reklama

Mamy z FRANCJI!

zoe, myślę, że nie powinnaś opowiadać wszystkiego, ale powiedzieć ogólnie, jak do dziecka. Ja tłumaczyłam to jakiś czas temu mojej córze i powiedziałam jej, że ludzie po jakimś czasie spędzonym na ziemi odchodzą do nieba albo piekła, w zależności, czy byli grzeczni na ziemi. Wtedy umarł tata mojego męża i powiedziałam Tosi, że dziadek był grzeczny, więc poszedł do nieba i jeśli ona będzie grzeczna to jeszcze kiedyś go spotka.
krapyka, pewnie AirFrance, ale ja leciałam bydłolotem.

reklama
Zoe to nie jest zle uwazam . osobiscie nie zabralabym dziecka na zaden pogrzeb. Moze trzeba im prawde mowic, ze juz ich z nami nie bedzie ale jestem przekonana , ze pogrzeb bylby dla nich trauma . Boje sie , ze konfrontacja z trumna i placzaca rodzina wokol bedzie zbyt ciezka dla Twojej coreczki....
Mialam podobna sytuacje w zeszlym roku , tesc byl w kiepsliej formie, tesciowa juz mojemu mezowi prawie z wiencem kazala przyjedzac... wnuka , ze niby ostatni raz chcial widziec i jakas taka dziwna atmosfere wprowadzila tesciowa , ze moj syn juz wcale nie chce tam jedzic...przestraszyl sie caly czas gadali, ze smierc itp , ze chory kurcze jestem na nich cholernie zla za to .... ale nic tezsc odzyl a moj syn wciaz nie chce do nich jedzic...

AHHHH rozumien ja je tez lubie:) bo czesto latam doPolslo a sa w bardzo przystepnych cenach a , ze nasza rodzinka to juz 4 osoby wiec drogo wychodzi innymi liniami ....a skad leca? do la rochelle czy do la roche sur Yon bo tego drugiego w ogole nie znalazlam do la roche sur Yon...
I spodobalo Ci sie tam? To jedno z moich ulubionek. Ja tam czesto jezdze na wakacje , bardzo fajna atmosfera zobaczysz spodoba Ci sie !

Ja nienawidzę "bydłolotów" :crazy:, ale lata się nimi rzeczywiście taniej, co jest ogromnym plusem. Dlatego czasami jestem po prostu zmuszona wybrać się RyanAirem. Natomiast jak latam dokądś z Tosią to nigdy tymi liniami :-p. Wylot był z Gdańska i przylot też tam. Leciałam do La Roche-sur-Yon, a z lotniska autokarem do Les Sables d'Olonne. Pół godziny to trwało, także dało się wytrzymać :-D.

hej dziewczyny, wpadam Was pozdrowic ...miedzy dwoma lotami bydlolotem :)
Przykro mi Zoe, ze masz taka sytuacje, tez mi sie wydaje, ze ceremonia pogrzebu jest zbyt trudna dla takiego malucha natomiast moi rodzice kompletnie ukryli przede mna smierc babci i to tez nie jest dobre rozmowy odwiedziny grobu, sa potrzebne czlowiek nawet malutki musi poznac to co to smierc i jakos powoli sie z nia oswajac nauczyc sie walczyc z smutkiem....

Co do smutku to oczywiscie moje inv sie nie udalo gorzej nawet, mialam podejrzenie pozamacicznej bo przez kilka dni beta mi przyrastala nieprawidlowo, na szczescie samo to sie skonczylo i paradoks...ktos kto stara sie o dziecko cieszyl sie na wynik negatywnej bety bo juz myslalam ze bedzie usuwanie jajowodu :(

Anucha przykro mi bardzo. ja dzis mialam eco i lekarz mowi ze wszystko dobrze ze maly duzy dziecuak tylko ze serce male. za male. zadnych anormali nie ma ale nie daje mi to spokoju.

hejka :)
witam sie z ...francji :) natspila u nas nieoczekiwana zmiana planu, spakowalam sie w 2 dni i wrocilam wczoraj do Fr.
À le o tym pisac nie bed ebo nie chc eosbie psuc humoru :)
A z powrotu do domu bardzo sie ciesze ! :)

anucha : przykro mi ze nie wyszlo... À le masz racje ze trzeba szukac plusow i dobrze, ze to nie byla ciaza pozamaciczna !!!! sciskam mocno :*************************

kasia : witaj : powodzenia w szukaniu domu !!!!! widzialam link, nie znam sie super dobrze na cenach w tym regionie ale na penwo 2 rzecyz przykuly moja uwage : a/ cena - drogo, podejrzewam z etak winduja ceny agencje polskie, posrednicy, b/ te 7 pokoi, we francji z apokoje (chambres) uwaza sie tylko pokoje i to sypialne ( a nie salon !) wiec w ogloszneiu szukalabym konkretow a nie wliczania np. 2 malych wc...
polecam s^rawdzac oferty na str; fr np. w GOOGLE wpisac achat maison (miejscowosc) wyskocza ci stronki typu imoofrance, seloger.com i tam sobie obczaisz ogolnie rynek, porownasz cenyt do ofert ze stronek polskich ! mysle ze bedzie roznica, moze i spora ...

zycze spokojnej koncowki ciazy !
ps. piekne imie corce daliscie :) jedno z moich ulubionych :)

yasemin : jak tam leniwa pani domu ? nie pisz lepiej o tych 5 latach, znaczy ze juz 5 lat siedze w domu i zapodaje slynna facebookowa Ch**wa Pania Domu ? ;)))))) o jaaa.... moze cza ssie brac z ajakas robote, konkrety jakies ...hmmm...nie, chyba jeszcze nie ... ;)

kapryka : spoznione zycoznka urodzinowe dla synka !!!!

pozdrawiam wszystkie !!!!!! pozniej doczytam jeszcze raz i sporobuje ogarnac, dopisac co braklo :)

reklama
hejka :)
witam sie z ...francji :) natspila u nas nieoczekiwana zmiana planu, spakowalam sie w 2 dni i wrocilam wczoraj do Fr.
À le o tym pisac nie bed ebo nie chc eosbie psuc humoru :)
A z powrotu do domu bardzo sie ciesze ! :)

anucha : przykro mi ze nie wyszlo... À le masz racje ze trzeba szukac plusow i dobrze, ze to nie byla ciaza pozamaciczna !!!! sciskam mocno :*************************

kasia : witaj : powodzenia w szukaniu domu !!!!! widzialam link, nie znam sie super dobrze na cenach w tym regionie ale na penwo 2 rzecyz przykuly moja uwage : a/ cena - drogo, podejrzewam z etak winduja ceny agencje polskie, posrednicy, b/ te 7 pokoi, we francji z apokoje (chambres) uwaza sie tylko pokoje i to sypialne ( a nie salon !) wiec w ogloszneiu szukalabym konkretow a nie wliczania np. 2 malych wc...
polecam s^rawdzac oferty na str; fr np. w GOOGLE wpisac achat maison (miejscowosc) wyskocza ci stronki typu imoofrance, seloger.com i tam sobie obczaisz ogolnie rynek, porownasz cenyt do ofert ze stronek polskich ! mysle ze bedzie roznica, moze i spora ...

zycze spokojnej koncowki ciazy !
ps. piekne imie corce daliscie :) jedno z moich ulubionych :)

yasemin : jak tam leniwa pani domu ? nie pisz lepiej o tych 5 latach, znaczy ze juz 5 lat siedze w domu i zapodaje slynna facebookowa Ch**wa Pania Domu ? ;)))))) o jaaa.... moze cza ssie brac z ajakas robote, konkrety jakies ...hmmm...nie, chyba jeszcze nie ... ;)

kapryka : spoznione zycoznka urodzinowe dla synka !!!!

pozdrawiam wszystkie !!!!!! pozniej doczytam jeszcze raz i sporobuje ogarnac, dopisac co braklo :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry