reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
fajny:)

w fr to liczka tak: do daty @ dodaj dwa tygodnie i dokładnie 9 miesięcy. i będzie francuski termin produ ( tak mi teraz moja ginka tłumaczyła)
no a w Polsce. od daty @ odejmij 3 miesiące i dodaje 7 dni.
wychodzi tydzień rozbieżności w terminach.
ale ja nie mam terminu @ i dlatego nie potrafie dokladnie wyliczyc. Licze wedlug potencjalnego terminu zaplodnienia, bo to jestem w stanie okreslic +/- 2 dni

Antylopka to ty w ciazy????
to Cie zaskoczylam, co??

antylopka : bedziesz chciala znac plec bejbika czy trzecie bedzie niespodzianka ???? :)[/QUOTE

Czesc:)
Antylopka gratulacje!!!:))) no wlasnie jak z plcia chcecie wiedziec????
maz obstawia na chlopca (nie w sensie preferencji, bo mowi ze moglaby byc druga coreczka)
Mysle ze chlopak lepiej by sie dogadal z Adasiem, niz dziewczynka z Wikunia
Licze, ze sie pokaze i bedziemy wiedziec przed porodem:)

Mona - niemożliwe!! chcec, to Ci zaras przesle jeszcze raz, bo mam na kompie

ktos pytal o Caf i Paje - na stronie Caj jest do zrobienia symulacja Paje - wypelnij i od razu Ci pokaze do jakich swiadczen masz prawo.
My przy dwojce dzieci dostajemy allocation de base + dodatek na dziecko poniezej 3 roku i dodatkowo z pajemploi - caf maly zwrot na assistante maternelle (wszytsko zalezy od dochodow, bo max mozna dostac zwrot w wysokosci 80 %). I to tez mozna odpisac od podatku.

josephine - szkoda, ze juz nie mieszkasz w Suresnes :( znam tutaj tylko 2 fajne mamy Polski, reszta... nie lubie takich kombinatorow, co patrza jak wyciagnac kase, co jak mowia "siedza w domu bo im wiecej doplacaja"... porazka. Siedza w domu nei dla dzieci, tylko dla doplat

Antylopka : ja tez stawiam na chlopca. mysle ze dla adasia byloby lepiej, mala roznica, wspolne zabawy :)

co do tego kombinatorstwa to wiem doskonale o cyzm mowisz, juz niejedna taka osobe spotkalam z polski i nie tylko, nianie jak przychodza potencjalne czy panie do pomocy w domu to to samo... pierwsze co to nie deklarowac bo starca chomage/przekrocza zarobki itp....

my mamy dla Adasia assistante maternelle i jestem z niej super zadowolona. I tak mnie to mniej wychodzi, niz bym niewiadomo jaka Polske na czarno wziela, mam spokojna glowe i jeszcze caf doplaca 1/4:)

reklama
Antylopka rowniez sie zgadzam co do kolezanek Polek...ja na poczatku poznalam tutaj dwie mamy polki, bardzo fajne dziewczyny, a to co poznalam pozniej to masakraaaa! i powiedzialam dwie mi wystarcza , zaufane chociaz!!! tyle ze jedna z nich sie przeprowadzila i zostala mi jedna kolezanka blisko:(
josephine ty mnie tak nie namawiaj!!!! zobaczymy jaka sytuacja bedzie czerwiec lipiec ..moze wtedy.....zobaczymy!
a ty o trzecie sie nie starasz!??
Antylopka a jak z praca...kurcze ja was podziwiam, ja to sie boje jak cholera ze nie dam rady z dwojka!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry