asienka_r
mama Ani i Gabrysi
hejka
jak ladnie dzis sloneczko swieci, ehh nie wiem czy moge z Oliva wychodzic z takim katarem.
A my dzis problemy z pradem mamy, o 6 rano slyszalam jak korki wyskoczyly. Jak wstalismy M patrzyl co jest grane i za kazdym razem jak cos wlanczalismy bahhh korki wysiadaly, akurat dzis przyjechal lanlord no i razem sprawdzali w koncu lanlord stwiedzil ze to pewnie od pralki(a pralka jest nówka roczna) i czekamy teraz na jakiegos fachowca.
Asienko nasza Olivka rowniez ma problem ze stawianiem nozki do srodka( ja sadze ze ona ma to od chodzika) gdy miala rok poprosilismy GP zeby skierowal nas do ortopedy nooo a po roku sie dowiedzielismy ze GP tego nie zrobil dopiero na bilansie 2latka babka z Helth Centre to zrobila i wlasnie przyszlo nam wezwanie ze mamy wizyte w czerwcu tego roku(wiec czekalismy 1,5roku) Lekarz nam radzil zeby zakladac buciki na odwrót, ale moja w domku biega w skarpetkach a na dworze jej tak nie zakladalam bo by sobie zeby powybijala,dlatego wszystkie buciki kupuje jej z podwyzszona pietką, a Ci powiem ze troche sie naprostowala ta stopka. No zobaczymy co nam powiedza na tej wizycie.
Ania chodzikowa nie była, więc na pewno nie od tego, a właśnie od butów, bo jak wcześniej chodziła to było w porządku, a jak założyliśmy jej zimowe to tak się zaczęło:-(, sadzam ją po turecku, też miałam już jej buty odwrotnie zakładać, ale pewnie by sobie zęby wybiła. Gp mówił,że dużo dzieci tak robi a potem im przechodzi. Sprawdził bioderka, nic złego się nie dzieje, no i buty właśnie z podwyższoną piętką, żeby nosiła. Jak znajdę wolny termin to może się przejdę w Polsce do ortopedy, bo tutaj półtora roku czekać

Możesz mi się odwdzięczyć tym samym;-)
Ponoć do 2roku życia dzieci maja prawo stawiać krzywo stopki i nie ma jeszcze powodu do obaw,co nie zmienia faktu ze działać trzeba;-) Myślę ze u Was to od tych ciężkich butów właśnie.Ania pewnie ciągnęła nóżkę i tak jej zostało..Bedzie OK
;-)....czuje sie fatalnie...
On mnie wykonczy....
możesz podac źródło?