reklama

Mamy z FRANCJI!

No to tak jakby w płucach, chociaż ja na początku myślałam, że to zatkany nos, bo ciężko mu było oddychać. Ale w nocy zauważyłam, że właśnie tak charczy czasami i tak do końca nie wiem skąd to się wydobywa. Ale mam nadzieję, że lekarz jakiś rozsądny będzie i jak zbada to chyba sam powinien zaskoczyć o co chodzi.

reklama
ja bede nudna bo znowu mam pytanie o meble
moj maly ma lozko z ikei zwykle drewniane ze szczebelkami. Malemu sie czasem cos sni ostatnio, jak sie obudzi z krzykiem to jesli natychmiast do niego nie przyjde (a ja w nocy mam opozniony zaplon) to on sie rzuca na oslep aby z tego lozka wyjsc po ciemku i to sie zaczyna robic niebezpieczne bo badaboum na ziemie glowa w dol
w lozku niby mozna zdjac jedna scianke ale jak go polozylam do lozka bez tej scianki to wylecial - chyba ikea nie do konca przemyslala ten model lozka a ja jak kupowalam to nie przewidzialam, ze dziecko kiedys bedzie chodzic?
Pytanie mam takie- czy lepiej szukac juz lozka junior czy istnieja jakies inne rozwiazania barierki czy cos ktore pozwola dziecku bezpiecznie wyjsc ale spac bez spadania na podloge? Z gory dzieki...
W jakim wieku Wasze dzieci przeprowadzily sie do wiekszych lozek?

areksa: napis zjak na wizycie ::
zoe : a dlaczego polpietrowse niet ? ja chcvialam zeby miejsca zaoszczedzic, za jakis czas...bo mam pokoiki chlopcow malutkie a zabawek i reszty jak wtoysie ... :/

anucha : moj maly spi jeszczew lozku bebe, 4 murs. pozniej wyjme mu dokaldnie te 1 scianke ikeowska o ktorej piszesz. ja

cd. :
ja staram sie jak najdluzej 'trzymac' dzieciw lozeczku bébé. O Tyl ejets to u mnie wykonywalne ze moje nie sa przygody rzadni iani sportowi i nie szukaja jak okrakiem z takiego lozeczka bébé wyjsc! wiec starszak spal w nim do 2lat i 2m-cy okolo...w 4 sciankach ... a a pozniej wykjelam jedna scianke i dlaje w nim spal do ok.3 lat, moze coiut wczesniej, dokladnie nie pamiteam. w kazdym razie plus byl taki ze bez scianki mogl sam wejsc, wyjsc, rpzyjsc do nas wrazie problemu. a z kolei ja lozka tez uzywalam jako pokutnilka za kare. wkladalam i wkladam chlopcow na kilka minut wyciszenia. kat nie dzialal nigdy wiec jets lozko, nawet to bez scianki : przekrecalam do sciany i bylo znow zabudowane z 4 stron. metoda pokutnicz au nas bardzo sprawdzona, spokoj niemal od pierwszej minuty, bo 5 min takiej nudy w lozku bez zabawek powrot fazy aniolkowej :)

natomuast starszakowi w wieku prawie 4 po przeprowadzce TU kupilismy rozkaldane Ikea, 140 i pozniej 190 i ùysle ze tak smao zrobimy z malym

reklama
Josephine bo wiesz moja to czasami spi nogami na podlodze i nie znalazlam jeszcze lozka zeby bylo dobrze schodzic w nocy polzaspana ; niestety zadko sie zdarza ze sama spi. Ale nie budzi mnie ani nie wola sama wstaje a ja potem ja znajduje obok mnie spi ladnie :D:D
Widzialam takie jedno mialo chyba 4 schodki i pelno bajerow pod spodem i wokol ale jak dla mnie to kosztowalo za duzo :eek:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry