reklama

Mamy z FRANCJI!

josephine- malemu utrzymuje sie goraczka 39-40c:/ i nie moga jej zbic, dwa antybiotyki w domu i nie bylo poprawy! Podobno to ostra angina, a on ma dopiero 2 latka:angry: poza tym jestem wsciekla bo robili mu wymazy, a pozniej slysze ze wymazy nie mogly wyjsc bo bierze antybiotyk! i tu moje pytanie to po co je robili??? skoro sami podaja antybiotyk!!:confused2:

reklama
Magda to twoj malutki siostrzeniec sie nacierpi:no: A z tymi wymazami to pojechali niezle...po co meczyc i kloc dziecko skoro i tak nic z tego nie bedzie???Ale sie zdenerwowalam...:wściekła/y:Co za bezmyslnosc!!!!!Zdrowia dla synka siostry!

Marys dzieki za wyjasnienie:happy:Tak dawalam karte Vitale. Nie dawala zadnych druków jak na poprzednich wizytach bo mialam karte. Tylko myslalam ze jak bede miala juz karte ze za wizyte sie nie placi:rofl2:A jednak sie mylilam:rofl2:
Oby zabki wyszly szybko!I zycze jak najmniej placzu:happy:

Wiecie ja jeszcze Was pomecze z tym Caf-em:-)Dostalam zwrot pieniazków od daty zlozenia wniosku.Od stycznia do kwietnia- wiec ok to sie zgadza. Ale teraz mamy juz maj- i powiedzcie mi jesli wiecie jak placi ten Caf? W sensie np w czerwcu za maj?Czy na bieząco? W maju za maj? Bo tego nie wiem a nic nigdzie nie jest napisane.

Milego dnia!

Ah Mistralka z rozliczniem choc bym chciala nie pomoge bo nie znam sie:baffled:A jak chcesz to tu masz linka do takiej strony, pocztaj albo napisz jakis watek nowy-moze akurat pomoga:nerd:Ja sama czasami korzystam
Polski Portal we Francji – Aktualności - Forum - Ogłoszenia
No trzeba sie zalogowac:happy:

Dobra lece z psem na dwor! PA!

marzenka- ja dostaje na biezaco, zawsze kolo 4 dnia miesiaca

aaa zapomnialam wspomniec, ze w tym cudownym szpitalu pielegniarki pobieraja krew klujac 3 razy bo nie moga trafic!!!! normalnie szlak mnie trafia!! dzwonilam do mamy i niby migdaly sie pomniejszaja, ale co z tego jak goraczka nadal wyska i znowu zmiana lekow://///

mistralka- idz najlepiej na podatki i ci pomoga!! ja wlasnie z tamtad wrocilam :-) praktykantka mnie wprowaadzila w blad i zle wypelnilam :wściekła/y: zamiast na jednym dokumencie rozliczyc nas oboje to wypelnilam dwa podajac nr fiskal na kazdym z nich i dzisiaj musialam leciec, zeby poprawic dokument M. a moj poszedl do kosza!! na szczescie bardzo mila dziewczyna mnie obslugiwala :-D no i kolejny raz sie dogadalam...jakos ;))

MARZENKA- ja to tez jak gdzies pojde i sie dogadam to chodze dumna jak paw :))

Ostatnia edycja:
magda : szkoda slow ... biedny maly!

gratki dogadania sie :)))))

a ja zmykam na sieste, L. dzis w szkole caly dzien lacznie z stolowka takze jetsem sama z malym od 8H30 do 16h30 :)
pozniej zalicyzmy park ( po skzole) bo pogoda piekna !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hej dziewczyny!
Dzięki za podpowiedzi-i tak właśnie dzis zrobiliśmy.
Jestem już po wizycie-deklarację mamy złożoną w 3 minutki!!!!!!!!No i jakie to było bajecznie proste heheheh.
Wczoraj miałam zrypany dzień w robocie,po południu była u mnie Sophie i miałyśmy wypełniać te deklarację,ona także mi powiedziała żeby jednak dla pewności iść do nich.
Więc czytając jeszcze was,dałam dyla....Dni juz niewiele zostało do końca maja.

Magdabb-jak mały sie dzisiaj czuje????Kurcze tak gorąco a on ci sie rozchorował?Ja myślę że to po tych cholernych deszczach?

Marzenka-RSA,to jakiś rodzaj zasiłku o który możesz się ubiegać,dodatek.Tak ja to rozumiem bo znam osoby które pobierają takowy.Ale nie wszyscy się kwalifikują,są jakieś wytyczne.Myślę że dziewczyny więcej ci powiedzą?:)

Magda-czytając o 'wbijaniach igły 3 razy',przypomniała mi sie Anglia:(Masakraaaaaaaaa
Doradzałam 'doktorce' żeby pobrała krew z wenflona bo chciała mi wsadzić kolejnego!!!!Jak pobrała,nie zamkneła go i krew z żyły sikała na wszystkie strony!No koszmar.Na koniec zadowolona mówi do mnie-a miałas rację,dało się! hehehehehhehe
Oczy w słup mi stanęły!

Pięknie,choć strasznie upalnie.Cieszę się że udało mi się złożyć tę deklaracje,że jest weekend(pomimo tego iż pracujemy)ale i tak jest wspaniale.
Jutro wybieram się rano na cotygodniowy targ w Hyeres,upolować torebkę!:cool2:
W niedzielę będę szukać na piusie spławika i grubszej żyłki do wędki,bo już czas na połowy:)))))))

Znowu mam większe krwawienia:(Chyba po tym zabiegu,ale praca i wielki wysiłek także robią swoje.Po takim zabiegu powinnam mieć kilka dni wolnego,ale niestety doktor sie nie domyślił żeby mi zaoferować:wściekła/y:

Ogólnie czuję się jak stara-przekwitająca baba!Do niczego nie potrzebna,bo po co facetowi taka kobita której w nocy tknąć nie można?Bo albo ma okres albo nie ma weny na takie sprawy?

Dziewczynyyyyyyyyyyyyyy
jestem w rozpaczy totalnej:-(

marzenko to jest taki zasilek, chyba troche ponad 400 euro, nalezy sie osobom, ktore nie maja pracy i prawa do bezrobocia, albo osobom ktore pracuja tylko kilka dni lub godzin i zarabiaja bardzo niewiele: ogolnie oblicza sie sume zasilkow caf, bezrobocia, placy i jezeli osoba ma te dochody ponizej wyznaczonej granicy to im sie to RSA nalezy dawniej to sie nazywalo RMI o ile sie nie myle...

mistralaka wez lepiej chociaz jeden dzien wolnego , bo z krwawieniami to nie zarty , zwlaszcza po zabiegu!!
jesli chodzi o "wene wieczorem";-) to sie nie przejmuj; po pierwsze facet , jak jest normalny, to rozumie, po drugie to tez normalne ze nie masz weny , po tym wszystkim!! ja od kiedy robilam konizacje, potem laser tez mi sie nic nieche , wogole nie mam ochoty na nic (chodzi o sprawy lozkowe itp..);-), i chyba bede musiala pojsc do lekarza bo moze przez tabletki cos mnie sie pomieszalo...
u nas gorac , super! uwielbiam!! milej niedzieli!!

reklama
magda jesli chcialabys nad wode ..to tylko dauville(czy jakos tam) albo do lasku bulonskiego albo na vincennes na wycieczke w sam raz , sa tez lodki mozesz poplywac z dziecmi...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry