reklama

Mamy z FRANCJI!

reklama
Mistralko, wybacz jesli moje pytanie glupie, ale dlaczego polipy w jajowodach przeszkadzalyby w in vitro?
Zadalam podobne pytanie lekarzowi;czy to wazne aby pozbyc sie polipow przed in vitro!
Odp-oczywiste ze jest to konieczne!

Nie wiem,nie pytaj mnie bo dla mnie takze to bezsensowne skoro macica jest pieknie rozowa i nic tam sie nie dzieje.
Lekarze jednak wymysla sobie co rosz to koleje zabiegi zeby wyciagnac jak najwiecej kasy z pacjenta,taka jest moja opinia!

Z tego co mowilas masz zaufanie do Twojej lekarki co ma Cie przygotowac do INV, najlepiej wyslij je compte rendu tej histeroskopii; i niech ona decyduje? Byc moze, ten lekarz nie rozumie roznicy miedzy inseminacja i INV...Ja mialam torbiele, ktore musialam usuwac przed INV, ale na jajnikach...takie torbiele moga zle reagowac na leki hormonalne, jak jest z polipami, nie wiem, czy hormony moglyby je stymulowac do wzrostu? prawdopodobnie nie... Trzymaj sie Kochana, u mnie bylo podobnie, co rusz jakas kloda pod nogi; ale w koncu zawieja dobre wiatry!!!

A pinterest jest fajny , podobnie jak tumblr, ostatnio siedzialam tam dosc dlugo, gdy szukalam inspiracji na urzadzenie mojego ogrodka :-), kiedys kupowalam specjalne gazety deco dom/ogrod, a teraz najlepsze inspiracje sa darmowo w necie:-)

Ostatnia edycja:
Niestety poza skierowaniem na kolejna histeroskopie nie dostalam zadnego innego papierka od niego!!!!
Ta i kolejna bedzie prowadzona orzez niego a on to w tym rejonie najlepszy ponoc endokrynolog!!!Yves Jasaitis.

Ja mysle ze to moja ostatnia hiperka mogla sprowokowac wzrost polipow;ale to takie gdybanie.
Faktem jest ze je mam ale nie usmiecha mi sie drugi raz w roku ich usowac;nic przyjemnego i tyle.

Tumblir????oooo cos gdzie jeszcze nie bylam:)
I to fakt swietne ze mozna sie tyle dowiedziec i sporo nauczyc przez internet!!!!

Zaczelam przepakowywac walizki juz dzis co by na ostatnia chwile miec wiecej czasu dla siebie;)
Jestem po zakupach-wiec pojade w czyms nowym heheheheh.
Prezenty juz praaawie wszystkie mamy-poza 2najwazniejszymi ale mysle ze do srody damy rade sie wyrobic.

Mam problem bo mi sie lodowka zepsula i szukam urzywanej-kurde nie miala sie kiedy zepsuc????;)

Mistralko, to pech z lodowka :sorry2:
Ale zadzwon do lekarki od INV, wiesz, zeby byla na biezaco co u Ciebie. Tutaj lekarze wspolpracuja z innymi; ona moze zadzwonic do tego Twojego "Iwana" skoro nie ma compte rendu...
Milego pakowania!!

Mistralko, to pech z lodowka :sorry2:
Ale zadzwon do lekarki od INV, wiesz, zeby byla na biezaco co u Ciebie. Tutaj lekarze wspolpracuja z innymi; ona moze zadzwonic do tego Twojego "Iwana" skoro nie ma compte rendu...
Milego pakowania!!

Dzieki za rade!Tak tez zrobie!:)

Mam pytanie;gdzie sie sklada skarge na lekarza?
Moja nowo poznana kolezanka poszla do ginekolozki z bolem jajnika.Odmowila jej badania bo niby jest za gruba i jak schudnie to niech wroci!!!!!!Ale 50E wziela za wizyte i wypisala jej skierowanie na badanie krwi i tyle!
Jestem w szoku bo dziewczyna fakt jest przy kosci ale nie jest taka gruba zeby nie dalo jej sie zbadac!
I co z tym fantem zrobic?Poradzcie bo to bardzo fajna dziewczyna i tak mi jej szkoda okropnie!

Mistralko,wspolczuje kolezance, ze napotkala taka chamke, z tego co wiem, w takiej sytuacji mozna wyslac skarge listem poleconym do "Conseil Départemental de l'Ordre de Médecins" - musisz poszukac adresu dla Twojego regionu. To jest odpowiednik polskiej Izby Lekarskiej...
http://www.conseil-national.medecin.fr/cartographie/carte/departements

A bole jajnika moga byc powodowane przez byle co, ale rowniez duza torbiel, czy ciaza pozamaciczna ->sytuacje zagrazajace, zyciu, wiec lekcewazenie tego to blad lekarski. Jesli kolezanka pojdzie na urgences gynéco to napewno jej zrobia usg. Albo moze poprosic lekarza ogolnego o skierowanie na usg....

Ostatnia edycja:
ale tutaj ciszaaaa

co slychac dziewczyny?!

anucha, mistralka- wspolczuje przezyc... swoja droga to nie sprawiedliwe, ze jedne maja dzieci od tak i oddaja je do domow dziecka a inne kobiety musza tyle przejsc!!

co do butow to kupilysmy w zarze takie wysokie adidasy jakby... rozm 19, skorzane. narazie beda. Niestety te w halle byly za ciasne na nia :/ a innych 19 nie moglismy znalezc!

u nas monotonia.. swieta prawdopodobnie tutaj spedzimy:(( juz trzeci raz :/ ehhh a takie mialam plany, no ale co zrobic....

reklama
Pierwsze swieta z wlasnym dzieckiem to jest cos wspanialego! Ja tak mialam w zeszlym roku:-) A na te swieta jedziemy do Pl bo tak sami bysmy byli. Ja lece samolotem z Alexem z Lyonu do Poznania a moja A z bratem i kolega jada autem naszym.

Ja sie przymierzam do butkow tych z La Halle ale dopiero w grudniu. Narazie Alexnader ma takie dosyc wyysokie za kostke roz 22 i mysle ze poki co na listopad starcza. A jaki kupie rozmiar w grudniu???Nie mam pojecia, chce zeby starczyly tez na wiosny troche jakby co. Okaze sie:happy2:

Dziewczyny przezyc Waszych to nawet nie komentuje bo nie wiem co przeszlyscie:-(
Mistralko a kolezanke twoja potraktowali baaaaaardzo chamsko!!! Naprawde!
Szczesliwej podrozy! I udanego wypoczynku:-)
Milego wieczorku!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry