reklama

Mamy z Limerick

a gdzie wy wątróbkę kupujecie bo ja jeszcze nie widziałam:eek:?
babki jak będę wyjeżdżać to dam wam znać
ja muszę kupić buciki dla małego

mój fumfel jeszcze biega ale zaraz pójdzie drzemać:confused2:

reklama
ooo krycha tego nie znalam :) w piatek watrubka po twojemu ")
sylwia a do tego buraczki proponuje :))))
aha krycha z tą kawka na placu zabaw to super pomysł :)))) ja będę tam kolo 13!papa

Ostatnia edycja:
Natinke dziekii moja mama robii podobnie no ale nie pamietalam jak dokladnie :) A wiec dzis napewno watrobka :)
A salatka surowka mizeria czy cos w tym stylu pasuje / A jak tak to co proponujecie ?
Krycha dziekii i Tobie za przepis :) O takim nie slyszaalam ale rownie ciekawy jak i smacznie brzmii :)

Babki ja sie tak pytam bo jeszcze nie robilam jej A chlopa mam kucharzyka :)) Wiec chce dobrze wypasc :P

Ja proponuję sałatkę z kiszonej kapysty(kiszoną kapustę płuczesz, żeby nie była za kwaśna, potem trochę bardziesz rozdrabniasz, żeby było wygodniej jeść, dodajesz pokrojoną w kosteczkę drobną cebulkę i dodajesz, do smaku, trochę cukru, soli, pieprzu i 2 łyżki olej, mieszasz i gotowe), też rewelka!

a gdzie wy wątróbkę kupujecie bo ja jeszcze nie widziałam:eek:?
babki jak będę wyjeżdżać to dam wam znać

My kupujemy drobiową w Galicji, mrożoną, a jak mamy wieprzową czy z lamba (w Tesco lub w Dunnes'ie) to kroimy na mniejsze kawałeczki ;-)!

ooo krycha tego nie znalam :) w piatek watrubka po twojemu ")
sylwia a do tego buraczki proponuje :))))
aha krycha z tą kawka na placu zabaw to super pomysł :)))) ja będę tam kolo 13!papa

Hahahahahahaha, mam nadzieję, że będzie Wam smakować! No tak mi się właśnie wydaje, że byłoby dobrze...

a ja drobiową i wieprzową kupowałam zawsze u rzeźnika w parkwayu.ale raz jak kupiłam wieprzową to trafiła mi się strasznie krwista i jakoś się zniechęciłam.zdecydowanie wolę drobiowe

Ale dziewczyny smaka robicie:-) U mnie zawsze do wątróbki była marchewka z jabłkiem:tak: Aż mi ślinka leci:-) Ale dzisiaj jeśli R skoczy do sklepu to placki ziemniaczane mam w planach:tak:

reklama
Krycha wlasnie wczoraj mialam taka surowke :)) Tylko ze ja dodaje jeszcze marchewke tarta na tarce o grubych oczkach :)

A racja, można dodać, ale ja staram się kupować już z marchewką kiszoną kapustkę, żeby było mniej roboty! A i zapomniałam jeszcze, że tą wątrubeczkę można zalać wodą to się od razu sosik zrobi, no chyba, że ktoś lubi taką suchrzą...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry