reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
magda : pwoodzenia, wszystko na spokojnie !!! uda sie to uda, nie to tez nie bedzie konca swiata !

u mnie ok, choc L. kaszle wciaz, bylismy u dr wczoraj dal syrop i krople na kaszel

a ja po raz pierwszy od niepamietnych czasow przespalam cala noc
maz sie zlitowal i wzial malego na calutka noc, wstawil mi go rano do pokoju wychodzac do pracy
zasnelam ok. 23 i obudizlam sie po 8 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

milego dnia wszystkim !!!!!
ide robci internetowe zakupy :)

antylopka : korzystaj z wolnego i odpoczywaj! jak wogole sie czujesz?
antylopka : no przejscia byly jak w filmie... niestety... ale dzis sie z tgeo smiejemy :) dopiero bedizmey filutkowi historie opowiadac za pare lat :)
poki co to abstrakcyjna ciaza, trudno mi w nia uwierzyc, bo nic mie nie jest. Moze juz przy trzeciej sie nie zwraca uwagi na drobiazgi? Ide dzis zrobic bete, zobaczymy jaki wynik, moze nabiore pewnosci:)
Mam nadzieje, ze szybko da sie to zalatwic, bo mam dzis dwojke w domu... Niania ma 3 dni wolnego, a ze dzis sroda, to Wikunie tez zostawilam w domu.

Antylopka my sie nie znamy wiec WITAM:happy:
witaj:) milo, ze nas wiecej. widze, ze moja nieobecnosc namnozyla forumowiczek;-)

zoe - bywasz tutaj?? co u Ciebie? jak w pracy a mala w przedszkolu?
mona - ciasto znajomi zrobili?
josephine - wiesz ze na przeciwko Monoprix otworzyli Camaieu?:-D zero kolejek i tloku!! wczoraj kupilam 4 bluzki, sweterki za 34 euro:) a w Natalys w tym roku prawdziwe przeceny!!

Danielek zdrowy?aaa mialam jeszcze zapytac ,tutaj ponoc sa jakies plasterki co sie nakleja godzine przed szczepieniem zeby mniej bolalo...jak one sie nazywaja???
Danielek tez trochę prycha i delikatnie pokasłuje. taki wirus przeklęty ze wszystkich musiał dopaść.

plasterki sa ale mi lekarze nie polecali. a nazwy nie znam. jak pójdziesz do apteki i powiesz ze znieczulające przed szczepieniem to będą wiedzieć o co chodzi.

termin na pierwsza polowe pazdziernika, zobacze jak wyliczy poilozna, bo terminy francuskie i polskie sie roznia o tydzien, ziec mi samej trudno dokladnie okreslic.
w fr to liczka tak: do daty @ dodaj dwa tygodnie i dokładnie 9 miesięcy. i będzie francuski termin produ ( tak mi teraz moja ginka tłumaczyła)
no a w Polsce. od daty @ odejmij 3 miesiące i dodaje 7 dni.
wychodzi tydzień rozbieżności w terminach.

josephine maż super prezent zrobił ci :)

Hej!
U lekarza jakos poszlo, naszczescie byl mój A. ze mna, bo ja bym za wiele nie zrozumiala...Lekarka bardzo mila- jak zobaczyla ile Alexio wazyl jak sie uodzil to tylko powtarzała "ulala gros bebe" he he he:-):-):-) Synka mam zaszczepionego, bylo troche problemów z rozszyfrowaniem polskich chorób na które byl te szczepionki ale dalismy rade:-D
Tylko babeczka kazała przetłumaczyc karte szczepien na francuski zeby sie nie pomylic z niczym...i byla bardzo zdziwiona ze Mały ma szczepienia na wirusowe zapalenie watroby typ. B bo tutaj tego nie mam i nie bardzo wiedziala co ma z tym zrobic i o co chodzi:crazy:Zapłacilismy jej, za szczpionki tez i dała nam wniosek do Seciurite Sociale zeby wysłac. Ona wypełnila swoja czesc a my swoja ale czy dobrze to sie okaze bo troche to jak "czarna magia" ale kiedys musi byc ten pierwszy raz!

Alexander wazy 8200kg:-) A jaki dlugi to nie wiem bo nie zrozumiałam hihihi

Kolejna wizyta za miesiac ale szczerze nie wiem po co;-)Teraz póki co Malutki ma goraczke 38st dostał czopek i zasnał...Oby bylo mu lepiej bo marudny troszke.

A sluchajcie, wyczytalam ze we Fr nie przysluguje rodzinne na jedno dziecko...Jak to jest? A przysluguje nam to PAJE? To jest do 3 roku zycia dziecka...A jak przysluguje to musi byc taki zwykly wniosek jak na rodzinne do CAF-u?

Pozdrawiam!

Marys zdrówka dla Danielka!

marzenka : super ze wizyta sie udala!!!!!
co do pomocy to faktycznie jets dopieor od drugiego dziecka, 125,78 euro doklasdnie, bo my wlasnie dostalismy pierwszy w zyciu przelew z CAFu :)
jets tez ten PAJE do 3 lat i z tego co wiem jets spory, ale nie kazdy go dostaje, wie cpewnie uwarunkowane jets to dochodami. szczegolow nie znam

anytylopka : lojej ! ale fajnie ! puteaux i suresnes rozwijaa sie ze hej ! w suresnes otopwrzyli drugi supermatrket przy centrum

co do natylys : to wiem ze WKONCU dali prawdziwe przeceny, wczoraj kupilam sweterek-plaszczyk malemu ze 35 przeceniony na 17,50 :)
a zazwyczaj afiszowali sie jakims chamskom 20% , moze 30 na koszuleczkach ...
a ja co do sklepow to najbardziej i tak tam lubilam SYMPA :) tego to mi brakuje :)

a tu moj wczorajszy lup :)
uwielbiam to wnetrze kaptura !!!!

Magda gratuluje! i zdrowia zycze!
Antylopka to ty w ciazy???? u nas wszystko dobrze, mala chodzi dzielnie do ecole , my bedziemy sie przeprowadzac do montmorency , narazie jestesmy na etapie poszukiwania mieszkania, bo jest naprwade ciezko cos znalesc , dwa tygodnie temu myslalam ze to juz to , chata super , ale niestety dali komus innemu .
Ja musze sie wybrac do pole e. ale jakos czasu brak, chodze tylko te mieszkania ogladac!
Josephine co u Was? jak dzieciaczki?
Widze przybywa nas coraz wiecej!! Witajcie nowe mamy!
Pozdrawiam was cieplutko!!!

Magda! Kochana! przejzalam ostatnie kilka stron, i widze ze cierpialas bardzo, mam nadzieje ze teraz juz lepiej sie czujesz! a mlekiem sie nie przejmuj, wiem ze kazda matka chcialaby karmic swoim mlekiem dzieciatko, ale jak nie ma to nic na sile; tak jak napisaly dziewczyny , oby bylo najedzone dziecko a czy to twoje czy modyfikowane to nic! bo w przeciwnym razie bedzie mala glodna , a jak dziecko glodne to wiadomo nie ma zycia :) probuj caly czas stymulowac laktatorem. pozdrawiam i trzymaj sie!

zoe : hej :)
powodzenia w szukaniu mieszkania! i ty sie syzbko zpaisuje do pole e, szukaj pracy, zebys przepracowala te 3 m-ce czy iles potrzebne do macierzysnkiego nim w ciaze zajdziesz :) hihihihihhihihihi

my siedzimy dzis w domu, poldek juz od pon. nie ma temperatury i tylko kaszle, ale wole go do pon. potrzymac w domu
mimo z ejest marudny ze szok... :/

antylopka : bedziesz chciala znac plec bejbika czy trzecie bedzie niespodzianka ???? :)

reklama
Czesc:)
Antylopka gratulacje!!!:))) no wlasnie jak z plcia chcecie wiedziec????
Co do ciasta to....przepis nie doszedl do tej pory:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Zoe powodzenia z mieszkaniem.
Josephine sweterek cudny!:tak:
Marzenka fajnie ze wizyta sie udala-ladna waga:-)
Dzieki marys:)

A ja wczoraj odwiedzilam studio tatuazy i zrobilam z okazji urodzenia Nadii(wkoncu)tatuaz(moj trzeci z kolei i na pewno nie ostatni:) )jak mi sie uda dodam fotke.
Jejku teraz mam -15 jak tu zimno bryyy jak w polsce:szok::-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry