reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
magda : no zaszalalam ... ale pocieszam sie ze 75% z second hand'u a 25% z vente privees, wiec marklowe a w cenie h&m :)
i tak jeszcze kilku rzeczy zapomnialam ... :) czas leczyc moje zakupoholictwo
narazie je wyleczylam... puzzlami djeco i playmobilami ktore wlasnie nabylam w monoprix
ale nie dam teraz, nie ! to beda prezenty na dzien dziecka : oooo !!!! :) postanowienie !

zaliczylam 1h30 marszu i mi nogi z tylka wy pa da ja ...

co u was dziewczyny ?
zoe ? marys ? mona ...? parisienne ? przepadly czy co...?

mistralka : nie mam pojecia co poradzic odnosnie czekow... wiem tyle ze poczta jets BARDZO powolna

a czy sarkozy zmienil duzo ? moze i nie, ale fakt jets taki ze byl jedynym prezydnetem od czasu 1929 ktoremu przyszlo rzadzic w czasie kryzysu. wiec tak naparwde jego "rzadow" do zadnego innego sie nie powinno porownywac bo zaden prezydent, szef panstwa, oprocz tych z poczatku lat 30tych, nie mial do czynienia z tak powaznym kryzysem czy wogole kryzysem

emigracja w europie : jets wszedzie, ale nigdzie tak liczna i tak problematyczna jak we francji

islamofobia : zgadzam sie z toba ze jets, nie tylko we francji ale i wszedzie
akcje terrorystow na pewno nie przyczynia sie do zmiany opinii o ludnosci pochodzenia arabskiego... taka prawda

we fr. islam jest II ga religia panstwa, wiec wiadomo ze obciazenie jest B. duze i styki...

pewnie ze sa i inni emigranci (powiedzmy : biali) ktorzy nie robia tylko chca miec pomoce, i rodeowici francuzi tez
ale jednak wieksozsc bialych emigrantow jesli tu przyjezdza to po to aby pracowac (chocby polscy budowlancy, podobnie ludzie z ukrainy rosji)
malo znam szwedow czy niemcow ktorzy przyjada tu by dostawac 700 euro na mieisac alokacji... jak tu przyjezdzaja to po to by pracowac...
i niestety jakkolwiek to brzmi (rasistowsko czy nie) to FAKT jets taki, ze przyjazd do francji ale bez pracowania interesuje wielu emigrantow z afryki : tak i polnocnej - arabskiej, jak i "czarnej - muzulmanskiej czy katolickiej" ... dla tych ludzi 700 euro to duzo w porownaniu z tym z aile zyli tam, i na dodatek za siedzenie w domu
emigranta europejskiego taka "pensja" czy pomoc nie interesuje... pewnie ze sa tacy co tez tak robia ale jednak % jest nieporownywalny...
budowlniec nie przyjedzioe tu zeby siedziec i miec 500 euro bo i w polsce tyle dostanie z aprace na budowie wie cjak przyjezdza to po to zeby zylo sie lepiej zeby zarobic, wiec PRACOWAC a nie doic z innych...
Josephine kochana-zgadzam sie z toba i pieknie to napisałaś.

W Anglii niestety zasiłki są bardzo marne,a jednak sporo naszych także rodaków siedzi na nich!
Wg.mnie zasiłki powinny być obcięte o połowę co najmniej,wówczas być może skłoniło by to nierobów do szukania pracy!
Szwagierka-francuska, też siedzi od 5 miechów na bezrobotnym,i narzeka że chyba z nudów da ogłoszenie że szuka pracy w charakterze opiekunki do dziecka,ew.psa:))))))))
Mówię jej,że w mojej firmie zawsze znajdzie się miejsce dla dobrej pracowniczki:))hehehehheeh

Co do prezydentów i polityki-wszędzie na świecie chyba jest tak iż przedwyborcze obietniczki cięęęęęęęężko po wygraniu kandydata wchodzą w życie niestety,tak czy siak.
Każdy polityk chce zagarnąć jak najwięcej dla siebie-taka jest moja obserwacja:(

Jesteśmy po konsultacji w dyrektorką oddziału,i wiemy iż ani mój czek ani męża nie został niestety jeszcze zrealizowany poprzez te dni wolne:(W poniedziałek nie robią takich przelewów,wtorki jak na razie są także wolne-pozostaje środa-piątek.Czekamy do końca tyg,wówczas jeśli nie dojdzie kasa na konto będziemy mogli złożyć reklamację.

mistralka : :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: wkleilam tylko czesc moich ostatnich zakupow, nie wszystkiemu zrobilam zdjecie, czesc w praniu, czesc w szafach, czesc sie suszy... itp itp
niestety takie oblicze zakupoholictwa :/ choc i tak juz sie staram pilnowac :))))))))))))))

a ceny rozne, w lumpeksiku za zwykla kosuzle placisz 2-3 euro, za firmowa roznie 4-7. koszule sa po 6-8 foirmowe moga dojsc do 10-12. swetry roznie 12-17 firmowe. Niefirmowe ok.6-8.
buty ikss z tego co pamietam zaplcilam chyba 110 za 3 pary, wiec wiec powiedmzy jakies 35 euro para + przesylka. to jets bardzo tanio na firmowe buty ! normalnie tyle kosztuje jedna para, czy prawie tyle !

rzeczy tout compte fait kupilam za grosze, to niedroga firma a ja mialam jeszcze vente privee -50% i -60%

rzeczy cyrillus pamietam tylko jeansy : po 10-11 euro za sztuke. a normalnie prawie 30. za 10 euro nie kupisz jeansow dla dziecka nawet w c&a i h&m ! tyle kostzuja ... dresy ! takze warto naparwde kupowac na tych wyprzedazach internetowych !
moim niekwestionowanym najwieksyzm lupem okazja jest t-shirto-sweter Vertigio przeceniony na 13 euro z ... 130 :)

a co obiecanek cacanek to masz ... sprawdzi sie w praniu... przed wyborami to kazdy pieknie spiewa zeby na niego oddac glos!

mistralka : spiworek jets z wyprzedazy i tour d elit tez. firmowe. spiworek zaplacilam 7 a cena wyjsciowa byla chyba 60 czy 65. tour de lit 12 a cena oK. 80 :) spodnie bezowe z czerwonym szyciem berlingot 4 euro cena normalna prawie 40 :)
uwielabiam takie okazje, pelno takich cudeow i cudeniek mam w domu dla moich trollow, jutro zorbie fotki ostatnich lupow co sie susza :)

mistralka : spiworek jets z wyprzedazy i tour d elit tez. firmowe. spiworek zaplacilam 7 a cena wyjsciowa byla chyba 60 czy 65. tour de lit 12 a cena oK. 80 :) spodnie bezowe z czerwonym szyciem berlingot 4 euro cena normalna prawie 40 :)
uwielabiam takie okazje, pelno takich cudeow i cudeniek mam w domu dla moich trollow, jutro zorbie fotki ostatnich lupow co sie susza :)
Ale ty mnie kusiszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz:))))))))
Teraz koniecznie wytłumacz mi jak to działa?Bo ja sie zarejestrowałam na tej stronce i wysyłają mi ciągle na maila jakieś oferty informujące o tym ze Calvin Klein ..etc...ale podają również o jakiś zniżkach jak płacisz karta american express-a ja takowej nie mam.Czy tylko takową tam się płaci?
Ile wynosi przesyłka bo to chyba a Ameryki idzie?Ceny w dolarach-nic nie kumam?

reklama
msitralka : gdzie ty bylas ze dolary widzialas ? ja uzywam : bazarchic.com
venteprivee.com i showroomprive

zakladasz konto, podajes zmaila, adres w danych placisz normalna karta !!!!!
za przesylke placi sie roznie na showroomprive 3 euro do point relais colis ( odbierasz w najblizszym punkcie sklepie) do domu 5,50. vente privee ma drozej i bazarchoc tez przesyle 6-7 euro. ale i tak warto biorac pod uwage jakie maja redukajce
tylko jedyne co to dlugo sie czeka na dostawe, bo wyprzedaz najpierw musi sie skonczyc a trwa kilka dni-tydzien, pozneij nim wszystko logistycznie zalatwia. ja zawyczaj czekam 3-4 tygodnie
ale mnie to absolutnie nie zniecheca ;)
teraz czekam na trench zapa
bedzie dopieor na jesien, ale w nosie to mam, bo za piekny model zapalcilam 109 euro a w sklepie kosztuje prawie 300 :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry