reklama

Mamy z FRANCJI!

Zoe- dauville- odpada, bo za pozno by bylo zeby sie wybrac tam na jedeb daien:/ znajomi pojechali i stoja w okropnych korkach!na vinncens bylam w tamtym roku w ciazy a boulognski lasek mam prawie co weekend... A propo lodek, pluwalam nimi dwa lata temu i nigdy wiecej do nich nie wsiade!!

reklama
JEST JESZCZE TAKIE JEZIORKO ? ja raz tam bylam zaraz zobacze jak sie nazywa ..Jablines....na jeden dzien fajnie , dluzej bym nie dala rady , z reszta zalezy co kto lubi.... jest park , woda , jakies sklepiki, ....i tlumy....zwlaszcza w takie dni jak dzis!

dziewczyny mam do was pytanie...moja corka urodzila sie we wloszech , co za tym idzie ma obywatelstwo wloskie, na wyjazd dali jej taki papier po wlosku jakby akt urodzenia z pozwoleniem na wyjazdy w unii, i to jest wazne 5 lat ale chcialam jej zrobic teraz paszport, i nie wiem czy moge zrobic to w ambasadzie polskiej?????????, bo we wloskiej to napewno, i jak to jest z podwojnym obywatelstwem???????

zoe : jesli ty masz obywtalestwo polskie to MOZESZ i wrecz powinnas wyrobic jej polski paszport/dowod

ja mam do dzieci dowody farncuskie, ale jak podrozuje BEZ MEZA (wylacznie) to sie czepiaja, z eja dokument poslki, a dzieci fr. i musze udowadniac adrtes we francji itp
( bo w poslkich dokumentach tozsamosci musza istniec poslkie daresy co jest dla mnie absurdem!!!!! moi rodzice sie w kwietniu przerpowadzili, wczesniej bylam jako dziecko/nastolatka/studentka w domu wie cU NICH zameldowana, ale teraz w nowym domu mnie nie meldpowali bo po co ? zyje tu. i jak bed edowod wyrabiac za 2 lata nowy to co podam jako adres w polsce ??? kpina jakas !)

dzieki josephine! dzwonilam ale oczywiscie sie nie dodzwonilam, ale patrzylam troche na ich stronie, za samo przyznanie obywatelstwa (za rozpatrzenie wniosku) 300 e!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! potem paszport kolejne eura, pozniej konieczny od nich przysiegly przetlumaczy wszystko co ponad 80 e....powariowali......chyba mi sie bardziej oplaci pojechac do polski zrobic wszystko :wściekła/y: jeszcze jutro sprobuje zadzwonic. a we wloskiej ambasadzie tez cyrki, musisz wziasc sie umowic na spotkanie tylko po to zeby ci powiedzieli co masz przyniesc i wolne miejsca na lipiec !!!! a reszte kiedy zalatwisz??? kiedy paszport w grudniu?? powalilo ich wszystkich

Hej dziewczyny!
A jak się sprawy mają ze staraniem się o adopcje tutaj?Czy któraś sie orientuje?Gdzie..co i jak?

mistralka ja nie mam pojecia, ale tez kiedys nad tym myslalam , zeby sprawic jakiemus dzieciaczkowi wielka radosc i szczescie jakim jest dom. ale napewno maja takie wymagania ze hoho... jak cos bedziesz wiedziala daj znac!

zoe w konsulacie to zabulisz ze niech cie tu. a w pl jak przyjedziesz to musisz sie tylko zorientowac jak to z dzieckiem tak juz duzym jak twe. ale lumaczysz akt urodzenia u tlumacza i do urzedu. tam kaza pisac pismo beda sie czepiac o nazwiska itp. u nas teraz dwa sprostowania byly bo bylo n zamias ń no i w fr uzywaj panesnskiego nazwiska w domkumentach wiec sprostowanie ze ja jednak po mezu nazwisko mam. zaplacilismy 130zl. akt urodzenia zrobiony pl. pozniej trzeba zameldowac i isc robic dowod. ale obywdoje rodzicow musi byc i do meldunku i do dowodu. a jak u ciebie ze maz obcokrajowiec to pojecia nie mam.
josephine moj maz ma dowod bez meldunku w pl. bo sie wyklucil ze nie bedzie fikcji robic. i prawko tez ma bezadresowe. wiec jak cos to sie kluc. w eu obowiazuje jeden adres stalego zmaieszkania i niech lipy nie robia

zapislam sie na fr do szkoly :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry