reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
hej

alescie sie rozpisaly :)

anucha : nie ma za co ! ciesze sie ze zadowolona jestes z kapci :)
a ogrodek juz nieldugo bedzies zmiec swoj nowy, bedzie pieknie cieplo i bedziesz szalec po swojemu :)

marys : zdrowka dla marcelka !!!

magda : u nas tez slonc,e my caly dzien na dworze, znaczy cale popoludniu, przed chwila wrocilismy

nie dolujcoie mnie tematem obiadow plizzzz...moj 3,5 laterk nie chce prawie nic jesc, obiady i kolacje to sa tylko 3 zestawy : makaraon + mieso, ryz+mieso, purée + mieso ...
zero warzyw, czasme kilka lyzek zupy gestej warzywnej ... KILKA LYZEK I TYLE
ryby : w kwietniu minal rok jak nie je a ja siwieje przez to
ogolnie rece nam juz opadaja i nie wiemy co robic ... jets jzu w takim wieku z emu sie nic nie wmusi, wypluwa, wykreca glowe ... ani prosba, ani grozba ...
nie lubi quiche, nie lubi zadnych innych dan , lasagne, pîzza no juz cokolwiek zeby zmienic od ego zasranego ryzu i makaronu tudziez PYR z miesem... miesa jak nie ma to niczego nie ruszy, wiec 2 razy dziennie pakuje protieny ... ://///
ksiazke by pisac ... licze ze to minie i z czasem bedzie mial ochote pobrobowac czego innego...

a ja jetsem cala happy bo sie obkupilam w monorpix, znaczy dzieci, sobie tylko nowe staniki na lato :)
filut dostal piekna gigoteuse w gwiazdki, koszulki na dlugi i krotki rekaw
poldek 2 koszulki i spodnie letnie na 2 rozne dlugosci ustawiane

aha i jeszcze w przyszkolnym sklepiku sandaly i spodnie cyrillusa. sandaly bo mam nadzieje ze cieplo i slonce juz zostanie :)

anucha : kieyd tak wlasciwie sie przeprowadzacie, wiecie juz ...? jakos nie kojarze...moze mi umknelo...
ide rozwiesic pranie i zapakowac L. do wanny :)

josephine gigoteuse w gwiazdki oooh rozmarzylam sie, bardzo lubie trend "gwiazdkowy" w modzie dzieciecej
a przeprowadzamy sie w lipcu, jesli wszystko dobrze pojdzie...
nie wiem jak przemycic warzywa trzylatkowi, ale i tak dobrze ze akceptuje ten ryz i makaron, zamiast frytek
:blink:

hej

mistralka :ciesze sie ze zabieg OK :) a musisz kurka juz jutro isc do pracay ??? lekarz pozwolil ?

mistralka : ty bardzo rozsadnie wydajesz pieniazki na sowje pasje. jakbym ja wydawala taka kwote na ùieisac to moj by mi chyba pomnik w salonie postawil :)
moze kiedys naucze sie oszczedzac ... bardzo bym chciala ! ale najpierw to trzeba wyleczyc moje zakupoholictwo !

Hej dziewczyny!
Słonecznie i strasznie gorąco dzis u nas-w końcuuuuuuuuuuuuuu!I mam nadzieję że tak na długo te gorąco zagości!?

Josephine-
hmm nie wiem co ci napisać?Ja do strasznie oszczędnych nie należę,gdybym miała dostęp do większych środków....uuuuA tymczasem jak wiesz wielkim potem opłacam to życie więc trzeba być realistką!!!
Jeżeli zarabiam max 1200(plus minus)miesięcznie,więc nie mogę sobie pozwolić na wydatki osobiste przewyższające np połowę wypłaty-było by to czysto egoistyczne i niemoralne jak dla mnie.
Nie po to tutaj także jestem:)
Dzisiaj kupiłam piękne letnie spodnie za...19e:)))))))))I jestem dumna!:))))))))))))))))))))))))))

Dziewczyny-SZYBKO POTRZEBNA MI JEST POMOC W WYPEŁNIENIU DEKLARACJI-DES REVENUES 2011!!!
Dranie nie wysłali mi,a do tego będę się rozliczać pierwszy raz tutaj!
NIE WIEM CO I GDZIE MAM WPISAĆ NA STR.3-4
Czy któraś z was wypełniała już tę deklarację?Mogła by mi objaśnić jak obliczyć i gdzie wpisać..co?
Proszę:)
;-)

mistralka : dla mnie potrafic trzymac wydatki na rydzy to wielka zaleta, wrecz sztuka ktorej sama bym chciala sie nauczyc !
to co piszesz jets bardzo logiczne i zgadzam sie z tym , a widzisz u siebie sama takich wnioskow i odpowiednich 'reakcji' w zycie nie potrafie wprowadzic! dlatego podziwam tych, ktorzy potrafia ... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-(

anucha : no to razem sie w lipcu pakujemy i przeprowadzamy :), my mysle ok. 10 lipca, zalezy jak remont skonczy firma!

mistralka : niestety nie pomoge z deklaracja, nigdy nie wypelnialam... nie znam sie... maz kiedys wypelnial sam a od kiedy fisc zorbil blad i my zaplacilismy ostro z aich niedopatrzenie ... robi to fiskalista ...
mnie te wszystkie papiery przerazaja ... fakt ze my tez nien przypilnowlaismy i nie zwrocilismy uwagi z eprzez rok nam przelewali przez mprzypadel - blad cyfrowy na wykazie ... 22 razy mniej niz trzeba... ale my w fiskusie nie pracujemy i w sumie nikt tak naparwde nie ma obowiazku pilnowac ile kto mu z konta przelewa, wkoncu to 'profesjonalna firma"... a jednak... bledy sie zdarzaja i wowczas maja w nosie kto i jak i jakimkosztem je splaci ...bref... sie rozgadalam ... nerw...

mistralka ja w tym roku pierwszy raz robilam takze zanioslam im i powiedzieli gdzie i jak wpisac z reszta ja tylko trzy miesiace mialam przepracowane takze nic specjanego nie oczekiwali ode mnie, a moj to jezdzil do takiego biura co za darmo pomagaja wszystko wypelnic. napewno masz gdzies w poblizu. a jutro i tak ja musze wracac bo podatek od mieszkania im nie wychodzi , a bo ja mieszkalam w mieszkaniu razem z moim i on to mial mieszkanie z pracy, takze wez idz im to wszytko tlumacz jutro:no:
dobranoc dziewczyny!

marzenka a ty zapłaciłaś za wizytę ale dawałaś kartę dla lekarki nie? to jeśli nie dala druków to automatycznie zostaną ci zwrócone pieniądze na konto a jeśli dala druki to trzeba je odesłać do ubezpieczalni i zwrócą :) jak aj ślicznie tłumaczę :)
i gratki ze z fr ci tak do przodu ładnie idzie.
zoe maggi to prawie w każdym sklepie jest.
szybkie danie pierś z kurczaka kroimy w kosteczki drobne dodajemy cebule w kostki jajko 2 łyżki maki 2 łyżki majonezu i 2 łyżki maggi mieszamy nakładamy łyżką na patelnie smażymy. pyszne szybkie i inne kotlety a Marcel uwielbia.
magda ja mam już cały cykl szczepień tych pierwszych za sobą i jest ok. przy drugim dziecku serce sie już tak nie kraja :)
anuc-ha a gdzie sie przeprowadzacie? zmieniasz po prostu lokum czy to gdzieś dalsza przeprowadzka

Daniel mi ząbkuje!!! na dole jedyneczki idą. biedne me cyce będą :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry