reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

reklama
o kurde to ja już miałam sporo, już się gubię ale tak około 8:-) ale to też wynika z tego że miałam krwotok i krwiaka :-(

Ja już chyba miałam 5,ale tez miałam cystę na jajniku i problemy na początku ciąży.Myślę,że USG nie zaszkodzą naszym maleństwom,chyba żebyśmy miały co tydzień,to co innego.Wiadomo,że jak nie trzeba to po co,ale jeśli są wskazania to nie ma wyjścia:tak:
A tak wogóle to slicznie dzisiaj na dworze...jakiś spacerek by się przydał,ale niestety muszę leżeć,przeprałam kilka rzeczy recznie i już czuję ,że macica twarda.Po prostu kaleka ze mnie...
Całuski i oby jutro też tak słonko świecilo:happy2::happy2::happy2:

Misia .08 po co się męczysz piorąc w rękach ,nie masz pralki i programu codzienne pranie czy szybkie pranie (jakos tak się nazywa .)Wrzucić niech się pierze .Kobieto nie szalej:tak: Iwona.c28 fajnie mi się z Tobą rozmawiało ,cieszę się ,ze się poznałyśmy :-D pytałam męża o okulistę ale on nie chodził do konkretnego lekarza ,ostatnio był na wizycie 2 lata temu .ale popytam i Ci powiem co się dowiedzialam :tak:

Misia .08 po co się męczysz piorąc w rękach ,nie masz pralki i programu codzienne pranie czy szybkie pranie (jakos tak się nazywa .)Wrzucić niech się pierze .Kobieto nie szalej:tak: Iwona.c28 fajnie mi się z Tobą rozmawiało ,cieszę się ,ze się poznałyśmy :-D pytałam męża o okulistę ale on nie chodził do konkretnego lekarza ,ostatnio był na wizycie 2 lata temu .ale popytam i Ci powiem co się dowiedzialam :tak:

Joasiu wiesz jak to jest,na trzy bluzeczki i pare majtek nie opłaca się włanczać pralki,poza tym każde z innej parafii - denerwują mnie takie rzeczy,których nie można wyprac ani z białymi,ani z ciemnymi,bo albo jedne zafarbują albo od innych się zafarbują.Ale już jestem grzeczna i nic nie piorę :sorry2::sorry2::sorry2:
Życze wszystkim duuużo :-) dzisiaj !!!!

Iwona.c28 fajnie mi się z Tobą rozmawiało ,cieszę się ,ze się poznałyśmy :-D pytałam męża o okulistę ale on nie chodził do konkretnego lekarza ,ostatnio był na wizycie 2 lata temu .ale popytam i Ci powiem co się dowiedzialam :tak:
Joasiu ja też bardzo się cieszę,że cię poznałam i miło mi się z tobą gadało. Jakbyśmy się już długo znały:tak:. Co do lekarza już nie potrzebuję,poszłam dziś prywatnie i mam zapalenie spojówek. Lekarz mi kazał na jakiś czas zrezygnować z komputera, no ale jak:confused:;-):-D

Pozdrawiam wszystkie:-)

Joasiu wiesz jak to jest,na trzy bluzeczki i pare majtek nie opłaca się włanczać pralki,poza tym każde z innej parafii - denerwują mnie takie rzeczy,których nie można wyprac ani z białymi,ani z ciemnymi,bo albo jedne zafarbują albo od innych się zafarbują.Ale już jestem grzeczna i nic nie piorę :sorry2::sorry2::sorry2:
Życze wszystkim duuużo :-) dzisiaj !!!!
A to już wszystko jasne ,ja staram się mieć rzeczy tak ,zebym nie prała w rękach .Na początku malżeństwa mieszkaliśmy u teściów i tam nie było łazienki ,to powiedziałam mężowi ,ze pierwsze cio kupię jAk się wyprowadzimy na swoje to będzie [pralka .Najgorzej było bo trzeba było zagrzac na normalne pranie ok 10 wielkich garów wody i wylewać wiadra z brudna wodą .Ajak Wojtek się urodzil to codziennie było ok 40 pieluch do prania TAKżE NIGDY WIęCEJ PRANIA RęCZNEGO:no:

Dziewczyny - jak jest ze szkołą rodzenia na Kościuszki. Jak długo jest ważne zaświadczenie? Koleżanka pyta bo ma termin na wrzesień i nie wie czy ja jeszcze obowiązuje z 2005 roku czy musi znowu chodzić
Misia - trzeba porzadnie nakrzyczeć na Cibie - nie wolno tak robić. :angry: Tak poważnie to dbaj o siebie bo teraz to dbasz o Was.
Joanna - to faktycznie mało usg miałaś - w porównaniu do mnie ;-). U mnie była ciąża zagrożona (po niemal 4 latach starań straciłam pierwszą ciąże) wiec miałam dość często USG - 10 to napewno.

Joanna - ale fajną "rocznicę" ma dzisiaj Gabi - właśnie zauważyłam :-D. Jeden rok, jeden miesiąc, jeden tydzień, jeden dzień. Specjalne całuski dla córci ;-)​

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Joanna - 28 lutego ? Toż to prawdziwa szczęściara :-). Mój kolega jest z 28 lutego i powiem ci że chłopak w czepku urodzony. Ta data jest chyba naprawdę szczęśliwa :tak:. Suwaczek faktycznie trochę się pospieszył, już ma miesiąc do przodu :-p

reklama
heheh - ja też jestem z 28 lutego :-p i znam jeszcze trzy osoby urodzone tego samego dnia :-D

Dzisiaj chodzę jak nabuzowana, albo ta pogoda taka głupia, albo coś mi się dzieje :-( Ale jedno wiem na pewno - do samego porodu nie chcę spotkać żadnej "mamuśki" która zaraz zaczyna tyradę jaki to ona miała poród,:no::baffled: albo krytykuje mnie że zdecydowałam się na cesarkę - przecież to szkodzi dziecku, to nie naturalne, są po tym komplikacje :angry::wściekła/y::angry::wściekła/y: A ja zdecydowałam się na CC ze względów medycznych, żeby i dla mnie i dla malutkiej było bezpiecznie :tak: A dzisiaj rano sobie doczytałam w "W oczekiwaniu na dziecko" że "każda ciężarna w swojej garderobie powinna mieć zatyczki do uszu żeby nie słuchać takich pierdół" :tak::tak::tak::-D

Do góry