reklama

Mamy z FRANCJI!

zoe jak szlam rodzic Danielka to to tez byla moja pierwsza rozłąka z Marcelkiem. ale tłumaczyłam mu duzo ze mama idzie i on zostanie z tata i było ok. wstawali z ran przyjeżdżali do mnie posiedzieli pogadali :) jechali do domku na drzemkę Marcelka i po południu znów był u mnie, a na wieczór do domu. Marcel przyzwyczajony ze wieczorem to tato sie nim zajmował w sensie kolacji kąpieli wiec problemu nie było żadnego. a zresztą to tylko 3 dni były. wtedy dla mnie co prawda to az 3 dni. bo mną miotały mieszane uczucia od euforii do ciężkiej rozpaczy z myślą ze krzywdzę starszaka rodzeństwem. no ale ... :)
a teraz to tłumaczyłam o wiele wcześniej. ze najpierw z babcia zostanie a później przyjedzie tata. i tak było pierwszy dzień i noc była moja mama, oni ja kocha wiec bez problemu z nia zostali. a rano już pojawił sie tatuś i przeją dzieci :) a z tata to istne szaleństwo. a po dwóch dnia ja wyszłam z Laurunia wiec było wszystko " po staremu"
tłumacz jej. przygotuj na wszelakie ewentualności. ona jest duża babeczka już wszystko zrozumie.

reklama
hej

zoé : dziekuje ! ale mnie zapbilas tera z! ja tu planuje wyprawe do werdsalu specjalnie do monoprix za tydzien w srode pd razu na sam pocztaek soldow bo naparwde moge powiedziec z epo raz 1 szy potzrebuje ubran dla synka, wyrosl mi po raz 1szy, zawszze mialam duzo na zapas a teraz nie ... pierwszy raz brak majetk, koszulek i spodni !!!! i tak wlansie sie czaje a tu juz, juz soldy w monopie ???? przeciez niczego nie zlapie!!!! fu***ck!!!!

a co do urodizn dla 4-5 lat to wlansie moj maly idzie do sowjej dziewczyny hehe na urodziny w ostatni weekend czerwca . I nie wiem co kupic. wie cprtosz ep rady co jets modne ...???? slyszlaam o jakis monster lalkach, ale co jeszcze ?
Natomiast z gory zastrzegam z echoc bardoz lubi i zazwyczaj daje takie prezenty : ksiakzi, jeux de societé, to jako mama 2 chlopcow, po grach planszowych, karcianych, robotach, autach, zorrach, power rangersach i inncych ... MAM PERWERSYJNA OCHOTE WEJSC DO ROZOWEGO REJONU W TOYS R US !!!! ZABAWKA MA BYC WIEC TYPOWA DZIEWCZECA I NAJLEPIEJ CHOC CZESCIOWO ROZOWA :)

Josephine jak bedziesz miala okazje to zobacz ta ksiazke nawet dla chlopakow fajna. Dzieki dziewczyny za rady, moja mama ma przyjechac wiec bedzie i babcia i tato. A jeszcze sie pytam bo slyszalam ze dzieci nie moga wchodzic na oddzial???????

Załączniki

• 20130621_150223.jpg
    20130621_150223.jpg
    21 KB · Wyświetleń: 86
Mam problem z netem, żeby otworzyć BB musiałam nieźle się nakombinować... Nie wiem co jest grane - wybrane hasła mi wyszukuje, a na inne mam blokadę, pokazuje mi się wymóg wpisania kodu z obrazka ! :wściekła/y::wściekła/y:

W związku z tym zapytam Was, skoro wujek google mnie zawiódł.

Dziewczyny, czy jedzenie zakalca szkodzi ???
- bo wcinam już któryś kawałek. Chciałam jako przykładna żona upiec ciasto z truskawkami - no i masz Ci babo placek. Bóg mi świadkiem, że się starałam, widocznie moim przeznaczeniem są ciasta z torebek... :baffled:

Czesc dziewczyny jak urodzilam coreczke syenk byl z tata bardzo przejety ale chyba dlatego bardzo grzeczny byl jakby nie bylo to tylko max 5 dni. Jak do mnie do kliniki przychodzil ( bo dzieci maja prawo przychodzic pod warunkiem, ze chore nie sa) to sie nic nie oddzywal , mial wtedy 3 lata i chyba nie byl pewny swojej pozyzji w rodzinie:) myslal, ze konkurentka przyszla na swiat ale szybko mu przeszlo!!§ milo wspominac te czasy:) ja mam dosc desczu , kaloszy i blota w ogrodzie.... niby lato ale jakos go nie czuc ....

Ja dzis przegladalam mieszkania w Var i czy to mozliwe ze kosztuje mniej niz tutaj w région parisienne? O paryzu juz nie wspomne. Ale widzialam ze za to co place tutaj za dwa male pokoje tam moglabym znalesc 3 duze. Mistralka gdzie jestes?

Ja dzis przegladalam mieszkania w Var i czy to mozliwe ze kosztuje mniej niz tutaj w région parisienne? O paryzu juz nie wspomne. Ale widzialam ze za to co place tutaj za dwa male pokoje tam moglabym znalesc 3 duze. Mistralka gdzie jestes?
Kukuuuu--jestem:))))Tak Zoe-dokladnie jest taniej z mieszkaniami w tym jegionie! Paryz to katastrofa pod wzgledem mieszkaniowym.Sorki ze tak z doskoku i jeszcze nie doczytalam reszty wczesniejszych postow, bo nie moglabym sobie podarowac nie odpisujac Zoe;) Do tego kochan twoj maz czulby sie jak usiebie ze tak powiem, bo w tych stronach jest liczniejsza mniejszosc wloska;) Praca-nie wiem czym sie twoj obecnie zajmuje ale podejrzewam ze i znalazl by cos dla siebie.
Przepraszam za swoja nieobecnosc dziewczyny-wiecie ze jest sezon na wzmozona prace? Wiec ja w tym upale zapitalam do poludnia -wracam na obiad a potem jedziemy robic apartamenty po kryjomu ze tak powiem.Szef daje nam dodatkowe godz:mnie i mezowi a nie mnie i Marii;)) Wiec doceniam to niezmiernie i pracuje najlepiej jak moge, tym

Bardziej ze mamy pochwaly z agencji mieszkaniowych ze jestesmy szybka i dobrze pracujaca ekipa;)))) Wiec, w ostatnim czasie praca i praca no i chorobska cholerne na weekendy mnie dopadaja.W zeszlym tyg po wizycie u dentystki spochlam na weekend plus wymioty i zawroty glowy.Akurat w sobote kiedy bylismy umowione z kolezanka ktora przyjechala na tydz do Mentone z Wloch:(Powiedzialam-no coz, za tydzien Kasiu.
W ta sobote nie bylam z stanie chodzic bo od piatku mialam okropne bole piet! W wieczor, poszlismy na koncert Magic system, i, szlam na palcach Wierzcie ze nie bylo to przyjemnoscia! W sobote wylam z bolu, plus dodatkowa praca i zaciskanie zebow! No pech jakis? Z zalem odwolalam wizyte w Monaco i Mentone:((((Dzisiaj jest juz ok i do jutra dojde do siebie na 89%;)
Po za tym obcielam na bardzo krotko wloski! I w takie upaly jakie mamy tutaj teraz jest wspaniale.
Nie oomyslcie ze jestem szalona ale w 3 dni upieklam 6 ciast!!!! Nie zjedlismy ich, pochowalam jak chomik do zamrazalnika, i reszta sie podziele z rodzinka:))) Mam kilka przepisow wartych sprawdzenia z amerykanskiego magazynu o dekorowaniu ciast, wiec posslam na calosc!
Mialam sie odchudzac jak pamietqcie, ale sokowirowke kupilam dopiero dzisiaj na puces za 12e,, zarobilam w taki sposob 40e bo nowa taka to wydatek 55e! A moja takze w pudelku jak nowka bo nie ma slqdow urzytkowania

reklama
Pisze cholercia na raty b8 nmi tekst znika na tablecie! Grrrrrrrrrr
Tak wiec, jest super, zycie ma swoje piekne plusy na lazurowym! Zyc sie chce, kochac i kozystac z zycia pelna para takze:) Czuje sie najszczesliwsza pod sloncem!;))))) Siedze na balkonie i czekam na to az pierwszy raz w tym roku rozkwitnie moj hibiskusik ktory dostalam od meza na urodziny;) Robie fotki na pamiatke i chyba jajko zniose? Zraszam go bardzo czesto wiec pielegnacje moja ma jak zadko ktory chodowany do tej pory kwiatek.
O.k poczytam starsze posty.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry