reklama

Mamy z FRANCJI!

zoe : super ze znalazlas nauczycielke :) czas sie przelamac ;))))
mam nadzieje, ze mala sie zaklimatyzuje w szkole i w centre de loisirs! to na pewno kwestia czasu

zmykam jesc
koniec mojego cudownego dnia, maz wzial dzis wolne zebym odsapnela, posprztaal troche, gotowal, zajals sie malym, spacerami kapaniem i wszelkim innym... jutro moja kolej :)
ale od soboty bedzie tata na 10 dni :)))))))))))))))) a pozniej juz od 13 do 22 moment i wakacje i jedziemy na poludnie to tez sobie brzuchem do gory poleze ;)

reklama
Czesc dziewczyny:)
Marys pojde tutaj z mala juz na szczepienie jak wrocimy z pl. w styczniu.W grudniu akurat jeszcze ja zaszczepie w pl przy okazji.
Zoe zazdraszczam!! z tymi naukami:))
josephine super mezus ze tak Ci pomaga(moj tez jest taki ,zreszta nocami to tylko on do Nadii wstaje)i mozesz odpoczac.Kurde tutaj znowu beda wakacje??zyc nie umierac dla dzieci:))) a gdzie sie wybieracie na ten czas??

mona hej :)
no moj w nocy to akurat do malego nie wstawal... ale jako ze mailam wstawania nocnego tylko 2m-ce +3 tyg. i jako z emaz ma wyczerpujaca prace, to wybaczam :) i zaganiam w domu do domowych czynnosci ;) hehehehehehe
wakacje w regionie paryskim sa od 22.10 do 3.11, u was moze byc inaczej, nie wiem w jakiej zonie jest bordeaux...
my jedziemy do tesciow kolo marsylii/avignonu na caly ten czas
tesciowa mi pomoze, zajmie sie malym, ja nie ebde musiala gotowac zajmowac sie domem, wiec sobie troszke odsapne i moze troche w dzien odespie kiepskie nocki! :)

a we fr; to wakacje sa co chwile :) ja sie ciesze, bo daje mi to mozliwosc czestych wyjazdow do pl w ciagu roku a nie tylko w dlugie letnie wakacje, gdzie akurat sie cala rodzina zjezdza i sredni ( jak dla mnie) to odpoczynek...
tylko w tym roku wyjatkowo nie moge latac ( bole brzucha skurcze itp) i dlugo nie bede w domu, ale od 2012 na pewno nadrobie, jak tylko dzidziulek bedzie mial z 3 m-ce to chodu!!!! :)

jakie macie plany na dzis? u nas ma byc 29 stopni, wiec na penwo plac zabaw po siescie
zrobilam zakupy na przyjazd taty juz i przy okazji wywralam sobie bluzke i mlodemu bluze z kapturem, a tacie koszulke na dlugi rekaw na prezent
za 25min startuje po mlodego do przedszkola :)

a ja dzisiaj jakos nie moglam spac :/ i odrana bol glowy mi towarzyszy ehhh moze stres mnie lekki lapie, dzisiaj " zegnam" sie z jednym domem po 3 latach... ta temp. na zewnatrz moze wykonczyc, a czeka mnie dzisiaj 4 godziny w pracy (oby do 17.30) i spokoj :)
weekend sie zapowiada z piekna pogoda a u nas jak zwykle wszystko sie zle poukladalo:/ Moj maz caly weekend w pracy- niestety, takze posiedze sama. Myslalam o spotkaniu z kuzynka, ale cos ja przeziebienie zlapalo wiec raczej sie powstrzymam....
buziaki dziewczyny i milego dnia:)

magda : to sobie odpoczniesz w weekend jak ma zpracuje :)))
ja tez niewyspana ale u mnie to juz codziennosc, wieczne wstawanie do wc... uroki ciazy hehe
milego dnia, papatki!
lece po malego do przedszkola, zajrze po poludniu !

hej dziewczyny

u was tez taka piekna pogoda????
ide rozlozyc lezak na podworku i na slonce:)

Magdabb ja tez ostatnio po lebkachsprzatam, nic mi sie nie chce, niby czas mam na wszystko bo kasper w przedszkolu do 16 a maya ogolnie grzeczna ale weny mi brakuje!
Josephine nie wiem czy sie ci chwalilam ze wreszcie zdalam prawko i moge smigac sobie:) wreszcie jestem nie zalezna!
i co u Ciebie kochana jak starszy synus i "corenka" w brzuszku? jakies przeczucia co do plci? nie zzera cie ciekawosc? krcze ja bym nie mogla tak nie wiedziec:p mi lekarz juz powiedzial w 13 tyg ciazy ze bedzie coreczka:) a ja oczywiscie do samego konca nie wierzylam, choc powiem ze nie mialam nic przeciwko drugiemu synkowi , imie juz dla niego mieliemy o wybrac ime dla corki to byla "masakra" ale jakos doszlismy do porozumienia niedaleko przed porodem:)
wyprawke juz szykujesz?
ja rozgladam cie za nowym wozeczkiem dla mojej corci bo ten juz mi sie znudzil.....mam peg perego pliko 3 kolor ozow:)))))) ale chce zmienic na bugaboo bee lub quinny zapp xtra....

i na koniec pokaze wam moje dzieci:)

Uploaded with ImageShack.us

parisienne : hej :) slodkie dzieciaczki, a mayka coraz bardziej podobna do kapika sie robi !!! :) szok :)
Gratuluje prawka!!!! podziwiam ze sie nie boisz tu jezdzic! ja tematu prawka unikam jak ognia hehe... tchorz jestem i tyle :)

Moj gin tez widzial plec w 13tc, ale my sie dzielnie trzymamy i chcemy miec niepsodzianke. Toc juz niewiele zostalo, jutro wybije pelne 30 tygodni :)
A co do przeczucia to oboje myslimy ze bedzie drugi synus i oboje bysmy woleli... hihihihihihi mialam faze wczesniej na corke ( nawet mam nazbierane 4 kartoniki ciuszkow dziewczecych nowych - odnosnie wyprawki - i czuje ze sie nie przydadza hehe) ale jakos mi zupelnie przeszlo. Pewnie ze jak bedzie cora to bede sie cieszyla, poza tym nie jetsem pewna ze zdecydujemy sie na trzeciego malucha, a nawet jelsi tak to nikt nie gwarantuje ze trzecie nie bedzie tez chlopak - wiec asekuracyjnie lepiej byloby miec teraz coreczke, zeby miec juz i to i to ;)
ale tak w glebo serducha to jakos synus mamusi siedzi ;)

wyprawka juz gotowa, ale oczywiscie jak rasowa zakupoholiczka ciagle dokupuje jakies ciuszki :)
przestalam jedynie kupowac dziewczece, bo naparwde jakos nie wierze, ze bedzie cora haahhahahahahaha
mam sporo rozu itp, wiec skupiam sie na chlopiecych i unisexach glownie. Myslalam ze chlopiecych nie bede kupowac bo przeciez mam wszystko po poldku a troche tego jest w bakach i 1 komodzie starej... ale jednak nie moge sie powstrzymac, zdecydowanie ciagnie mnie do blekitow i brazow ;)

za to co do wozka to ja wogole nie mam "jazdy" na wozki i sprzety niemowlece... Moze to dziwne, ale nie lubie wybierac takich sprzetow, wozek poldka wybralismy w kilkanascie minut :) zwykly chicco i teraz gondole i pierwszy fotelik do auta na pewno zachowam to sama, bo nawet przez mysl mi nie przyszlo zeby szukac innego, i nawet nie mam ochoty... wstyyyyd... :) A od marca gdzies jak sie zrobi cieplej przeloze malenstwo do mojego mac larena na plasko. tak samo mam z wszelkimi krzeselkami, lezaczkami itp
mam wszystko po poldku, brakuje tylko 2-3 rzeczy ktore nam sie przepalily lub nam popsuto je w przeprowadzce... (babycook, krzeslo do jedzenia + potrzebuje elekt. niani teraz, bo mam pokoj dmaeko od kuchni i salonu)
i chyba wpisze sprzety na liste de naissance, bo sama zbytnio nie mam ochoty tego kupowac, wole ciuszki i zabawki ;)

Ostatnia edycja:
no to od dzisiaj odpoczywam:) musze sobie jakos zorganizowac czas,zebym sie nie zanudzila w ciagu tygodnia..... zostaja mi dwa wyjscia do pracy na 2 godz czyli cale nic, ale przynajmniej gdzies sie rusze :D dzisiaj najgorsze juz pozegnalam:))
milego wieczoru:)

reklama
pogoda piekna a dzien do d....
w przedszkolu znowu placz, ale tylko na poczatku, a pamietacie jak pisalam ze jest taka babka co jej nie cierpie (pomocnik nauczycielki i chyba na stolowke z nimi chodzi) to dzis na koniec moja ja chce pozegnac a ta sie odwrocila swoja parszywa geba sie popatrzyla i nawet jej nie powiedziala czesc! co za baba kurcze!!! potem ...dzwoni lekarz gin..cytologia nie ciekawa ..jutro biopsja ...nie powiedzial mi wiele przez telefon ..takze czekam na jutro ! pa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry