reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z Irlandii!!

odkrylam przed chwila ze Szym ma ospe:laugh2::rofl2:...
teraz nie wiem,czy dzwonic do Polandii zeby mi wyslali cos na ospe?czy tutuaj cos kupic?
nie znam tutejszych lekow ...mozecie mi podac nazwy?bede wdzieczna/.//aa no i czy skuteczne sa?

reklama
Bry
Ewelcia dla Szyma zdrówka, a z leków EURAX ktoś polecał.

Ania niby zdrowa, ale rano ma taki suchy męczący kaszel:-(, miała katar w Polsce i pewnie teraz na kaszel jej przeszło, ech... Ja prawie ogarnęłam, jeszcze w papierach porządek trzeba zrobić:-p. I czekam na czwartek w Lidu, bo mam ochotę kupić Ani dywanik, bo już nam się znudziły puzzle piankowe:-p:rofl2:, a doczyścić to to:no:

Dobrego dzionka

Hejoo, ale pogoda, co??:baffled::baffled:
Witam się z rana i spadam jakieś pranko wstawić bo się nazbierało:nerd:
Glutkowi muszę ciuszki poprzeglądać bo się jakoś dziwnie krótkie porobiły :szok:;-)
No nic, miłego dnia Wam :tak:

aaaa Asienka Ty się chyba pytałaś czy ktoś mi pomaga, tak słońce - mąż ma wolne więc dużo mi pomaga w domku:tak: :tak:

Witam:blink:
Barmanko witamy Was serdecznie,dawaj fotę Alusi:-)...No,właśnie z tym roztargnieniem...Do mnie es nie doszedł:-(
Margaritta niedobra Ty ciotka,nunu:-p
Asieńko_r pokaż Anię:-)
AsieńkoM na tym festynie w sobotę,w szkole polskiej był ten dentysta co mój P u niego zęba robił i pokazałam mu Mateusze wędzidełko i powiedział,że faktycznie jest źle przyrośnięte,trza będzie usunąc,ale w wieku około 10 lat i laserowo:tak:
Ewelcia zdrówka dla Szyma,będziecie miec z głowy:tak:
ViKamcia spóźnione życzenia dla kwiatuszka Twojego:tak:

A nasz Matt zyskał dwa nowe ząbki:-)Dwie czwórki na dole się przebiły i lada chwila jedna górna czwórka wylezie:-)

witam
znowu dyszcz:no:
Ewelcia-zdrówka Tobie i Szymkowi:tak:
Barmanko-śliczny suwaczek:-)dobrze,że mąż pomaga Ci w domku
Tichonek-gratuluję kolejnych Matinych nabytków w buźce:)))
No pędzę...Marta mi dzieci do szkoły zawiozła(dziex),ale jest co robić:tak:Miłego dnia Wam

Tichonku pewnie sam ją na żywo zobaczysz w niedzielę:-p:rofl2: a Mateuszkowi gratuluje kolejnych zębowych nabytków. Ania była u dentysty na pierwszej wizycie, ale takiej profilaktycznej, wszystko było ładnie, ale nie daa sobie za bardzo ząbków pokazać, mowimy do niej Aniu pokaż ząbki, otwórz buzię a ona : nie:), ale powiedziała, że ma białe i że myje i pluje:):):), znaczy płucze. Kazała nam obserwować cz nic się nie dzieje

Witam

Ja siedze przejęta, bo bratowa P ma wywoływanie dzisiaj, ale pisała, że czeka ich długi dzień bo brakuje łóżek wolnych w szpitalu. :baffled:

Ewelcia zdrówka dla Szyma i oby łagodnie przeszedł ospe
Barmanka to dobrze, że mąż ma wolne
Tichonek dzięki za informacje, i gratki dla Matta za kolejne ząbki, u nas młodą męczą juz długi czas i wyleźć nie chcą.

ewelcia nam lekarka przepisala ten zel :tak:http://www.boots.com/en/ViraSoothe-Chickenpox-Relief-Cooling-Gel-75g_1002773/
Vikamcia spoxnione zyczonka urodzinowe dla cory
Asienko opowiedz jak Twoja Ania przeszla to przebijanie uszu bylyscie u kosmetyczki? ja bym chciala zeby Oliva tez miala dziurki ale ona nie chce teraz bo sie boi ze bedzie to bolalo.

Pogoda do bani znowu dzien w domu nas czeka a w Pl 30stopni.
A ja poobijana o maly wlos i bym sobie sama prawá reke zlamala. Bralam kápiel i mi sie zimno zrobilo patrze a ja mam w suficie uchylone okno wiec sobie wstaje i je zamykam no i bach reka mi sie oblizgnela i nogi i prawie wyladowalam za wanna:zawstydzona/y:nawet nie pamietam jak to zrobilam ale zatrzymalam sie na prawej rece . naszecie nie spuchlo ale z trudem sie ubieram i wogole oszczedzam sie i nic ta reká nie robie- wiec burdel w chacie bo sprzatac nie moge.Az sie boje myslec co by bylo gdybym sobie wtedy zlamala cos.

Ostatnia edycja:
Kasiuleczko najpierw jej tłumaczyliśmy jak to będzie wyglądało. Poszliśmy do kosmetyczki, wybrała sobie kolczyki, pogadała z panią, , usiadła na kolanach, pani powiedział, że musi jej umyć najpierw uszka (wydezynfekować), powiedziała, że musi jej namalować coś flamasterkiem, znaczy te miejsca, gdzie maja być dziurki, pokazała pistolet i jaki to będzie dźwięk, robiły jej we dwie równocześnie, więc młoda nawet nie poczuła kiedy co i jak. Potem się troszkę rozpłakała,a le sekundkę, to chyba nie z bólu tylko tak profilaktycznie, ale zaraz jej pokazaliśmy, jak ładnie wygląda;-). Powiedziały nam, jak dbać o uszka, dały dyplom super odważanej dziewczynki . Znosi to dobrze, pierwszego dnia troszkę mówiła, że ją boli, ale nie dotyka, nie próbuje ściągać, daje sobie poruszać i psikać Ociseptem, dobrze śpi. My jej zrobiliśmy, bo Ania sama chciała, prosiła, że też chce jak Jula( moja siostrzenica) i ciocie, więc jeśli Oliwa nie bardzo chce to może lepiej poczekać aż sama zdecyduje

reklama
Do góry