reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
czesc

antylopka : super !!!! GRATKI !!!! ciesze sie ze z dzidzia wszystko OK :)

ps. u mnie nastroj powyborowy : narazie zaden, czekam i patrze :) zobaczymy jak sie wszystko rozwinie : jakie reformy zostana wprowadzone. zreszta my juz od kilku lat bez wzgmledu na prezydenta czy gorujaca w rzadzie partie myslimy o emigracji z francji. bo akurat wydaje mi sie ze tutaj juz zaden prezydnet nie zdziala nioczego zbey bylo lepiej, raczej krzywa ku dolowi sie chyli ... no ale jak wyjdzie to czas pokaze :) narazie musza meza z pracy wyrzucic zeby moc zaczac myslec o dlaszych planach, czy to we Fr czy za franica... a poki co o zowlnieniu ani widu ani slychu ...

magda : zdrowka !

a my wrocilismy z naszego 3 dniwoego weekendu w center parks! i bylo po prpostu SUPER ! ja ktora nie przepadam za tego typu wyjazdami ( tlum zgielk) pô prostu swietnie sie wybawilam i najwazniejsze : pospalam !!!! domki bardzo dalko od centrum atrakcji. z tarasu 3 kroki i sciana drzew - las!!!! :) naparwde super bylo zaluzje ze nie moglismy dluzej zostac ! ale na pewno tam wrocimy !!!!

josephine - moj maz ostatnio stwierdzil, ze jego patron to polglowek i ma go zwolnic. I tak od rozmowy do rozmowy Mu podsuwal pomysl o zwolnieniu, az w koncu patron wprost do niego - Nie dam Ci wypowiedzenia, bo nie skonczymy bez Ciebie zadnej budowy.

antylppka : no tak... niestety zwolnic sie we francji na zyczenie ale z procedura zwolnienia prze z^racodawce, a nie przez pracownika z wlasnej woli -dymisji jest ciezko... firma nie ma w tym zadnego interesu, a pracownik wygrywa sporo ... a jak sie jets dobrym pracownikiem to jeszcze ciezej wiadomo :) bo nie dosyc co firma traci fachowca to jesczze musi mu zaplacic za to ze odchodzi od nich ... u na spoki co cisza, ale juz nie wierze ze meza zwolnia ... a to juz bylo prawie namacalne do konca zeszlego tygodnia ... :/

Mojego meza najbardziej denerwuja niestety polacy, ktorzy robia na SMICach, aby doplaty wyciagac itp. Powiedzial, ze jak po wakacjach bedzie szukac pracy, to jego pierwsze pytania bedzie o takich delikwentow. wcale Mu sie nie dziwie, bo tez nie lubie takich oszustow.

A jak sie imprezka udala? Nie zmarzlas chyba, co?

antylppka : rozumiem doskonale ... tez nie cierpie takiego kretactwa ... a imprezka : maz poszedl spac :) wywinelam sie ! :) ale to fuksme i kosztem synka ... zaniemogl biedny, bardzo rozpaczal nie chcial zostac sam. no wiec zostalam z nim :) synus wazniejszy niz ambasadory :)

jak wam minal dzien dziewczyny ? slonce wyszlo i wszystkie wcielo :!) a magda to pewnie od rana do wieczora na dworze siedzi :)

Josephine- ja sie mecze z angina do tego doszla biegunka i bol brzucha chyba przez antybiotyk:(( plus okres wiec wszystko mam na raz:-/ ale wypilam smecte i dawaj na pole i rak spedzilam od 14-18 czas :p a no i sold w monopie zaliczylam:)) kupilam malej 4 koszulki i spodenki praktycznie wszystko po 5€
Antylopka- ja tez tego nie znosze, ale wiem z doswiadczenia ze jest to powszechne:/ u mojej siostry w pl w liceum byly przydzielane dotacje socjalne dla najubozszych uczniow i zgadnij kto je dostal.... Oczywiscie dzieci ktore mialy rodzica zagranica, niby nie utrzymujacego kontaktu:/ tak juz na tym swiecie jest:/
A tak a propo jesli znacie namiary na jakas dobra firme ktora zatrudnia na kontrakt to moj M jest zainteresowany :p mowi, ze moze zaczynac od smica byle piac sie w gore bo tutaj gdzie pracuje nie ma zadnych perspektyw a zarabia grosze:(( oczywiscie pracuje w remoncue mieszkan i mowi po fr:p nie to co ja :// proba nie strzelba, moze wasi M dadza jakies namiary :pp

magdabb - jedyny patron ktory placil mojemu mezowi w terminie i kazda jedna nadgodzine bez marudzenia, to byl koles u ktorego pracowal na samym poczatku na czarno.
Potem byl na umowy i we francuskiej firmie i w polskiej i sie zaczely schody - pensja owszem, ale nadgodziny czy praemie to czasami po dluuuuuuugim czasie.

hej
widze ze nie tylko ja wczoraj zrobilam soldy w monorpixie :)
ja kupilam dla L. sweter, koszulki, dol pizamy w gwiazdki, pizame w gwiazdki - wogole mam ostatnio szal na motyw gwiazdkowy :)
dzis jeszcze wracam bo wczoraj z dwojka dzieci to na szybko, nie dlao rady popatyrzec spokojnie, mam nadzieje, ze zostaly jeszcze rozmiary 4 i 5 lat... wczoraj nie zalapalam sie na kurtke na 4 lata, kolezanka mi ja zgarnela sprzed nosa ;) hahahahaha

milego dnia

magda : ja nie znam nikogo kto pracuje w firmie budowlanej, remontowej itp ... wiec niestety nie pomoge ...

reklama
josephine - jaz ostatnio robie zakupy przez net, bo mi sie nawet nie chce wozic koszyka z zakupami po sklepie, skoro mam juz Adasia w wozku. Wiec zamawiam sobie wszystko w necie i mi przywoza:D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry