reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Witam się sennie.

My mieliśmy pobudkę dzisiaj o 6 rano. A w 50 minut później usnęła znowu sama. Ja już po zakupach w realu jestem biedniejsza o 160 zł za to Karola bogatsza o pampersy, chusteczki i mleko. I kto to mówił że dzieci nie kosztują dużo?

W piątek byłyśmy po buciki po domu bo małej piętka do góry uciekała w zwykłych kapciach. Teraz ma takie super fajne ortopedyczne i powiem wam że niewiele za nie dałam na Kościuszki. Bo jak mi walnęli ceną 200 zł na Wesołej to myślałam że się przeżegnam nogą. :tak:

Teraz Karola siedzi u mnie na kolanach i sobie maluje kredkami w swoim zeszycie. Śmieszny widok jak próbuje coś wyczarować na tym papierze z taką poważną miną :-D:-D:-D

Zaraz idę ją położyć spać, chociaż pewnie wojna będzie zaraz o to. I chyba sama też się drzemnę bo coś jest z tą pogodą że spać mi się chce. A może to ta pobudka o 6 :sorry2:

reklama
Ja takie buciki kupuję w galeri świetokrzyskiej. Za około 70 zł są tam. Tam jest taki malutki sklepik - obok Wojasa - taka wąska kicha :)
Kamilka - mój też taki awaryjny. A jak byłam z nim u ortopedy - bo tak sie dziwnie bujał, to on mi poiwedział, że później sie bedzie o własne nóżki potykał i to tez normalne :sorry2:, że taki etap. Ja sie nie znam, ale faktycznei tak było. Tylko u nas taki problem że on jak już cioś wymyśli, to sie do tego mocno "przyłozy" i wszędzie pełno krwi od razu

mrozik - a ja tam wolę kupić w sklepie medycznym, bo potem masz pewność że jakby coś było nie tak to ci zwrócą kasę lub wymienią.

A my o 7 pobudka z tym że od 6 się rozbudzała :sorry: Zaraz chyba z nią gdzieś wyjdę bo jest taka maruda przez te zęby że mnie to już coś zaczyna trafiać. Jęczy cały dzień, płacze, wrzeszczy o byle co i awanturuje się o wszystko. Do tego dochodzą histerie i niesłuchanie się.

Muszę dzisiaj zamówić kuriera a nie mam w co zapakować tego głupiego wózka. Facet zalicytował aukcję "tylko odbiór własny" i napisał że chce przesyłką na pomorze. No szlak mnie trafił bo teraz szukaj cholera kuriera, bo poczta polska takie przesyłki bez pudła tylko na palecie może przyjąć. A nie mam ani pudła ani palety. Zostaje kurier a dalej nie mam w co tego wózka zapakować. Ma któraś jakiś pomysł???

hey, pobudka!!! kawka stygnie ;-)
Masiula to mieliście przygodę, hehe ;-)
Kamilka, moja też sie tak przewracała jak miała ok 15mcy, ale im dłużej trenowała chodzenie i bieganie tym rzadziej się przewracała i traciła równowagę. Zobaczysz, że mu przejdzie :-)
Sol, ja tez wstaje nawet przed 6 a młoda jeszcze spi i spi... ona sie wyspi a ja potem chodze jak zombie...poza tym te zmiany pogody dobijaja... ciśnienie skacze jak głupie... własnie 2 kawe pije i moze mnie ożeźwi ;-)
A dziś taka ładna pogoda, że się zastanawiam gdzie by tu iść na jakiś dłuższy spacer :-) bo po osiedlu to mi sie nie chce...

Wiesz Sol miałam rok temu taki sam problem!! sprzedałam wózek głęboki i tez na pomorze musiałam wysłać... masakra... w końcu takie wielgachne pudło załatwił mąż od siebie z pracy, po zestawie komputerowym... z1,5m na wysokość miało, i 1m na szer. owinęliśmy wózek folią z castoramy i jakos upchalismy... ale cięzko było... najgorzej z pudłem...

Witajcie dziewczyny
Kiedys byłam na tym forumale przez chwilkę
i bardzo dawno temu
Przedstawiam się od nowa
Mieszkam na słonecznym wzgórzu
Mam dwójkę dzieciaczków
4 letnią Weronikę
i 2letniego Wiktorka
I tez własnie piję kawkę :-D

Hej baby.

Dzisiaj nie mam na nic czasu, roboty tyle ze nie mam nawet jak zjesc :no::no::no:

Sol pudło to mozesz z jakiegos sklepu złatwic, ...chyba :eek::eek::eek:

truska witaj, fajnie ze nowa mamusia sie odezwała, zagladaj do nas czesciej.Widze ze masz dzieciaki z taka sama róznica wieku jak ja :tak::tak::tak::tak:

Masiula dzięki za przywitanie
May dzieciaczki w podobnym wieku tylko twoje ciut starsze :tak:
Weronika w przedskzolu własnie siedzi
a Woktorek spi
Jak korzystam z chwilki czasu i uczę się włoskiego
Z nudów poszłam na kurs a teraz nie wyrabiamz tempem jaki jest ;-)

cześć Truska5 :-) fajnie "widzieć" nową mamę, sama też jestem tu świeża. Moja młoda też się zdrzemnęła, tak się biedna nabiegała spacerze że padła ;-)
Pogoda znów się popsuła... <mur> dobija mnie to.... słońca..słońca... przydało by się coś na uszczęśliwienie ;-) kto idzie na pivo?? albo kawę.. wszystko jedno...

reklama
Do góry