reklama

Mamy z FRANCJI!

witajcie po wielkiej przerwie:)
udalo mi sie tu zajrzec, bo mam wolne;)
podziele sie od razu radosna nowina - bedzie trzeci bobas, moj Promyczek:)

josephine - gratuluje synka:) jaki porod w koncu, sn i cesarka?
magda - nic sie nie stalo ze malutka nie jadla przez pierwsze dni. W pierwszych 3 dobach dzieci maja prawo stracic 10% swojej wagi urodzeniowej i to jest ok. Jesli chcesz karmic, dlatego powinnac przystawiac nawet jesli masz wrazenie, ze sie nie najada, bo takie ssanie (jeszcze nieporadne) stymuluje produkcje. Widze, ze juz nastroj lepszy, teraz juz z dnia na dzien bedzie latwiej.

reklama
Antylopka my sie nie znamy wiec WITAM:happy:

Gratuluje trzeciego "Szczescia"!

Dziewczyny trzymajcie kciuki bo jutro mam pierwsza wizyte z Alexem u lekarza pediatry, ide sama i juz sie denerwuje jak sie dogadam:crazy:Mój A. niestety bedzie w pracy. Mam nadzieje ze jakos pójdzie mi to "pierwsze starcie"

antylopka : !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CUDOWNIE !!!!!!!!!!!!!! czyli jednak trojeczka :)))) Super!!! bardzo sie ciesze!!!!!! spokojnej i szczesliwej ciazy !
na kiedy mas ztermin??? jak adasko i wiki????

u mnie porod przez cc, ale zaplanowana byla na 2.12 a urodzilam 26.11 i o maly wlos przez korki i odminowanie urodzilabym w ciearowce strazackiej :)
jak mnie dowiezli do mojego spzitala mialam juz 8cm :) szybkie zniecuzlenie dezynfekcja i ciecie :)
jetsem bardzo zadowlona i jelsi zdecydujemy sie na trzeciego bobaska to tez na 100% bedzie cc, tylko juz je wczensiej 3 a nie 3 tygodnie zaplanujemy ;) albo i ciut wiecej niz 3 tygodnie hihhi

magda : &&&& bedzie dobrze! powoli wszystko ruszy, najwazniejszy jest ZEN :)

marzenka : pwoodzenia na wizycie !!!

antylopka gratuluje. spokojnej ciąży i szczęśliwego finału życzę!
marzenka trzymam kciuki za wizytę. ja jutro mam gina.
ale i tak jedziemy wszyscy razem bo sama nie mam jak sie tam dostać. w okolicy dopiero za 30 km mam pierwszego gina!!!
magda będzie ok. tak jak antylopka pisze przystawiaj mala ile sie da niech ciuma. dzieci lepiej stymulują laktacje niz laktator. oczywiście możesz i laktatorem działać. ale co prawdziwe ssanie to prawdzie.
herbatki dobra sprawa i dużo dużo wody. i wiesz słyszałam ze ponoć drożdże piwne jeszcze zwiększają laktacje.
josephine czyli z drugiego porodu jakieś wnioski obie wyciągamy na ewentualny trzeci :) ja wiem ze na pewno wezmę znieczulenie jak mi wody pójdą. bo trzeciego porodu z oksy na sucho nie chem przezywać.

Czesc dziewczyny:)
Antylopka wielkie gratulacje promyczka:)) na kiedy masz termin???
marzenka1409 powodzenia na wizycie,kciukasy zacisniete!;))
Josephine jak synus zdrowiutki???

Mi Nadia sie przeziebila:/ katar straszny ma,noc do d...y ciagla marudzila-tak sie meczy....mam pytanko czy tutaj w Fr maja te szczepionki HEXA????

mam pytanko czy tutaj w Fr maja te szczepionki HEXA????
tak. ja teraz Daniela będę szczepić.
zdrówka dla Nadii!

Marcel moj tez zasmarkany chodzi. ale nauczyłam go dmuchać nos. no niby oczywista czynność dla dorosłego, ale dziecko musi zrozumieć w jaki sposób fufac tym nosem. i teraz pod groźbą użycia aspiratora do ściągania sam dmucha nosa. bo Frida już tak nie chciał dawać ściągać ze szok.
ale pospływało mu an gardło bo pokasłuje.
ja za to ze mam natręctwo do oczyszczania nosa mam tak czerwoną skórę ze ledwo co chusteczkę przykładam.

nie wiem czy do gina pojadę. bo boje sie chłopaków wyciągać na podwórko a sama nie mam jak sie dostać.

marzenka jak po wizycie ?
josephine jak twoje chłopaki?
magda jak dziś u ciebie? jak Olivka ? jak najedzona to daje chwilkę odpocząć ci ?

Dzieki marys za info w marcu musze Nadie zaszczepic a przeciez nie bede tylko po to jechala do polski !:-)
Duzo zdrowka dla Ciebie i Marcelka!Danielek zdrowy?aaa mialam jeszcze zapytac ,tutaj ponoc sa jakies plasterki co sie nakleja godzine przed szczepieniem zeby mniej bolalo...jak one sie nazywaja???Kurcze u nas sporo sniegu od 2 dni i caly czas kolo -6 bryyyy

termin na pierwsza polowe pazdziernika, zobacze jak wyliczy poilozna, bo terminy francuskie i polskie sie roznia o tydzien, ziec mi samej trudno dokladnie okreslic.
josephine - o kurcze, ale mialas przejscia z porodem!

dzis w pracy jestem, ale brak zapalu, bo od jutro wolne do poniedzialku

reklama
antylopka : korzystaj z wolnego i odpoczywaj! jak wogole sie czujesz?

mona, marys dzieki : L. zakatarzony i kaszle, jutro jak sie nie polepszy idziely do lekarza, goraczki nie ma, wiec tylko to gardlo... ale kaszle mocno...

a filutek jak to filutek :) zyje sobie swoim rytmem, kontempluje sufit z wozka :)
grzeczniutki jest - odpukac :)

antylopka : no przejscia byly jak w filmie... niestety... ale dzis sie z tgeo smiejemy :) dopiero bedizmey filutkowi historie opowiadac za pare lat :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry