reklama

Mamy z FRANCJI!

Josephine – o z chęcią bym z Tobą na łowy sukienki się wybrała. Ja lubię eleganckie kiecki, tylko okazji mam mało do ich wykorzystania, więc są dość nie praktyczne bo najczęściej na jeden raz. Zakupy też lubię ale takie spontaniczne. Najgorsze są jak trzeba kupić buty na zimę, czy kurtkę - Nic nie idzie znaleźć !

Wyczytałam, że 1 maja we Francji to też święto konwalii … ??? Wiecie coś na ten temat – konwaliami się Francuzi obdarowują ???

We Francji też jutro wolne – to miłego rodzinnego dnia Wam życzę.

Ostatnia edycja:
reklama
Yasemin konwalia tutaj wdg tradycji przynosi szczescie...tak bliskim osobom ofiarowuje sie chocby i kilka galazek... I jest taki zwyczaj ze mozna konwalie 1 maja sprzedawac bez pozwolenia...wiec np duzo dzieci (ale nie tylko) sprzedaje konwalie na ulicach, przy drogach itp

wrocilam z carrefoura i juz stali przed wejsciem z konwaliami :))))
a co do Wesel to mi ciezko porownac z Pl bo w Pl bylam tylko raz i to 16 lat temu ;)
lece sie dalej pakowac :) papaty!
Milej majowki wam zycze!!!!!

anuc- ha: ogólnie po angielsku bardziej się dogadam, a z francuskim to jest tak, że rozumiem w miarę dużo, ale ciężko mi mówić, więc w razie pytań i wątpliwości musiałabym chyba wszystko wcześniej przetłumaczyć ;)
josephine: co do ginekologa to dała mi skierowanie na badania, jest ich 11 więc myślę, że chyba te najpotrzebniejsze :)
Dziś od razu byłam w szpitalu, poszłam z moim facetem, który też nie mówi po francusku za bardzo, ale za to jakoś bardziej sobie radzi ;) Wizytę mi babka wyznaczyła na 22 maja dopiero(?), ale najważniejsze, że chociaż to załatwione. Tylko muszę jeszcze gdzieś zrobić echografię, bo w szpitalu nie ma jak. Wydaje mi się to dziwne, ale może ja się nie znam po prostu.
Uff... jakoś trochę mi ulżyło.

Areaksa jesli to jest panstwowy szpital, to jak najbardziej normalne (niestety) i czas na oczekiwania na wizyte i tez fakt, ze kaza Ci isc na usg gdzies indziej...Bo to badanie usg jest dosc szczegolowe (wszystko sie mierzy od gory do dolu) i oni wola, aby zrobila to osoba specjalista od usg, a nie ginekolog, ktory owszem umie uzywac aparatury usg, po to aby sprawdzic czy wszystko ok na biezaco u dziecka,czy dosyc jest wod plodowych itp ale nie zna sie na roznych patologiach narzadow wewnetrznych, ktore czasem moga sie przytrafic; dlatego tu te 3 obowiazkowe badania robia czesciej osoby wyspecjalizowane w usg plodu. Podejrzewam, ze w Twoim szpitalu nawet i taki specjalista jest, ale nie ma juz miejsc na najblizszy termin, bo inni zapisali sie wczesniej.
W szpitalu wizyty bedziesz miala co miesiac, a na koncu ciazy czesciej.

Ostatnia edycja:
Josephine-witaj podrozniczko!!!!!!!!
No i nie moge uwierzyc-TYYYYYYYYYYYYYYY nie masz w co sie ubrac na slub?Kudre-ciagle kupujesz cos tam cos tu:-D:-D:-D

Marzenka-wszystkiego najlepszego,i podgrzej dzisiejsza atmosferke co by uczycie wiecznie trwalo:))))))))

Yasemine-NIEEEE nie po 10h dziennie do pazdziernike!heheheh
Poczekaj wytlumacze ci jak to u nas jest w firmie:
mam plan np na 150h w miesiacu,sa nazwy rezydencji i czas na zrobienie oraz daty.Niektore maja kontrakt np na 4h,a nam udaje sie zrobic w 2h-wowczas ze tak powiem jestem do przodu w czasem co nie?
Wiec teoretycznie na papierze w danym dniu mam 14h a przepracuje tylko 7!
Mam 7-8h a przepracuje tylko 5!
To zalezy tylko i wylacznie od nas!Od tego w jaki sposob sobie zorganizujemy prace i jak brudno jest na miejscu co nie?
Tak czy siak o 4 rano trzeba wstac co jest bardzo wykanczajace jesli robi sie to przez 6 miesiecy,przepracowac non stop prawie bez przerwy,wspinac sie po pietrach z wiaderkami wody i machac kijem!To jest jak ja to nazywam-'silownia za free',bo po takiego rodzaju pracy na bank sie chudnie i buduje miesnie:))))))))))
Na maj mamy zaplanowane 170h;)Zobaczymy jak nam to wyjdzie?:szok:

Od tamtej pory z nia nie rozmawialam niestety:zawstydzona/y:

Ale znalam super mamuski z ktorymi robilysmy sobie babskie party,babskie nocki etc!Bylo zajebiscie!Wiec to nie regula jednak;)

Czlowiek jednak ma dzika nature ktora odzywa sie w extremalnych waronkach!Przyklad rozbitkow,jedli siebie nawzajem zeby przetrwac,ludzie zagubieni w dziczy,czy w obozach?Przykladow jest masa,a najbardziej przykry jest fakt ze zwierzeta zabijaja zeby przezyc-czlowiek dla przyjemnosci!:confused:
No i jeszcze jedna mysl nasunela mi sie;wiezniowie w wiezieniach-
wchodzi do wiezienia wielki facet,wielki machoo-a zeby przetrwac w wielkiej dzungli skazancow oddaje siebie za cos(dokladnie swoj odbyt;)!

Milego wieczorku!
My jutro pracujemy niestety wiec o 4 wanka wstajka:zawstydzona/y:
Milej majowki!

edytowalam usuwajac watek o ktorym wolalabym juz nie rozmawiac.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hopppppppppppppppp hooooooooooooooooooooooooooooooooop jest tu kto????

Co to za cisza?Jak makiem zasial!
Od 2 dni ani jednego posta????????Recesja?;)

reklama
witajcie ja tez na chwile ...Yasemin jak moglo przejsc na Ciebie jak mi jeszcze nie przeszlo!!!:-Dtragedia; pod skroniami czuje igly , a i policzki zaczynaja bolec....ps jak znajdziesz jakis nowy sposob na zatoki daj znac; bo przyjdzie zwariowac :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry