hej
bede do was oczywiscie zagladac
zoe : &&&&&&&&&&&&&&& za 15.11, bedzie dobrze nie stresuj sie!!!!! kliniki nie znam, wiec nic nie poradze, ale na pewno jest dobra i nie masz co sie stresowac, wkoncu nie jestesmy w kraju 3ciego swiata
brawo dla zoe !!!! ja tez zauwazylam ze L. sie zmienil, wydoroslal...i tak jak wczesniej bylam raczej przeciwniczka zbyt wczesnego poslyania do przedszkola ( tu nie ma wyboru jak jets dany rok a moj z konca roku wiec nawet 3 lat nie mial i wciaz nie ma!!!) tak teraz jestem super hapoy, bo raz ze akurat mu sie b. poodba, bawi sie, ma kolegow, a dwa widze ze wydoroslam np. sam zdejmuje spodnie do siku, podnosi, sam myje rece a wczesniej....

no i uczy sie wielu rzeczy, na ktorych nauke ja niekoniecznie bym miala sile i motywacje
a co do dzidzi : ja tez nie jestem zowlenniczka duzej przerwy... teraz boisz sie ze wpadneisz znow w pieluchy, nieprzespane nocki...
a pomysl jak to bedzie jak mala bedzie miec 6-7 lat, sama jesc od A do Z bez brudzenia, sama sie kapac, sama ubierac i wogole... i wtedy znow start z noworodkiem...?
ja to mowie stanowczo nie! i tak 3 lata u nas to juz sporo, chcialam 2-2,5 ale wczesniej sie nie dalo wiec jest jak jest, ale na 4-5 lat sie w zyciu nie zdecdyje
i jeszcze taka anegdotka a propso wpadania z pieluch w pieluchy i z odrabiania lekcji w pieluchy
doslownie akcja z dzis, z tgv, poldek zaczal broic i mowie mu ze pani (babka obok, matka 2ki dzieci 5 i 8 lat) go zabierze jak bedzie broil
a ona na to z usliehcem ' nie zabiore, bo juz za pozno na 3cie, za duzo teraz mam pracy z dziecmi zeby zajmowac sie malym czy niemowlakliem, zmieniac pieluchy wstawac w nocy itp)
i wiecie co??? powiem wam ze faktycznie mi sie samej od sluchania slabo robilo jak swojemu 5 letniemu synkowi tlumaczyla i poprawiala przez godzine jak pisac cyfry i liczny od 0 do 35, bo pisze je tak na odwrot, jak odbicie w lustrze... normalnie stwierdzilam ze wole wlasnie isc wywalic kake z pieluchy do smietnika i lingetka obszmyrgnac w 5 sekund tylek...
i to od rana di wieczora niz tak tlumaczyc CODZIENNIE LEKCJE
normalnie tzreba bedzie oszczedzac na korepetycja ze studentka bo ja strzele kabel

JUZ WIEM ZE WOLE PRZEDZIAL WIEKOWY 0-4 niz 5 et +
magdabb : jak szafa????
mona : super ze nadia juz lepiej
milego weekendu wszystkim !!!!!!!!!