reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
Josephine to gratulacje!!!!! kurcze 280 m ogrodek!! super! a gdzie ten domek gdzies obok was? i kiedy planujecie sie przeprowadzac?
u mnie dzis meczaco bylo bo mala nie spala w dzien takze popoludniu byla masakra... no ale odwiedzili nas znajomi..jakos zlecialo.
nie wiem czy wam mowilam ze drzwi od szafy nie przeszly przez klatke schodowa..bo jest tak mala ze jak ktos schodzi to musisz zaczekac zeby wejsc (tak poza tym to nie wiem jak oni to zrobili ze reszta weszla) no ale drzwi odszafy duze i nie przeszly , takze szafa zmontowana bez drzwi..stoi w salonie , ktory jest z kuchnia otwarta...nie wytzrymuje juz patrzec na ta szafe i wszystkie ubrania na wierzchu , juz nie wspomne o gotowaniu ze wszystkieie zapachy przechodza na ubrania.... brrrrr ...trezba ekipe najac zeby przez okna te fdrzwi wciagneli....a moj "maz" mysli tyllko o telewizji...i aby jak najwiecej kanalow (smieszy mnie tym bo zachowuje sie jak dziecko) takze montowanie paraboli i innych trukow...ale drzwi dalej stoja w garazu!!:wściekła/y::wściekła/y:
tzrymajcie sie!!!!

Witam was niedzielnie:zawstydzona/y:

ZOE372-
wyobrażam to sobie!!!Moja szafa stoi na balkonie bo dzięki Bogu jest spory,a w studiu zabrakło na nią miejsca:(
Niech mąż skombinuje jakieś sznury i będziecie wciągać na górę przez okno:-D

Josephine-
i jak ci się spało z myślami że niedługo przeprowadzka na swoje???Myślę że będziecie teraz mieli sporo załatwień z tym mieszkaniem w którym obecnie mieszkacie i tym nowo nabytym>?

magdabb-
dziękuję!Niestety wstałam z jeszcze bardziej zatkanym gardłem.Pomimo tego iż wczorajszej nocy zżarłam 2 smażone jaja z czosnkiem-nic:(Na czczo zaaplikowałam sobie dawkę soku z czerwonych pomarańczy z miodem.Leczę się BIO:))))))))))))))

Kurde-jest u nas do dzisiaj wystawa czekoladowo-winna że tak to wytłumaczę,5 min na piechotkę ode mnie jest hala i mam ochotę tam być!
:elvis:
Miłego dnia;-)

mam pytanko... Oli ma 37.1c, nosek czysty a ona kaszle jakby miala wydzieline w gardle:/ i nie wiem czy czekac do jutra i na pmi powiedziec o tym czy jechac z nia na urgance?!

Od tego chyba powinnam była zacząć-ta fotka specjalnie dla was wczoraj robiona:)W Bormes:))))))
Sorki ale mój zawsze głupie miny strzela na fotkach więc nie mamy ze sobą zbyt wielu:))))))
Marta-dedykacja dla ciebie kochana!

Zobacz załącznik 445575
Różnica wieku między nami to 9 lat,ale jakoś nigdy tego nie czułam,on nigdy nie dorośnie!

Magdabb-no ja sie niE wypowiem kochana,nie mam doświadczenie.Kurde-dziewczyny!!!???POBUDKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Ide zrobie sobie kawke z mleczkiem,a taka najlepsiejszą wczoraj kupiłam do senseo-CRATE NOIRE-ummmmmmmm jaki ma smaczek!!!Do tego brioszka......
Co jadacie na śniadanko???

Oli ma 37.1c, nosek czysty a ona kaszle jakby miala wydzieline w gardle:/ i nie wiem czy czekac do jutra i na pmi powiedziec o tym czy jechac z nia na urgance?!
sciągałas frida gruszka czy czym kolwiek z noska? moze nie wyplywac wydzielina bo caly czas lezy a byc tam w glebi.
ale tak. kaszel jak ma to inhalacje i pozniej polozyc na wlasnych kolanach glowa delikatnie do dołu i opukac. by wydzielina zeszla. temp 37,1 to nie goraczka. jak bedzie miala powyzej 38c to wtedy mzona powiedzic ze goraczkuje. ja syrop na goraczke podaje dopiero jak temp jest powyzje 38,5c i wzrasta. pokuki tej temp nie przekroczy zbijam naturalnie oklady chlodne na watrobe kampiel w tem rownej do tem ciala itp.

mistralka dziekue. czy silna ze mnie babka nie wiem, kazda z nas jest stworzona do rodzenia, bo przeciesz jestesmy kobietami i kazda da rade ten bol przezyc, jesli jest naturalny. ja co prawda mam wysok próg bólu. ale niestety po oksytocynie skurcze sa o wile silniejsze a przy braku wód płodowych o wile bardziej odczuwalne i niestety mowie prawde ze ten bol siega granic wytrzymałości.
ale ja zzo nie bralam ze strachu ale po dwuch porodach zaczynam sie zblizac do mysli josephine ze po co sie tak meczyc.
a Marcelka rodziłam z mezem. była polozna i praktykantka przy mnie. Danielka rodzilam sama i byla jedna polozna.
Marcelka po porodzie t tak gdzies godzince na mych cycach zabrali do wygrzania bo sie urodzil miesiac za wczesnie.
Danielek lezal na mych cycach cale dwie godzinki po porodzie i razem nas puscili do pokoju. bo tylko 2 tygodnie prze terminem urodziłam.
mowie o polskich terminach porodu.

josephine ale super!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
hej :)

magda : 38 to nie jest jeszcze goraczka, u tak malych dzieic jak marys pisze goraczka = 38.5 i wyzej. czy mala kaszle TYLKO po jedzeniu???? ( zwroc uwage) u nas maly mial taki krotki kaszelek zawsze po jedzeniu w pozycji lezacej, bo dobrze nie obdijal ( lub wcale) no i ulewanie w pewnym momencie mial spore i to mu podraznialo gardlo. Moze to to ...?

dzieki dziewczyny za gratki... ja jeszcze w mocnym stresie jestem i tak juz chyba bedzie dopoki nie wprowadzimy sie i nie zobaczymy co i jak...

zoe: zagon meza do szafy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak ci sie podoba mieszkanie, okolica ???? my bedizemy sie przeprowsadzac niedaleko stad do miasta w ktorym dorastal maz i gdzie mieszkalismy razem do czasu mojego zajscia w 1 ciaze :) w 78 depart. marly le roi :)
jak Zoe w szkole????

mistralka : Jak sprzedawalismy rok temu mieszkanie to wsyztsko poslzo bardzo szybko, niewiele bylo do zrobienia. podpusanie kompromisu i 3 m-ce pozniej sprzedaz ofiucjalna przed notariuszem. I teraz mysle bedzie tak samo.

reklama
mistralka ja tez siedze pzy kawie, carte noire :)
oczywiscie nie za mocna bo karmie, uwielbiam ja !!!
milo was widziec! a ty sie zakrywasz okularami, ale po czolku wydaje mi sie z ebardoz mlodo wygladasz ;)
ja mam 26 jeszcze poki co i na czole mimiczne poziome linie !!!! czeka mnie botoks jak nic ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry