• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z FRANCJI!

Witamina d jest tutaj na recepte?? Kurde ja z Nadia bylam u lekarza przed wyjazdem do Fr(jak miala 5 miesiecy) Nie wiem dokladnie ile wazy ile ma wzrostu i ogolnie chcialabym zeby ja lekarz obejrzal.
To najwazniejsze ze w calosci jestes:)))*
daj znac po lekarzu co i jak!:)

reklama
mona : mozna kupic bez recepty ale jak masz ubezpieczenie normalne to zwracaja czesc, a jak masz dodatkowy mutuelle, to jest za darmo :)
dlatego idac na kontrole czy w wypadku choroby do lekarza warto pomyslec i poprosic recepte na zapas :)
ja mam teraz witamine raz na 3 m-ce podawana w ampulce do wypicia, wczensiej mialam codziennie 1ml do podania ( do 2 lat)

dam znac po wizycie, ale to nic wielkiego, tylko taka kontrola wzrostu wagi stopek + wymuszenie kilku recept :)

hej

nie moglam zajrzec wczesniej, po lekarzu poszlismy do parku, a pozniej maz nas zgarnal i pojechalismy na kolacje do japonczyka
wizyta ok, stopami dr kazal sie nie martwic ( ale chyba i ak pojde dla pewnosci do podologa), duzo urosl, ma 97cm, za to waga za bardzo nie idzie w gore... wazy 14kg, a wolalabym 15-16... no ale trudno, bedziemy sledzic postepy ;)
w kazdym razie na wykresie waga jets w normie, a wzrost w gornej normie wiec ok :))))

kolorowych i do spisania :)

Witam wszystkich:-)
Ja tylko na chwilke.Zaraz do sklepu jedziemy...
Josephine super ze wszystko oki:) cos ma nie tak z tymi stopkami,ze tak sie martwisz i chcesz jeszcze jechac do podologa??? pierwszy raz taka nazwe slysze,jakas zacofana jestem:zawstydzona/y: wazy 14 kg,moja Nadia go zaraz dogoni a roku jeszcze nie ma grubasek hihi,ale mam nadzieje ze teraz jak sie nauczyla chodzic to troszke kg zgubi,zacznie sie bieganie to na pewno:)
magdabb i jak tam odpoczelas wczoraj ?:)
milego dnia dziewczyny!!

mona : nadia na pewno zgubi jak zacznie chodzic, a pozniej juz sie tez duzo mniej przybiera i rosnie...
no moj w wieku 2,5-3 lat powinien wazyc raczej 15-16kg ale jest wciaz w normie, wiec narazie sie tym nie ebde stresowac, tym bardziej ze widze ze ma dobry apetyt, tylko po prostu jest bardoz energiczny, i pewnie tez sporo z tego co zje spala :)
a co do stopek, to stawia jak chodzi do srodka... dzieci tak maja bardzo czesto i do 2-3 a nawte 4 lat lekarze mowiaz zeby sie nie przejmowac, ale ja wole kontrolowac, bo moj maz tak ma na stale, wiec wiem ze jest ryzyko ze i synek tak bedzie chodzil... a zle ulozenie stop pozniej gra role w postawie, dziala na kregoslup ( zla postawa i bole kregoslupa, moj maz ma je ciagle przez te stopy do srodka stawiane!)

bylismy dzis wszyscy u gin. :) maly i maz widzieli dzidzie na usg :)
wszystko ok z malenstwem, moje wyniki analiz dobre, szyjka ma sie dobrze i dzieciatko jets juz glowka w dol ustawione :)
to tyle z nowin :)

milego dnia! u nas piekne slonce po drzemce na pewno gdzies wypedziemy, moze do parku, albo na kucyki! szkoda w domu siedziec, bo nie wiadomo ile taka pogoda jeszcze potrwa...

chyba kazda odpoczywala:)
wczoraj w Boulogne Billancourt byly brocante ogromne;) 2 godz spacerowalismy, a pozniej odpoczywalismy.... i tak zleciala niedziela- jak zwykle za szybko:/

i znowu poniedzialek.....

reklama
hej :)

ja tez nie lubie poniedzialkow
synek w przedszkolu, maz w amsterdamie... a ja siedze w domu i dumam co tu robic nim wyjde po malego za 45min.
chcialam zadzownic do mamy ale gdzies fugnela sobie z biura... obiad zrobiony, przecierek owocowy dzis malemu zrobilam - z dodatkiem sliwek ;)
i tyle... czekam na 12h30 po obiedzie i spac ;)

magda : ja przegapilam w sobote byl u nas w miescie vide grenier tylko z materialami periculture dla bobasow... wsciekla jestem bo jets raz na rok, a ja akurat potrzebuje kilku rzeczy... babycook nam sie przepalil, krzeslo do dzidzi do jedzenia super z Jane nam popsuli rok temu panowie od przeprowadzki... szkoda gadac ... i jescze niania elektryczna by sie przydala...
nic... drugie takie cos mi sie do grudnia nie trafi, wiec chyba po prostu wpisze te 3 rzeczy na liste cadeaux de naissance ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry