reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Kielc i Okolic

Witajcie:)
Sol no to czekamy na wieści to tak się kopie:) A ty jakie masz przypuszczenia? Bo ja jakoś podświadomie wiedziałam że dziewczynka;))

Asiulka trzymam kciuki za zabieg Emilka.
No i życzonka już teraz dla Maciusia gdybym w niedziele zapomiałą:)

A przygotowania do szkoły ...no fakt już wrzesień za pasem ale ten czas szybko biegnie...OO...ooo

Au nas dziś pogoda okropna:(
Moja Majeczka jest kochanym dzieckiem jest taka pogodna i ciągle uśmiechnięata tylko te dziąsełka ja pewnie bolą:(

Ciacho gratki dla Marcelinki:) A tak apropo ząbków to kupowałaś małej jakieś zele na dziąsełka?

reklama
ello
Sol, to fajnie z tą piłką, pomaga na kręgosłup w ciąży bardzo :-) ale wiesz, ja tam specjalistką nie jestem, ale skoro Twoja mała ma prosty kręgosłup to nie boisz się że ona właśnie przez piłkę może go uszkodzić? nadwyrężyć mięśnie np?? no i piszesz że co pierwsze dziecko ma krzywy kręgosłup? jak to co pierwsze? bo chyba czegoś nie zrozumiałam? każde? moja np ma taki jak trzeba :p moim zdaniem choć nie chce Ci się wtrącać, zamiast rady koleżanki zasięgnij lepiej porady lekarza ortopedy albo fizjoterapeuty. no chyba że koleżanka jest jakiś specjalista w tych dziedzinach. bo chcąc dobrze,można dziecku krzywdę zrobić.. moja znajoma właśnie za namową koleżanki wsadziła zdrowemu dziecku do butów wkładki profilaktyczne i teraz mała na krzywe stopy... no ale zrobisz jak uważasz :-)
A ja już dostałam moją wielgaśną klatkę, szczury szczęśliwe ;-) Baska jeszcze bardziej bo teraz może spokojnie zaglądać do nich :-) Jutro mamy nalot teściów, tylko pogoda plan psuje... :-/ buuu
Halina, współczuje, ale jak mówią dziewczyny, pozostają przyjemne starania ;-)
Asiulka też 3mam kciuki

Sol- jesli o pilke chodzi to dla ciebie ok bo to fajna sprawa ale uwazaj z cwiczeniami z mala jakies zabawy owszem ale w cwiczeniach mozesz doprowadzic do nadwyrezenia miesni kregoslupa za mocnego rozluznienia i wtedy malej zrobisz krzywde. Mowie Ci jako fizjoterapeuta wszystko do pewnych granic :tak::tak: uwazam ze jak na dziecko to lepiej na basen z nia chodzic bo jesli o dziecko chodzi to dlatego dzieci maja problemy z kregoslupem czy lopatkami i zeberkami bo rodzice np za wczesnie sadzaja czy stawiaja. W innych wypadkach rzadziej chyba ze juz dziecko rodzi se z takimi problemami ale to juz inna sprawa:sorry2::sorry2:

Marla- to niezla klatke musisz miec ;-) i pewnie Basia z nosem przyklejonym do szyby:-D:-D

Halina - zycze powodzenia w starankach:tak::tak:

Julitka - dobrze ze masz takie dziecko tylko sie cieszyc bo pomysl jakby ci marudzila ciagle plakala i wogole ..... ciesz sie ze ona taka mala bo co rusz bedzie juz cos nowego;-);-):-):-)\

a jutro na 2 tygodnie wraca moj maz:-):-):-) ale sie ciesze bo juz mi sie tesknilo no i ciezko samej tyle czasu.. moj maly zdrowy.. okularki przyswojone:tak::tak: narazie wszystko gra:-)

marla - koleżanka jest mgr fizjoterapii i ma własną pracownię zabiegową pod Kielcami a ćwiczenia podał mi dla Karoli jej kolega lekarz rehabilitant - to ćwiczenia wzmacniające kręgosłup i są całkowicie bezpieczne dla zdrowych dzieci bo nie powodują żadnych nadwyrężeń a są świetną zabawą :tak: A pod koniec roku ma zatrudnić masażystę który zna się na masażu dla ciężarnych i będę go mogła sobie za darmo przetestować :-D Akurat będę w okolicach finiszu to mi się przyda :-D
Ona współpracuje z tamtejszą podstawówką i na całą klasę pierwszą (22 osoby) tylko dwójka dzieci nie miała krzywego kręgosłupa lub innych wad :no: W tym roku ma zacząć współpracę z przedszkolem żeby tam wprowadzić zajęcia z dzieciaczkami bo im wcześniej tym lepsze są efekty ale w zeszłym roku była przerażona wynikami :-(
A z klatką super sprawa - my naszą kupowaliśmy na Mielczarskiego i teraz co roku zmieniamy im tylko wystrój co by się nie znudziły za bardzo. A teraz Karola przy niej siedzi i gada z kosikami :-D

julitka - z Karolą byłam pewna że to dziewczynka a teraz jakoś tak nijak albo w stronę chłopca :sorry: ale dowiem się na usg.

kamila - basen basenem a ćwiczenia od lekarza to ćwiczenia od lekarza :-) Wiem co robię i nie zrobiłabym własnej córce krzywdy - niech cię główka nie boli :-)

Mogła by się ta pogoda określić bo takie nijakie ostatnio i temperatury i opady :sorry: A dzisiaj Karola pół dnia bawiła się bibułą i klejem i robiła obrazki z kuleczek z bibuły i kleiła na kartkę :-D Niby głupota a zajęcie na kilka godzin :-D Tylko potem ja siadam :-D Ale ważne żeby ona się nie nudziła :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sol, i super, ale wolałam napisać bo nigdy nic nie wiadomo, jak mówię rożni są rodzice. Dobrze że koleżanka twoja zorientowana. Nasz znajomy też jest fizjoterapeuta w szpitalu i kiedyś z nim rozmawiałam właśnie na temat ćwiczeń dla dzieciaków, polecił basen, ale jak dziecko zdrowe to nie polecał nic innego, stąd moje wtrącenie. no ale rożni lekarze,rożne szkoły. nie nadążysz ;-)
a masaże dla ciężarnych suppper, polecam jak najbardziej ;-)
ja swoja klatkę na allegro dorwałam,za grosze, trochę sprzątania,trochę bejcy do drewna i jak nowa ;-)

Z kregoslupem u dzieci to roznie bywa, najpierw jest super prosty a za chwilkę super krzywy.
U nas tak bylo , dziecko rosnie i zmienia się .
Weronikas ma teraz mega krzywy kregoslup i będzie chodzila na specjalne cwiczenia na Zagdańską
Ale terminy sa takie ze 10 zabiegów ma rozlozonych na 3 miesiące od pazdziernika do grudnia.
Dodatkow zapisuję ja na basen, w tym roku zastanawiam się nad basenem na Krakowskiej.
Aha i ostatnio zauwazylam ze mojego Wiktora pomalu zaczyna skrzywiac.
Skierowanie do lekarza wad postawy juz mam teraz czekam na termin.
Na basen malego tez poslę. Ciekawe czy da sobie sam radę .

Od srody przedszkole a ja juz panikuję jak sobie Wiktor da radę.
Pewnie da tylko ja panikara jestem

hej dziewczyny:)
U nas dziś okropna pogoda, popołudnie jest stracone bo pada deszcz.
Zabiorę się chyba za prasowanie a może jakiś placek upitraszę ale nie wiem czy będzie się mi chciało:-p

truska na pewno da sobie Wiktorek radę:) będzie dobrze:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
WITAJCIE DZIEWCZYNY DZIĘKUJE ZA WSPARCIE , MOŻE SIE UDA
JULITKA, CIACHO TRZYMAJCIE SIE ŻYCZĘ WYTRWAŁOŚCI W ZĄBKOWANIU DZIDZIUSIÓW
POZDRAWIAM
ticker.php

Witajcie dziewczyny

U Mnie ciężki dzień mały płakał od 15 do 20 strasznie,prężył się ehh :(
Mam pytanko bo mam papiery dać do PZU w sprawie ubezpieczenia do dziecka i nie mam zielonego pojęcia gdzie znajdują się oddziały PZU w Kielcach mieszkam rok w Kielcach i za bardzo nie mam pojęcia co,gdzie jest..
Proszę o pomoc :( z góry bardzo dziękuje...

Ps: Cukiernie mam już załatwioną mamuśka się już zdeklarowała że kupi torta w cukierni cztery pory roku więc jak chce kupić to tam nie protestuje hehe

reklama
Główny oddział PZU jest przy parku miejskim na Solnej - to ta uliczka od Paderewskiego na wysokości policji do parku - budynek oszklony rzuca się w oczy. Tam się załatwia ubezpieczenia od osób fizycznych.

truska - Wiktor da sobie radę :tak: A masz rację z dziećmi różnie bywa - wystarczy że szybciej podrośnie przez wakacje i już kręgosłup siada :dry:

marla - ja już przestaję nadążać za tym co jest polecane dla dzieci. Jak rodziłam Karolę to było że żółtko w 9-12 miesiącu się podaje, jak miała 3 miesiące to już dodawali dla pół rocznych dzieci :-D A co lekarz to inna szkoła :sorry: Nas jeden lekarz opierdzielił że sadzamy dziecko za wcześnie chociaż sama siadała my jej nie zmuszaliśmy a inny pochwalił małą że jest taka silna :-D Nie dojdziesz za nimi :-p

Spadam się ubierać na imprezę :-p

Do góry