reklama

Mamy z FRANCJI!

hej

magda : milego szykowania szafy

marys : nie, mam oblukana marke NOEL, ona ma sklepy na miescie i strona na necie tez, ale ich buty staram sie lapac na wyprzedazach internetowych :)
biore w sumie roznych firm buty, ale chyba te jednak najczesciej...

ide pakowac walizke, jutro 8:00 wyjazd na wakacje :))))))))))

mona : jak nadia????

milego weekendu !

reklama
witajcie dziewczyny! ja ostatnio zabiegana , praca , szkola dom...i na nic czasu nie ma.... 15 listopada mam isc na ta operacje niestety, i najbardziej co mnie martwi to znieczulenie cale czyli na spiaco :szok::szok::szok::szok: ja tos ie tak boje tego, pomimo ze gin mowi ze to lzejsze nie jakies tam mocne bo zabieg krotki okolo 40 min... i nie dosc ze stres zwiazany z tym to jeszcze siostra mojego meza przyjedzie...co mi wogole nie pasi....no ale sie uparla i zdania nie zmieni..i to caly tydzien o Bozeeee!!
bede miala ten zabieg przeprowadzany w klinice joanna darc..moze cos slyszalyscie (to do tych co moze znaja paris) w 13 o ile sie nie myle.
corcia wszystko dobrze , bardzo jej sie podoba centre w srody ze potem do szkoly nie chce chodzic .....no ale od poniedzialku ferie sa to bedzie chodzila dzien w dzien!
i wiecie co tak patrze jak sobie piszecie to az mi sie chce bobaska..i wogole przychodzi taka pani po dziecko do szkoly z wozkiem z trzy miesiecznym bobasem ..on taki slodki , taki sam jak moja byla mala..i tak sie chce ..ale boje sie ze nie dam rady...bo znowu powrot do domu...pieluchy , placze ....
i musze pochwalic moja corke bo taka fajna sie zrobila..urosla poprostu , zmienila sie po tej szkole....po fr zaczyna gadac ;) oczywiscie ma nadal jakies fochy czasem ale to normalka...normalnie kochana jest! i wiem tez ze ona bardzo by sie cieszyla z rodzenstwa ....no niewiem...pomysle....
czy wasze dzieci tez nie lubia wlosow mysc?????????? bo moja to piszczy jakby ja obdzierali ze skory za kazdym razem..i codziennie do kapania tylko prosi zeby wlosow nie myc :baffled::baffled::baffled:
ok to tyle na dzisiaj!! trzymajcie sie cieplutko!!! ps . tu juz zima wieje! szalik dzis kupilam sobie pa

hej dziewczyny
josephine- udanych wakacji:) ja wczoraj nic nie zrobilam w tych szafach, jakiegos lenia mialam, bo przelezalam pol dnia:P
zoe372- duzo zdrowka Ci zycze. i oby bylo juz po 15 listopada, bo najgordze jest takie czekanie:P

Hej:)))
Josephine z Nadia juz lepiej,bylismy z nia wczoraj troszke na dworze.Najwazniejsze ze w nocy juz jej katar nie meczy i spi lepiej.Zycze udanych wakacji,odpoczywaj z brzusiem ile tylko mozesz:)) od neta tez odpoczywasz czy bedziesz do nas zagladac?:-)
zoe zdrowka.Kurcze oby juz bylo po tym 15 listopada,zebys nie musiala juz ciagle o tym myslec i miec to z glowy!!Trzymam kciuki oby wszystko bylo dobrze:tak: a co do corci to masz byc z kogo dumna!:-) i na pewno jest kochaniutka,po fr to pewnie migiem zacznie mowic.Co do wloskow to jeszcze nie odpowiem bo Nadia wloskow ma malo i daje myc normalnie(odpukac)lejemy jej po glowie prysznicem to sie cieszy:-D a co do bobaska to...kochana nie zastanawiaj sietylko staraj sie i juz;-) corcia pewnie szczesliwa bedzie!

zoe ojej. ja tez bym miała stresa. trzymam za ciebie kciuki.
Marcel tez nie lubil mycia włosów, takie etap w życiu dzieci maja ze nie lubią jak sie im po głowie leje i juz. daj jej ręcznik to trzymania na oczy jak płuczesz włosy , albo kup w sklepie taki daszek specjalny dla dzieci do płukania włosów, Daszek do kąpieli dla dzieci - Porównaj wszystkie ceny Daszek do kąpieli dla dzieci z Twenga
a może ona nie lubię późniejszego rozczesywania włosków co? może trzeba szczotkę kupić inna lub zmienić szampon.
josephine udanych wakacji.
magda to nie jest len. to sie nazywa niemoc ciążowa :-):-):-) tak sie w ciąży przydarza ze czasem sie nic nie jest w stanie zrobić mimo nawet szczerych chęci. bo po prostu dopada niemoc i juz :-D:-D

a co do drugiej dzidzi. lepiej z pieluch wejść w pieluchy niz z odrabiana lekcji. im dłuższa przerwa miedzy dzieciaczkami tym trudniej. tak mi sie zdaje, ale kazda z nas ma inna sytuacje życiowa i wszystko trzeba dopasować do siebie. by czuć sie bezpiecznie a przy tym spełnionej

hej

bede do was oczywiscie zagladac :)

zoe : &&&&&&&&&&&&&&& za 15.11, bedzie dobrze nie stresuj sie!!!!! kliniki nie znam, wiec nic nie poradze, ale na pewno jest dobra i nie masz co sie stresowac, wkoncu nie jestesmy w kraju 3ciego swiata ;)

brawo dla zoe !!!! ja tez zauwazylam ze L. sie zmienil, wydoroslal...i tak jak wczesniej bylam raczej przeciwniczka zbyt wczesnego poslyania do przedszkola ( tu nie ma wyboru jak jets dany rok a moj z konca roku wiec nawet 3 lat nie mial i wciaz nie ma!!!) tak teraz jestem super hapoy, bo raz ze akurat mu sie b. poodba, bawi sie, ma kolegow, a dwa widze ze wydoroslam np. sam zdejmuje spodnie do siku, podnosi, sam myje rece a wczesniej.... :) no i uczy sie wielu rzeczy, na ktorych nauke ja niekoniecznie bym miala sile i motywacje ;)

a co do dzidzi : ja tez nie jestem zowlenniczka duzej przerwy... teraz boisz sie ze wpadneisz znow w pieluchy, nieprzespane nocki...
a pomysl jak to bedzie jak mala bedzie miec 6-7 lat, sama jesc od A do Z bez brudzenia, sama sie kapac, sama ubierac i wogole... i wtedy znow start z noworodkiem...?
ja to mowie stanowczo nie! i tak 3 lata u nas to juz sporo, chcialam 2-2,5 ale wczesniej sie nie dalo wiec jest jak jest, ale na 4-5 lat sie w zyciu nie zdecdyje

i jeszcze taka anegdotka a propso wpadania z pieluch w pieluchy i z odrabiania lekcji w pieluchy

doslownie akcja z dzis, z tgv, poldek zaczal broic i mowie mu ze pani (babka obok, matka 2ki dzieci 5 i 8 lat) go zabierze jak bedzie broil
a ona na to z usliehcem ' nie zabiore, bo juz za pozno na 3cie, za duzo teraz mam pracy z dziecmi zeby zajmowac sie malym czy niemowlakliem, zmieniac pieluchy wstawac w nocy itp)
i wiecie co??? powiem wam ze faktycznie mi sie samej od sluchania slabo robilo jak swojemu 5 letniemu synkowi tlumaczyla i poprawiala przez godzine jak pisac cyfry i liczny od 0 do 35, bo pisze je tak na odwrot, jak odbicie w lustrze... normalnie stwierdzilam ze wole wlasnie isc wywalic kake z pieluchy do smietnika i lingetka obszmyrgnac w 5 sekund tylek...
i to od rana di wieczora niz tak tlumaczyc CODZIENNIE LEKCJE
normalnie tzreba bedzie oszczedzac na korepetycja ze studentka bo ja strzele kabel :)
JUZ WIEM ZE WOLE PRZEDZIAL WIEKOWY 0-4 niz 5 et + ;)

magdabb : jak szafa???? :)

mona : super ze nadia juz lepiej :)

milego weekendu wszystkim !!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
U mnie szafa tak jak byla:/ dzisiaj Bylam na marchach, pozniej obiadek( troszke mi zeszlo) a teraz konczy mi sie piec ciasto:p i na szafe nie bylo czasu... A tym bardziej, ze maz mi oznajmil, ze jak chce przesuwac szafe ( w miejscu szafy ma stac lozeczko)to i tak bede musiala wszystko wyciagac... I taka moja syzyfowa praca w tych 25m2:/// wczoraj np posprzatalam mieszkanie i taka zadowolona siedzialam, ze juz odkurzacza nie bede musiala wyciagac.. Gotowalam obiadek i nagle wszystko sie wylaczylo:/ dobrze ze 5 min pprzed powrotem meza do domu:p oczywiscie cos sie tam poprzepalalo, a zeby sie tam dostac musial wszystko z szafki w kuchni powyrzucac:/// ( ale bylam zla) i co i znowu odkurzanie... Koniec narzekania, dobrze, ze dalo sie naprawic :)). Buziaczki i milego wieczoru!!

reklama
ahaha no Josephine to nie zle!! cp do mycia wlosow to juz wszystkiego probowalam , i roznych szamponow , z czesaniem nie ma problemu, i nawet okluray takie do nurkowania i nawet jak jej woda nie cieknie po buzi to i tak sie drze..ale to taki wiek!! :-D:-D

josephine a gdzie Ty jedziesz? co do dzidziusia to zobaczymy...tzn ja zobacze bo moj to chetny :)
buziaki dziewczyny!! milej niedzieli

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry