reklama

Mamy z FRANCJI!

Marzenko Alex to ma wieeelka stope, olbrzymCi rosnie :) I dobrze bo duzym latwiej w zyciu :-)

Chodza u Was przebrane dzieciaki na Halloween? Ja jeszcze nie wiem bo jestem "nowa" w moim miescie. Poprzednio w wiosce,byla taka umowa, ze jak ktos chce rozdawac cukierki to ma powiesic pomaranczowe baloniki...jak ktos chcial miec swiety spokoj, to nikt go nie nachodzil :)

reklama
A u nas caly dzien lejeeeee i lejeeee i wieje cholernie!Tak wielkich fal to tutaj jeszcze nie widzialam jak dzis rano!!!!!Jestem przerazona i mam nadzieje ze w piatek rano uda nam sie wyleciec przy takich warunkach?

Tak wiec z racji pogody dziaciakow u nas nie widzialam:)
A obkupiona jestem na maxa i szczerze powiem wam we NIENAWIDZE PRZYGOTOWAN DO WYJAZDOW!!!
Ale tych do rodziny!!!Prezentow mamy dla 13 osob i zbankrutowac mozna!Mam nerwa troche ale juz wiecej nie bedz narzekac!

Tak wiec piatek rano wylot i bede sie lenic ile sie da cale dwa tygodnie-a co nalerzy mi sie chociazby za te prezenty:)))hehehehheheheheheh

W La Halle ostatnio kupilam sobie piekny stanik,taki gladki i mieciutki,bez zadnych wypychaczy i jestem lega zadowolona!Warto tam zagladac Marzenko:)

Dobra spadam jeszcze cos ogarnac trzeba!Jedna walizka spakowana,jutro kolej na reszte i poszukiwania botow dla meza-jasne NA OSTATNIA CHWILE!!!!!!!!!Caly kosz botow chyba z 15 par ale on nie ma w jakich pojechac!Gorzej niz z kobieta!?
Czy wasi mezowie tez sa tacy wybredni?Czy mi sie tylko trafil taki egzemplarz?brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Dobrej nocki dziewczynki i do przeczytania po powrocie bo mysle ze tam nie bede miala dostepu do internetu o ile siostrzeniec nie przyniesie routera od siebie.

Buzka!!!!!

hej !!!!
witam znad wisly ;)
siedzimy w polsce juz prawie tydzien, ja z dziecmi. maz nie dal rady przyleciec z nami, przepadly jego bilety no ale dobra... nie bede gderac. praca to praca, trudno sie mowi, moze nastepnym razem sie uda!

mistralko : bardzo wspolczuje przezyc. mam nadzieje ze te polipy to bedzie tylko czysta formalnosc i ze juz niedlugo bedzie ci dane nosic dziecko pod serduchem :)
a co do stronki to wstyd sie przyznac ale : weszlam i nie bardzo wiedzialam jak z tego korzystac :)
a jesdzcze odnosnie mezow i strojenia sie, ja cie rozumiem mi sie trafil gorszy egzmplarz, ja mojemu nic poza sweterkami nie kupuje skarpetami i gatkami :) bo on musi sam wybrac, wybredny jets a przy tym musze z porazka w glosie przyznac : faktycznie zybiera i dla siebie i dla mnie lepiej niz ja sama .... ma lepszy gust i tyle ;)

blagam nie piszcie o zakupach prezentach i karcie baqnkwej ... ja wzczoraj mialam pierwszy raz powazniejswza rozmowe o wydatkach :/ przez telefon na dodatek... nie powiem zeby mi sie glupio nie zrobilo jak mi maz 1 raz od kiedy jestesmy razem zwrocil uwage ile kasy poszlo z konta z ktorego robie zakupy .... i musze przyzac ze jak mi wymienil kwote tylko do konca pazdziernika to nie uwierzylam, mowie jakas pomylka jest, sciagneli podatki albo cos dodatkowego, jakas oplate moze ????
a on ... nie nie, ja nie cytuje oplat abonamentow nawet zakupow typu carrefour spozywka czy inne nie cytuje, i wtedy zaczela sie pieknqa lista : sephora, fnac eveil et jeux, nocibe, autour de bebe, sephora, bebe vanille, vente privee.com vente privee.com vente privee.com (!!!!) bazarchic, sephora, showrooprive, h&M, spehora ... Aaaaaaaaaaaaa
czulam sie jak male dziecko rpzylapane na gtoracym uczynku .... ale musze przyznac ze przegielam i to BARDO BARDZO BARDZO.
i jeszcze najgorsza porazka : ze trzeba bylo sie przyznac ze wlasnie tego samego dnia na vente privee sobioe zamowilam zegarek firmnowy i kilka ubran i ze z konta zostanie wiec na dniach sciqagnietych 500 euro :///////////// dzisiaj sie z tego smieje, ale wtedy mi do smiechu nie bylo :)
no coz bede musiala sie chyba bardziej pilnowac z moimi internetowymi zakupami

antylopka : pokaz synka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

a moj starszy ksaze pojechal wlasnie z dziadkiem do fryzjera i na zakupyu. zimno tu. kuzyna dziewczyna ma na dzis termin i zastanaziam sie czy w nocy nie urodzila lub nad ranem bo kuzyn wrocil do domu, a jezdzi w trsie po polsce i zagranicy normalnie caly tydzien i zjezdza albo w piatki wieczorem albo w soboty rano... hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

milego dnia dziewczyny!

Ja tylko na minutke- josephine: potrEbuje dziewczyne co by mi odprowadzala wiki do przedszkola 4 dni w tygodniu + na srode na basen w ibie strony. Wychodzi to 4 godz na tydzien. Masz kogos w okolocy?

hej witam Was po krotkim weekendzie w Bretanii, mimo okropnych prognoz meteo mielismy troche slonca :-)
Josephine zazdroszcze pobytu w Ojczyznie,
hihi ja kiedys tez mialam ataki zakupoholizmu :-) Ale pomogla mi duzo ksiazka Dominique Loreau. L'art de la simplicité odkad ja przeczytalam, to przemyslalam sobie to wszystko, teraz szaleje duzo mniej i sprawia mi to wiecej przyjemnosci :-)

hej

antylopka : nie mam nikogo, ale z dsowiadczenia wiem ze malo kto chce sie zgodzic na takie tylko zaprowadzanie/przyprowadzanie. Wiecej chodzenia do pracy jak 'bycia na mioejscu'
ja po porodzie mialam dziewczyne z agencji, bo te najlatwiej znajda kogos na takie wlasnie dziwne godizny, urywane, niereuglarne itp
poszukaj agecnji baby sittingu czy services a la personne w 92! Jetsem pewna ze znajdziesz!
ja znalazlam w wersalu dziewczyne na zaprowadzenia do szkoly 30min, ptrzyprowadzenie + danie obiadu 45min i najlepsze bylo ze bylam pewna ze i rano i a midi zaqplace pelne godziny a dziewczyna f-cjonowala na kwadranse ! wiec placilam rano 30min i w midi 45! plus wieczory czy popoludniem zabawa no to na godzine pelna

anucha : ja juz sobie obiecuje poprawe, czytam tez pomocna ksiazke :) dominique lapierre miasto wolniosci, wersja fr : la cite de joie o ile dobrze pamietam. ja te ksiazke kupilam mamie wiele lat temu ;) super jest
a te twoja znajde i przeczytam, moze tez pomoze :)

Josephine- no wlasnie w zoraj poszperalam w sieci j taka agencje znalazlam. Dzis sie jednak rzucilam na sklepy (masakra!!!) i juz nie dzwonilam, bo potem musialam dziecmi sie zajac.

reklama
Josephine ty to masz dobrze, znowu w Polsce!:-) Dlugo bedziesz odpoczywala??? My dopiero w grudniu na swieta ale o tez juz nie dlugo:-) A z kasa naprawede szalejesz WOW! Oczy mi na wierzch wyszly normalnie hihihi bo ja to bardziej z tych oszczednych:happy2:

Magada gdzie sie schowalas ze cie nie widac ostatnio??

Antylopka dolaczam sie do Josephine prosby, pokaz nam syneczka!

A ja mam troche problem bo dopiero w ten piatek ide zapisac Alexa do żlobka( bo wczesniej nie bylo dyrektora:no:),a w poniedzialek mam juz szkole i na pierwszy raz bede musiala Alexa zaprowadzic na 2h odrazu:-( Boje sie tego. Chyba ze nie pojde na pierwsze zajecia...Kompletnie nie wiem co mam zrobic:-(

Milego wieczoru

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry