reklama

Mamy z FRANCJI!

Zoe wiesz jesli nie wyslano Cie na usg specjalistyczne z tym serduszkiem to znaczy, ze wszystko jest dobrze; serce powiekszy sie pozniej i tyle, natomiast gdyby byla nieprawidlowa budowa to by sie samo nie naprawilo i bylo by gorzej... Ja wiem jak to jest jak lekarz cos baknie pod nosem...w mojej ciazy to byla kosc udowa za krotka...co ja sie naczytalam w necie o karlowatosci...a kosc sie powiekszyla pozniej i juz, synka mam duzego!! (no nie tak duzego jak Alex Marzenki ale na francuskie warunki to calkiem calkiem :))

reklama
dziewczyny z morksich regionow majace domki : wlasnie powiedzcie jak jets domek z widokiem na morze nie na wzgorzach jak to czetso w miatseczkach portowych tymlko normalnie troche wyzej niz woda i blisko. i dom sie nie sprzedal ponad rok a miejscowxka super wielki teren, to o co moze chodzic ? Agent mowi ze tam sa czetso burze i bardzo o tych burzach sie prowokowal...À le czy to to naparwde ? ponoc nie ma ryzyka zalania ? a jak to sprawdzic ? on mowi z enigdy nic sie nie wydarzylo... niecierpie takiego biadolenia ....

anucha sasiadow brak, teren 1ha ... z przodu woda, po bokach pola zrodla i inne... teraz sie zastanawiam nad wilgocia... kurde nie wiem czy jest sens jechac tak daleko na simple visite

Wiecie co dziewczyny a mi na USG ostatnio lekarka powiedziała, że dziecko jest za małe, że mam za mało wód płodowych, czyli małowodzie. No i tak mnie tym zmartwiła, bo nic więcej nie wiem. Jedyne to, że co tydzień mam chodzić do położnej, żeby kontrolować pracę serca dziecka, a za miesiąc na kolejne USG, żeby sprawdzić rozwój, wzrost dziecka.
Martwię się, bo poczytałam o tym małowodziu i jakie mogą być konsekwencje... Najgorsze jest to, że tak mało wiem :/

josephine, dziękuję za wszystko. To oferta od właściciela, zdecydowanie Francuza. Mówił, że w te wszystkie pokoje wliczył wszystkie pomieszczenia w domu. Wiem, że we Francji tak to nie działa, ale nie wnikałam w powody, czemu to zrobił. Możliwe, że po prostu się pomylił. W każdym razie byłam tam w tym domu i nawet liczyłam te pomieszczenia i wyszło akurat 7. Może rzeczywiście jest ciut drogo, aczkolwiek ogólnie duże domy i mieszkania przy samym porcie są drogie. Poza tym i tak jest już za późno na szukanie innego lokum, bo już zapłaciłam 2. pierwsze raty. W każdym razie dzięki za próbę pomocy ;-).
zoe, moja koleżanka też urodziła dzieciaczka z chorym sercem. Co prawda miała trochę inny problem - była dziura na serduszku, co sprawiało, że tamto wydawało się za małe. Od razu po porodzie ją zoperowali i teraz ma nastolenią już, zdrową córę. ;-). Możliwe, że to był błąd przy badaniach? Wszystko będzie dobrze, mam nadzieję. Trzymam kciuki. :blink:
Jeśli chodzi o pogrzeb to trzymam się swojego stanowiska - dzieciaki trzeba oswajać z takimi rzeczami, jak są małe to dla rodzica jest trudne, ale im dziecko starsze tym bardziej zainteresowane faktem, także musi wiedzieć, o co chodzi już od najmniejszych lat.

Jeśli chodzi o mnie to wszystko jest w porządku. Temperatura nie daje mi spokoju, ale na szczęście Tosia jest spokojna. Nie wiem, co wydarzyło się u mojej mamy, ale od jej powrotu wydaje się już nie być zazdrosna o siostrę i zdecydowanie więcej mi pomaga. Tak jak kiedyś wolała się widywać z babcią raz na miesiąc albo nawet rzadziej, tak teraz ciągle chce się z nią spotykać. Nie wiem, co moja ma zrobiła, ale jestem jej ogromnie wdzięczna :-D . Obiecałam jej, że dzisiaj albo jutro pojedziemy do babci, także muszę dotrzymać obietnicy :-D . Dzisiaj mam wizytę u lekarza na 12:30.

Kasia jak narazie to z sercem dobrze ma 4 komory krew przeplywa wszystko dobrze dziala tylko ze male. znalazlam tu kolo mnie centrum gdzie robia tylko usg i zadzwonie, zapytam sie czy to tak ma byc czy moze jeszcze wczesnie czy powtorzyc. jak bym miala usg wczesniej to bym tak nie panikowala a tu czekaj do 17 wrzesnia. areaksa ja sie nie znam ale mam nadzieje ze bedzie dobrze. daj znac jak cos bedziesz wiedziala.

hej

arekasa : &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& !!! nie stresuj sie !!!! na pewno wszystko bedzie w porzadku!!!!

kasia : ooo czyli sie zdecydowaliscie na domek ! :) zycze zeby wam sie dobrze mieszkalo! pewnie juz sobie zaczynasz go w glowie urzadzac :)
cudownie bedzie widziec morze slyszec szum fal i ... piszczenie mew :)))))))))))))))))))) uwielbiam ! kiedy przeprowadzka ???

zoe: jak tam dzis...? a wiesz ze ja wczoraj jednak pociagnelam do 2... film sobie zapodalam co trwa 3h05 ..;dzis masakra...ledwo zipie...

reklama
Zoe naprawde nie zamartwiaj sie najwazniejsze, ze budowa prawidlowa.. Areaksa przykro mi, ze masz to to malowodzie, na pewno sie stresujesz Kochanie, bedzie dobrze, pij duzo wody, 3-4 litry nawet dziennie, lub wiecej!! w dodatku teraz tracimy duzo potu wiec wlewaj kochana w siebie szklanke za szklanka, moze sie uda podniesc poziom wod plodowych...bardzo czesto to pomaga...sciskam...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry