie ponieważ nie posiadam Insurance Number ale składki są pobierane co tydzień z mojej wypłaty czy będe musiała płacić za wizyty położnej i u lekarza?

Co do sluzby zdrowia to sie chyba przyzwyczaisz
"chyba"- bo ja nie moge dlatego miedzy innymi wracamy do polski. Tu lekarz GP jest od wszystkiego...a jak cos jest od wszystkiego to jest do niczego:-( Moglabym poemat napisac o ich podejsciu do pacjeta...olewka a jak cos dolega to prosze paracetamol lykac...cudowny magiczny lek na wszystko
Musisz sie do przychodni zapisac ale czy musisz isc na wizyte do GP to nie wiem, ja nie bylam u GP w sprawie ciazy. A jezeli placisz skladki to moze masz jakis tymczasowy NIN , a jezeli nie to tez musisz sie o to postarac...inaczej moga chciec zebys placila za wizyty:-( Wiem ze to duzo zalatwiania, ale czym szybciej sie za to wezmiesz tym spokojniejsza bedziesz pozniej...a to lepiej dla dzieciaczka
:-)

reklama
goldenka25
Zaangażowana w BB
tak naprawde to z mojego powodu lekarz moze mnie nie badac ale nie darowałabym sobie jesli dzieciaczkowi by sie coś stało dlatego też się boję całej tej "opieki" dzisiaj miała położna dzwonić a tu echo ech ... zobaczymy jak mi sie to nie spodoba to wracam do Polski bo nie będe drżeć o swoje zdrowie