reklama

Mamy z FRANCJI!

Hej Dziewczyny.

Ślicznie i słonecznie dzisiaj u nas:)
Ja niestety nie moge leniuchwać.
Po 9 rano miałam pobranie krwi,na stężenie hormonów i zapłaciłam 44 euro,dziwi mnie że nie jest to refundwane???
Po 1.30 mam usg u swojej ginekolożki,potem mieszkanie do opłacenia......

Dzwoniliśmy przed paroma minutkami do szkoły językowej-niestety na zapisy w sierpniu musze dzwonić bo kurs kończy się za miesiąc:((((Kurs kosztuje 180e za całość roku.
Czyli nie jest tak drogo jak myślałam i z pewnością się zapisze i zaczne w październiku:))))
Szkoda z drugiej strony że nie załapałam się.

Głowa mi pęka,gardło swędzi i kaszle....coś muszę kupić w końcu.

Jaka tutaj cichoszaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa -taka poniedziałkowa>???Czy co.>>>???

reklama
hej

mistralka : zdrowka !!!! a cisza pewnie kazda ma cos do zrobienia jak to w poniedzialek, trzeba zaczac nowy tydzien :) ja sama mam troche ksero do porobienia, papierow do powysylania a tak mi sie nie chce... no do merostwa jutro musze isc koniecznie odebrac dowod synka
badanie - nie mam pojecia czemu nierefundowane...tymbardziej z ejak na laboratoryjne badanie we francji to nie jest duzy koszt... a masz mutuelle? moze ono zwraca czesc kosztu lub calosc...?

Jestem i ja:) pol dnia spedzilam w pmi... Bardzo mili ludzis tam pracuja:) pani przeprowadzila ze mna wywiad... A ze nie mam mituela to dziwila sie czego chodze do pediatry na szczepienia a nie do nich. Nie mialam pojecia ze w pmi szczepienia sa za darmo! Nie wiedzialam tez ze nie mozna zrobic kontroli malej! Na szczescie byla pani doktor i przebadala mala ( bardzo mila kobieta), stwierdzila ze jest zdrowa i odrazu dostala szczepienie w obie nozki ( ale byl placz- masakra). Sprawdzila jej wzrok, uszy, glowke itp pogadala, uspokajala mala naprawde bylo super... Polozyla na brzuszku, obserwowala czy unosi glowke itp a u tego mojego pediatry wizyty trwaja 5 min:/ co najfajniejsze moje dziecko sie " kurczy" bo pediatra wpisal jej osttnio 55cm a okazuje sie ze ma 54cm ( dwa razy pani mierzyla). Dziwily sie co do terminow szczepien. Bo dr rozpisal sobie szczepienia w carnecie malej. Okazuje sie ze np szczepienie ktoro powinna miec jak ukonczy rok, on wpisal na wrzesien ehhh i badz tu madry! Juz ustalilam nastepne szczepienia tez w pmi i spokoj. Mala jeszcze zglodniala w miedzy czasie to dostala butelke a na sam koniec strzelila kupsko i tak wizyta w pmi zajela mi ponad 2 godz:p
pozniej kawka u szagierki:) mieszka po drodze z pmi do mnie do domu:p
a teraz siedzw i wygrzewam sie w parku bo mala jeszcze spi....
Cos mnie chorobsko tez rozbiera! Taka ladna pogoda a wszyscy wokol przeziebieni!!

hej

mistralka : zdrowka !!!! a cisza pewnie kazda ma cos do zrobienia jak to w poniedzialek, trzeba zaczac nowy tydzien :) ja sama mam troche ksero do porobienia, papierow do powysylania a tak mi sie nie chce... no do merostwa jutro musze isc koniecznie odebrac dowod synka
badanie - nie mam pojecia czemu nierefundowane...tymbardziej z ejak na laboratoryjne badanie we francji to nie jest duzy koszt... a masz mutuelle? moze ono zwraca czesc kosztu lub calosc...?

Ja mam Mutuelle,carte vitale---i te wszystkie ich duperelki.Nie pytajcie dlaczego bo nie wiem:)))

Jestem WKUR.....AAAAAAA NA MAXAAAA po powrocie!!:crazy:
Ide spokjnie wypłacic kaske z konta bo chciałam opłacić mieszkanie,jeszcze tam jakieś opłaty okresowe i te badanie poranne-więc sporo chciałam wyciągnąć-a kobita mi mówi że nie mam wystarczających środków na koncie!!!!
Nogi mi sie ugieły jak z waty bo w sobote powinnam mieć przelew wypłaty.....a tu do dnia dzisiejszego ciszaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

-
Wyobrażałam sobie strasznie czarne scenariusze bo ostatnio jak pamietacie robiłam zakupy online wiec juz myśl że mnie okradli!!?????
'Szybki telefon do przyjaciela'(:)))))) czyli do Marii która ze mna pracuje i już wiem że są opóźnienia.
Kurnaaa jak takich sytuacji nie na widze wprost!Drugi miesiąc z żędu muszę chodzić do agencji i się tłumaczyć ze zapłacę jutro bo wypłata jeszcze do mnie nie dotarła!!!!Jest SUPER,ze maja do mnie zaufanie bo nigdy nie nawalam i przynajmniej sie wytłumacze.W innym przypadku jest kara za zwłokę 20e za dzień!!!Obczajacie???

Jestem po USG-mam szalona ginekolożke,siedze ..paterze na to usg i sie smieje::)Ona oglądała...pisałaaaaa i mówi że nie te moje jajniki są jakieś niewyraźne dzisiaj:)))))
A jakie wyraźne maja być w 4-tym dniu cyklu???Jak wielkich pęcherzyków ona chciała się doszukać???hehehehehehehe
Tak więc stanęło na tym iz mam wrócić 23 dnia cyklu na ponowne badanie usg bo Pani Doktor chciałaby sie przyjrzeć bliżej mojej owulacji jeżeli takowa będzie:))hehehehehehe

Josephine kochana-
dzięki ci serdeczne za przypomnienie-muszę swoja xerokopiarke doczyścić:)))))

Antylopka-kropka:))))
No hormony-czyli prolaktyna,progesteron ,fsh..i takie tam inne:)

Marta-gdzie się podziewasz i jak twój dzionek mija???

Magdabb-c to jest PMI?????Sorki zielna jestem?
:rofl2:
I najważniejsze że wszystko załatwiłaś:)
I zazdraszczam że wchodzisz na forum z fona,bo mi jakoś nie chce sie wyświetlić:(Tylko stronka główna,a jak klikam na 'forum'-szaro biała stronaaaaaa

Spadam czyścic kopiarke...spirytusem wszystkie zakamarki...o i scaner może?
:oo:

pmi- to taka przychodnia dla dzieci. robia tam szczepienia i waza, mierza dziecko. a co do tel to wczesniej mialam aplikacje babyboom'a niestety zrobilam aktualizacje i wszystko sie tam pomieszalo. teraz korzystam przez przegladarke:) uzaleznienie.... ;)

hejka

witam sie, ja na chwile tylko zaraz cza sstykowca kolacje i kapac dzieci
maz jeszcze w frankfurcie
byslimy w parku az do 18H10 jeju jaka ladna pogoda, wiosna :) oby juz tak zostalo :)

gdzie sie wszystkie podzialy? spokoj dzis ...

reklama
No ...kurde....wieczó już więc ze spacerków wracać!!!!Bo nie ma z kim pogadać:)))
Zdawać relacje co sie dzisiaj ciekawego u was działo????

Dziewczyny???Czy macie konta na Facebooku???Może sie 'zaprzyjaźnimy'???:):tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry