reklama

Mamy z FRANCJI!

Dziewczyny spokojnie z ta waga ...wyobrazcie sobie moja sasiadka to ma dopiero problem, jej syn 5 lat mojej corce chyba do ramion , a moja jest sredniegi wzrostu (normalnego) , w klasie jest najmniejszy....jak przyjechala moja mama to sie pytala czy on jest karlem. Chlopaki te co znam to takue chudziny ze hoho ale wzrostem nadrabiaja. I wcale zle sie nie czuja. Jedza czasem jak to chlop :-D

reklama
Dziewczyny a ja znowu z pytaniem! :zawstydzona/y: Wypełniam ten dokument premier examen medical prenatal i właściwie większość już za mną, ale mam problem z tym pytaniem czy jestem ubezpieczona i jakiś tam numer trzeba podać. No a ja jeszcze nie mam tego ss, więc co mam wpisać, że nie? Bo teoretycznie jest to w toku, ale... no nie wiem właśnie.

hej

areksa : podaj nr tymczasowy i ze jestes ubezpieczona !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

magda : super ze drabina sie znalazla :))

magda, marys : siatki cnetylowe sa w carnet de santé ale je wole patrzec na siatki polskie. jednak budowa ciala polacy ropsjanie roznia sie od francuzow czy portugalczylpw :) a moj ma jednak 50% polskich genow :) pediatrzy wiem ze mowia ze lepiej dzieci drobne otyle, co jest dosc logiczne. kto widzial dozywajacych do setki czy wiecej otylych ludzi ...??? najdluzej zyje te patyki chude sliwki. ale mi chodiz po prostu o to zbey nie byl za chudy, w normalnej zdrowej normie :))))))))))) tak samo ze wzrostem choc o to tak sie nie martwilam bo wzrots wiedzialam ze jest ok;, a wage myslalam ze jest w niskiej normie lub pod, a nie w sredniej! :) co nie zmeinia faktu ze dla spokoju w glowie wolalabym 1kg wiecej :)

Dzien dobry drogie panie ;-)

U mnie nareszczie sie ochlodzilo! Uff co za ulga...

Co do wagi i wzrostu to az sie boje...Alex 17kg i 95cm ;-) Na tych centylach wychodzi 97 :eek:
Ale lekarka nic nie mowi ze jest zle albo cos...Poprostu zna mnie i meza i wie ze nie jestesmy mali ;-)

I sie chwale dzis bo moj Alex zakonczyl przygode z pampersami. Juz od jakis 2 tyg chodzil w dzien i na drzemki bez pampersa a od 3 dni i nocy jest juz zupelnie uwolniony:-):-):-)

A dzis mialam nalot sasiada ;-) Opowiadal mi o gorach ktore widac z okna mojego, nazwy i miejscowosci... A Alex dostal pileczke w prezencie. Fajny "dziadek" ;-) I sie dowiedzialam ze jest kombatantem po wojnie w Algerii:eek: O od razu mi sie Mistralki maz przypomnial ;-)

Milego popoludnia!

Wieczorowa pora....
ostatnio malo nas tutaj; chcialam Was zapytac jak wasze dzieci przeszly wasz pobyt w szpitalu , bo ja tak sobie mysle , moja nigdy nie spedzila nocy beze mnie , nawet jak bylismy na wakacjach , my sobie pozno wracalismy a ona siedziala z ciotka i zasypiala na kanapie, ona oczywiscie bala sie ja przenoscic do lozka, i tak mala czekala na mnie , i jak to bedzie jak ja pojde do szpitala? wiem, moze i glupie pytanie , no ale siedzi w glowie :tak:

a wiecie ze u mnie na tym ksztalceniu ( to jest w szkole normalnej tyle ze mamy jedno pietro dla siebie) jest zakaz noszenia czapek przez facetow i kobiety muzulmanki tez nie moga nosic chusty na glowie .....nie wiedzialam ze takie cos jest , bo widze duzo mlodych dziewczyn co chodza do szkoly z chusta..;

milego wieczoru!!

hejka

marzenka : gratki dla malego !!! :)

zoé: ciezko powiedziec...nie mam pojecia jak mala to zniesie. u na sbylo ok, ale maly byl przyzywczajony jako tako... nigdy na na snie czekal jak wychodizlismy z dziadkami czasem zostawam na kilka dni itp.
a co do chusty itp, to nie tylko w twojej szkole. francja jets krajem laickim, oddzielonym od religii i wszelkie oznaki religijne nie powinny byc widoczne tak chusty dzelaby czadory jak i krzyzyki i gwiazdy dawida czy Pi... tylko cozywiscie jak widac na codzien malo kto sie do tego stosuje ;)

Cześć Dziewczyny !

Jak u Was samopoczucie w PIERWSZYM DNIU LATA ? :) U nas lato zafundowało nam istne wejście smoka. Jeszcze południa nie ma, a już 30 stopni mamy. Nie wiem gdzie się ukryć... chyba wezmę coś do poczytania i w piwnicy posiedzę:cool2:

reklama
Yasemin to mowisz ze lato juz?
Josephine bylam dzis w monoprix. ....i myslalam o Tobie..sa przeceny:-D
Ja skorzystalam z wolnego dzisiaj. .. shopping :-D
Jak byscie mialy kiedys problem co kupic na urodziny dla dziecka od 4-5 roku zycia to polecam ksiazke ktora moja dostala "corps humain" jest génial! Pozniej wstawie zdjecie. Jest to ksiazka animowana i opowiada o wszystkim .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry