MlodaMamaMonika
Powoli wdrążam się
karaluszek81 tak 2 bedroom, ale jestesmy w 3 grupie na 5, wiec pewnie jeszcze poczekamy na to nasze wymarzone mieszkanko z cansilu. Teraz po agencjach szukamy, czegos dosc taniego (1 bedroom), bo dalej bedziemy czekac na mieszkanie z miasta, wiec tak tylko przejsciowo na teraz, bo mieszkanie na pokoju i to z takimi ludzmi (tzn.wiekszosc jest ok, ale wiadomo, zawsze sie trafi czarna owca).
, ale z tego co wiem to agencje sa drogie . wiesz ja bym poszla do cansilu i powiedziala ze nie macie warunkow do zycia a juz niebawem malenstwo przyjdzie na swiat i nie jestescie w stanie wynajac mieszkania z agencji bo Was na nie nie stac . bo chyba musicie wplacic kaucje wynajmujac mieszkanie z agencji???a ja bym jeszcze dowiedziala sie jak to jest zeby przyszedl jakis pracownik z cansilu i zobaczyl ze warunki w jakich teraz mieszkacie nie nadaja sie do zycia i prosicie o przyspieszenie otrzymania mieszkania . nie wiem jak to wyglada wedle prawa ale warto podpytac , takie jest moje zdanie .
dlatego staram sie podpowiedziec co wiem czasami pomoc jak jestem w stanie innym , bo wiem ze zycie(moze nie zawsze) ale ludzie potrafia tak w zyciu namieszac ze nie zdaja sobie sprawy jaka krzywde robia osobie ktora tak naprawde jest niewinna
w cansilu spytamy sie czy nie da sie przyspieszyc i jak to z ta komisja wyglada. Dziekuje ci bardzo za pomysl, teraz sprobujemy co z niego wyjdzie ;-)