reklama

Mamy z FRANCJI!

anucha : to przybij piatke ! nasz dom mniejszy jets niz obecne mieszkanie hahahahahha
tyle ze z kolei tam bede miec garaz i piwnoce wiec cos sie da tam jakos konstruktywnie pochowac

a babcie z wersalu : dokladnie tak jak mowisz, kultura w slownictwie codziennie ubrane jak na wizyte z lministrem a poz atym : jedna wielka hipokryzja i zlosliwosc
u nas w budynku 85% mieszkan = 80-90 latki :) bonjour ambiance ;)

dopiero doczytalam ze sie staracie o dzidzie ! &&&&&&&&&&&&&&&&& !!!

reklama
Ciesze sie ze lubisz wystawki, bo ja akurat mam duzo mebli z wystawki, to maz mowi ze jestem smieciara :) a ja lubie recycling i kombinowanie/przemalowywanie itp :)
HEHEHEHEHEHEHHEHHE
No to witam w klubie 'śmieciarek-kolekcjonerek'-ja mam identycznie!!!Wszystko może sie przydać,wyrzucam jesli na serio jest nie do użytku!

My jak sie w zeszłym roku przeprowadziliśmy na to studio-spaliśmy na śpiworach,bez lodówki przez 2 tyg,bez mebli etc.Dopiero z czasem zgromadziliśmy to i owo-a i tak większość mam z wystawek.
Wychodze z założenia jak na razie-po co kupować nowe skoro na ulice ludzie wyrzucają także prawie nowe????
Tak więc mam 2 komody,2 piekarniki elektryczne,sporą pufe etc za darmoche.
Nie zbieram wszystkiego bo by mi sie nie zmieściło a skoro planujemy i tak przeprowadzke to nie chce mieć większych mebli,takich co by do samochodu nie weszły.
Mam złe doświadczenia z kupowaniem nowych mebli etc.
W Pl miałam nowe mebelki,sama robiłam glazure,malowałam,kleilam tapete,w łazience mocowałam i cięłam panele pcv,zmieniałam krany i oświetlenia-w Anglii podobnie-a potem wyjechalismy zostawiajac wszystko obcym ludziom:((((((
Wiec teraz nie śpieszy mi się aby kupowac wszystko nowe,meblować etc tym bardziej iż tutejsi właściciele nie zwracaja za jakiekolwiek remonty w mieszkaniu(zgrozaaa).

Co do mojego okresu-mam od 2 tyg krwawienie,okres miałam przez 10 dni-ostro sie lało,a przed przez tydzien także krwawienie.
Odebrałam wynik bhcg-tylko 2,więc żadnej ciąży chyba nie było.-uffffffffff

anu-cha
my także mamy zlecone cariotype,tyle że od 2 miesięcy prawie nie możemy dojechać do szpitala.tacy zapracowani jesteśmy!Kurde!
A dlaczego tak długo staraliście się o dziecko?Znaleźli przyczynę?
Ile masz lat-bo piszesz że jesteś stara?:-):-):-)

Marzenka-
dzieki za słowa wsparcia!;-)

Josephine-trzymaj baaardzo mocno i nie popuszczaj chuliroooooooo:):-p

Świetnie sie dzis czuję-serioooooooo!!!Juppiiii 2 dni prawie wolneeeeee!heheheheh
Upiekłam świetne ciacho wczoraj,i niedługo do kawki je spałaszujemy:)))))))))))

Miłego dnia!

czesc dziewczyny :)

mistralka : kurcze ale mas zpokrecone te cykle... nie mam pojecia co to moze byc... nigdy nie mialam takich przejsc! :( mam
nadzieje, ze wszystko sie syzbko ureguluje i ze uda sie zajsc :) trzymam za was mocno &&&&&&&&&&& !!!

a vide grenier - to tak jak anucha pisala :) milego odpoczynku i udanych poszukiwan nowego lokum!

anucha : nic mi nie mow o przeprowadzkach jak jetsem we fr od 8 lat to mieszkalam juz w paryzu w 2 roznych miejscach, rueil malmaison, colombes, bois colombes, rambouillet, marly le roi, suresnes, wersal i za chwile znow bedzie marly le roi :)
tylko te pierwsze "studenckie" przeprowadzki robilam sama, ze znajomymi bo wiadomo ze zmieniajac studio bralam walize z ciuchami i moje rzeczy skiazki, ameble byly wlascieicla reszta przeprowadzek ( 3 oraganizowane) i ostatnia byla taka doklandie jak piszesz !ù na miare moze nie rozwodu ale ataku serca!
przeprowadizlismy sie do peiknego immeuble w wersalu i w skrocie : gardienka miala wypadek i byla w szpitalu, nie uprzedzilismy bo nie mielismy jak ze sie przeprowadzamy w sobote. na miejscu afera, dziadki wychodza na chodnik sie rzucaja ze regulamin zakazuje przeprowadzki w sobote. rezultat : meble i wszytsko odjechaly do garde meuble na 3 dni.
a 3 dni pozniej oakzlo sie ze w tym budynku a/ nie uzywa sie do przeporwadzki widny zeby nie popsuc bo "zabytkowa" sratatata
nie mozna podstawic tej maszyny co "wjezdza" pod same okno bo trwa i piekne drzewka w szpic jak w szato de versaj !
rezultat : chlopy to nosili w rekach po shcodach na 5 te pietro. nie dosc ze zostalismy z 2 latkiem be zniczego 3 dni (pojechalismy kupic garnki koldy matrerace dmuchane itp itp) to jeszce firma sie zbuntowala ze to bylo inne devis robione, z enie beda wnosic na 5te ostatnie pietro i ... zamiast 1700 zapalcilismy z anasza przeprowadzke : 3400 :) plus te zakupy WSZYSTKIEGO :)

takze teraz jak slysze o przeprowadzce w lipcu z tego wersalu to az mnie skreca... nie chc eprzez to drugi raz przechodzic nerwowo bo mysle z epol roku do siebie dochodzilam po tej prze^rowadzce feralnej
wie cbedizmey powoli cichaczem wieczorem poznym zwozic kartony gotowe juz, jakies wieksze sprzety do boxy, do zamykanej piwnicy. a firma zeby psozlo syzbko zniesie tylko lozka, rozbierze meble i zniesie, lodowke lawe i wieksze sprzety ktorych my na diable winda nie dmay rady zniesc

Bożeeeeeee czytam i nie wierze normalnie!!To jakis horror czy scenariusz do trillera????:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

wrocilam z maratonu saint maclou-la payere -roche bobois-casto
czesc rzecyz juz wybrana ale jeszcze duuuzo takich weekendow przed nami :/
a najwiekszego sozku doznalam jak wchodzac do domu mi niania powiedziala ze synek starszy spi smacznie od ...3 godzin !
cholera jasna jak nianie biore to spi cale popoludnie, a jak ja jetsem w dzien wolny od szkoly gdezéie nie ejst zmeczony rankiem w szkole wlasnie : ( sroda sobota) to nie spi tylko bawic sie chce! :)
wiec zapalce nie za baby sitting tylko za menage bo maly to spal + bawil sie na macie a niania wowczas dom sprztanela!
no ale przynajmniej mam czysto! o !

mistralka : dobrze ze to nie byla ciaza :p) smacznego ciacha zycze! ja tez id eorbic kawke
a thriller niestety czysta prawda...o tej akcji wolalabym zapomniec... ale takiego czegos nie da sie zpaomniec!
dlatego jestem cala happy ze juz z tego chorego immeuble -domu starcow za chwqile pojdziemy !

Josephine-
no zapeeeewneeee:blink:leeeniwice niedzielni jeszcze nie doszli do siebie:)))))))

Ja się cieszę że Holland wygrał:-p:-p:-p
I chociaż mało mnie obchodzi polityka,to jakoś Sarkozy nigdy nie budził mojego zaufania a w dodatku jest brzydal i karzeł:)))))))))))
Patrze właśnie jak on przemawia i jego płacząca mina jakoś we mnie nie budzi litości:-p:-p:-p

Jak wam minął weekend???
Mnie wspaniale!!!Wypoczęłam ile sie dało,jutro zapierdziel na maxa ażeby we wtorek znowu w połowie odpocząć bo rano mamy 2 godz roboty tylko.
To tyle info ode mnie....
ahhhh
chciałam wam napisać ostatnio i jakoś wymykało mi sie to spod palców..
ostatnio zbyt wielu rasistów spotykamy na ulicach,tak wielka niechęć widzę tutaj do innych nacji że żygnąć mi się tak na serio chce na tych naburmuszonych babiszonów i stetryciałych facetów!
Udają wielka burżuazję,wielki prestiż....a tak wielu z nich nie wie o tym iz jak się robi gówienko w toalecie -należy użyć szczotki żeby następna osoba wchodząca do toalety nie zrzygała się na widok zasranego kibelka!!!!
W pokojach hotelowych pozostawiają po sobie wielki brud,czasami nie potrafię tego ogarnąć,widoku oraz smrodu-uwierzcie mi:crazy:
Tak mało uprzejmych,kulturalnych ludzi spotykam.....co sie dzieje?Czy świat schodzi na 'psy'???
A jeśli chodzi o psy,czemu dookoła tak wiele odchodów?Spokojnie nie można chodzić?Strasznie mnie to razi!
W Pl jest podobnie,ale przynajmniej w centrum niewiele psiego gówna się spotyka!W Anglii-rzadko,tam dbają o to aby sprzątnąć po pupilku!
W piątek w klatce którą sprzątał mój małż-znalazł obsraną windę i obsikany róg ściany!!!Wspaniały widok!:baffled:
Mam nadzieję że żadna z was nie jje w tym momencie?heheheh

mistralmka : na szczescie nie jem :)
mysle ze swiat schodzi na psy, a na pewno francja. ktora do czystych krajow nigdy nie nalezala...
o higienie ludzi i wygladzie "lazienek" w podobny sposob opowiadla moja prababka jeszcze w laatch 1920-1930!
chodnikom do czystosci tych w np. niemczech jak od nas do autralii... szkoda slow ...

a co do wyborow ... ja akurat sie nie ciesze ze H. wygral ;)

mistralmka : na szczescie nie jem :)
mysle ze swiat schodzi na psy, a na pewno francja. ktora do czystych krajow nigdy nie nalezala...
o higienie ludzi i wygladzie "lazienek" w podobny sposob opowiadla moja prababka jeszcze w laatch 1920-1930!
chodnikom do czystosci tych w np. niemczech jak od nas do autralii... szkoda slow ...

a co do wyborow ... ja akurat sie nie ciesze ze H. wygral ;)

No mnie się wydaje że jego polityka jest mniej agresywna i mniej rasistowska niż S.?
Takie odnoszę wrażenie,ale wszystko się okaże w przyszłości.
Ale jestem tu zbyt krótko aby wypowiadać się o polityce Fr:))))))
Ciesze się bo obiecał iż my-imigranci będziemy mogli głosować,i nie straszył że będzie wydalać!!!

msitralka : S. nie byl genialny jako kandydt ale moim zdaniem byl lepszy niz H.
holland nie ma pojecia o ekonomii, a w czasach kryzysu to jest najwiekszy punkt programu
taki czlowiek moze jeszcze bardziej pograzyc kraj
sarkozy pod tym wzgledem trzymal sie blizej niemiec, a niemcy jak wiadomo maja sie dobrze

mozliwosc glosowania dla emigrantow : nie uwazam zbey to bylo normalne... takie "akcje" moga prowadzic do wojny cywilnej ! wyobrazasz sobie ilsoc mozliwych konfliktow wewnatrz kraju, nie dpotyczacych nawet "francuzow"?
przyklad : zyd/arab ?????

pomijajac juz fakt bo to to zalmezy co kogo bardziej urzadza : socjalka
juz dzis ogromny % ludzi nic nie robi tylko czeka na alockacje pomoce i inne, a on jako socjalista bedzie jeszcze bardziej faworyzowal wszelka socjalke : pomoce, mieszkania hlm-y zlobki dla jednych a dla drugich nie itp itp itp
pewnie z etrzeba pomagac potrzebujacym ale faworyzujac pomoce "za nic" a nie PRACE : nie takim sposobem sie wychodzi z kryzyzu !!!!

no i oczywiscie truskaweczka na torcie : podatki
pohjda w gore bo oczywiscie ktos na te socjalne pomoce bedzie musial placic
wiec jedni beda robic jak woly zeby placic jeszcze wiecej na zlobki i domy dla innych a sami nie beda mieli dostepu do nich bo im sie oznajmi ze zarabiaja za duzo
i taki to oto socjalny "rowny" system...

reklama
Josephine, Mistralka - ja jestem zalamana wygrana Hollanda i jego socjalizmem... Ekonomia?? On chyba nie wie co to slowo znaczy!
Francja ma duzy socjal i na moje to prowadzi do rozleniwienia spoleczenstwa - po co pracowac, skoro siedzac w domu "mi sie nalezy" prawie tyle samo?? Sa dzielnice, ktorych mieszkancy sie z tego utrzymuja, a Ci co pracuja, na nich placa.... Teraz juz wiem, ze sie z Puteaux nie wyprowadze.
Co do glosowania - jestes obywatelem UE masz prawo glosowac w municipale i na moje to wystarcza - decydujesz o swoim najblizszym otoczeniu, o codziennosci. W wyborach na szczeblu krajowym, uwazam ze trzeba oddac pole obywatelom - ich kraj, kultura, historia. Komu bardzo zalezy, niech sie stara przez lata o obywatelstwo.
Dla moich dzieci pytalam o podwojne i beda mialy, bo uwazam, ze to beda prawdziwi obywatele. My... potrzeba chyba lat, aby zaczac patrzec na Francje po francusku. Poki co momy prawo glosowac w Pl, z ktorego ostatnim razem nie skorzystalismy...

a co do psow - u nas nie ma gowien na ulicach, bo wszyscy sprzataja - sa stojaki z woreczkami w miescie. Wyjatkiem jest "arabska"dzielnica (czyli czesc starego Puteaux, gdzie trudno bialego mieszkanca spotkac).... Jakos paniusi na szpileczkach nie przeszkadza posprzatac po swoim yorku, innym juz tak.

Wiktoria wyjechala dzis do La Baule. Wstalismy rano o 6 aby ja wspolnie odprowadzic, a potem z Adasiem wrocilismy do spania, hehe. Maz obudzil nas telefonem o 8.20, bo bym zaspala do niani.
Jade zaraz do lekarza med. pracy, a potem na midi ze znajomymi.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry