hej
zoe : no ty mas zsuper metode na stres ! produktywna !!!

nie chcesz sie do mnie przyjechac postresowac ?
krapyka : ty masz solidny dyplom i zawod...to nie philo czy lettres ! A sam commerce, to nie zwykly a internation, znasz jezyki... nawet gdybys nie maial checi/odwagi na prawdziwe zawodowe convertion, to na penwo z takim bagazem ( plus lata doswiadczenia) nie bedziesz miala problemu ze znalezieniem czegos innego ! moze znajdziesz cos, podpiszesz umowe na 'Od tego dnia" i wowczas zwolnienie na biurko szefowi. Ja wiem ze jets okres probny no ale z II storny siedziec latami w czyms co ci dziurkami od nosa wychodzi... rozumiem ze sie bpoisz, bo jest stabilizacja finansowa, twoja praca moz epewniejsz aniz meza firma. ale jelsi ty z atkim dyplomem zawodem i stazem boisz sie ryzykowac to co ma powiedziec ktos kto cudem bo jakims kierunku culture zlapal jakos posade w malym miejskim muezeum itp... z commerce masz na pewno wieksze DUZO wieksze mozliwosci... no i nie jest pwoiedziane z emezowi akurat sie noga powinie w momencie gdy dasz wymowienie czy chwile po...
uwazam z emacie dosc pewna i stabilna sytuacje, po peiwrsze to jzu sa 2 konkretne prace, 2 pensje !
u nas gdy mezowi nie pojdzie to nie ma2-go zrdola dochodu !
a ja idac do pracy z bac+4 moge liczyc na 1600-1800 euro/miesiac... z czego jestem opodatkowana takim samym % jak maz... wiec zostaloby jakies 900 euro/miesiac. z czego trzeba do pracy dojechac, za nianie zaplacic, za clem dodtakowy ewentualnie zaplcic, na miescie w porze obiadowej cos zjesc... ile by mi na koniec zostalo...? ktos chetny do obliczenia ...?
totalny bezsens!
a o systemie pracy we FR godzin, to ja anwte nie chc episac... ja w wieku 20-21 lat wiedzialam z enie chce tu miec dzieci, tu ich do skzoly posylac i tu pracowac ... jako studentka dorabiajaca jako niania dosyc sie napatrzylam... jak nianie znaja lepiej dzieic niz nieobecni rodzice... ten system jets chory po prostu. niszczy rodzine. niby kraj prorodzonny, aides najwiekszy przyrost urodzen w europie, a jak to zycie rodzinne wyglada... ale to juz inny temat, ksiazke by pisac !