reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Limerick

:-D dziewczyny bo padnę, chyba niezłego zamętu narobiłam z tą akcją odchudzanie, skoro nawet chudzinka Natalia chce gubić jakiś tłuszczyk( chyba wirtualny hehe ):-D
może kółko odchudzaczek założymy, spotkania u mnie:-p :-D
miłego dnia!:-)

reklama
Hejka
Ja kupiłam sobie orbitka żeby zrzucić kilogramki no i...
Nie zrzuciłam bo w tym samym tygodniu okazało się że w ciąży jestem:-D
Więc czeka na mnie maszynka jak się mały urodzi:tak:
A ja doła łapie bo po obiedzie miałam jechać do miasta kupić parę rzeczy
dla małego a tu nam autko odmówiło posłuszeństwa i chyba nici:crazy:
Pozdrawiam

cześć dziewczynki!!
Oj..mam Wam do opisania wiele,ale nie wiem na ile starczy mi sił!!
Zacznę od tego,że jak widać jestem w domu!!pojechałam do szpitala,przyjeli mnie na oddział,zrobili wszystkie badania i stwierdzili....,że rzeczywiście to wtedy były odchodzące wody,ale ze względu,że wypłyneło ich zalednie ok 1.5 l i już się uzupełniły a do tego główka dziecka zatyka pęcherz płodowy i nic się teraz nie sączy to oni mnie nie chcą w szpitalu-oczywiście stwierdził to pakistaniec i mnie ponownie wysłał do domu!!
na prośbę,żeby wystawił mi zaświadczenie,że nie jestem zdolna do pracy(potrzebne mi to do jakiegoś zasiłku)powiedział,że ja mogę pracować!!!paranoja!!
pytam debila kto mnie zatrudni w 8 miesiącu ciąży i to takiej jak moja??a on,że nikt,ale on mi takiego papierka nie wystawi!!!
więc sytuacja z moją ciążą wygląda tak...
w poniedziałek mam kolejną wizytę i już jestem umówiona na poważną rozmowe z ordynatorem całego szpitala,bo dla mnie to trochę dziwne!!zresztą mam ciągle bóle,a mój GP-irys mówi,że powinnam być w szpitalu pod kroplówką z antybiotykiem przeciw infekcją!!ale wiecie w szpitalu pakinol jest mądrzejszy!!!!
co do mieszkania!!!kolejna paranoja
poszłam do socjala,opowiadam z potokiem łez kobiecie całą historie,pokazuje dokumenty,że czekam na jakąś rozmowę odnośnie rent allown i że będę ją miała 15 grudnia!!ale,że sytuacja ogólnie do dupy itd!!!!
a ona do mnie....że oczywiście mieszkaniówkę to mi na 99.9%przyznają,no ale muszę swoje odczekać pyta mnie o FIS mówie,że czekam na nową decyzje, bo 5.11 mi się skończył i już dawno wysłałam form do dublina,a on,że jeszcze nie ma mnie w komputerze!!porażka
pytam co mam robić??bo spózniam się jeden tydz z rentem wydzwania do mnie psychopatka z agencji i grozi natychmiastową eksmisją,a pani urzędnik..że nie mogą mnie wywalić bo mam dziecko i zagrożoną ciąże i jedyne co teraz mogę to iść do agencji i prosić,żeby dali mi trochę czasu!!
więc lece już wkurzona na maxa do tej flondry z agencji z wszystkimi dokumentaki i skierowaniem do szpitala, a ta do mnie,że jeżeli nie zapłace dzisiaj to w sobotę będę miała eksmisję!!ja do niej,że przecież nie mogą itd a ona swoje!!
efekt jest taki zapłaciłam połowe czynszu reszte musze w przyszłym tyg więc luzik...ale co jest zabawnego???zadzwoniłam do prawnika,bo w umowie mam,że agencja jak i ja mamy 28 dni na wypowiedzenie umowy!!i to na piśmie!!!!!
a tu chcą mnie z dnia na dzień mieszkania pozbyć!!
tydz spóznienia zobowiązuje jedynie w nielicznych przypadkach(jeśli jest to zawarte w umowie)do zapłacenia kanych odsetek a nie do eksmisji!!tym bardziej,że mają jeszcze depozyt!!do tego nie mogą wywalić kobiety w zaawansowanej w dodatku zagrożonej ciąży i na dodatek z dzieckiem!!!!!
dowiedziałam się ,że na cathrin st jest taki urząd gdzie się zajmują takimi landlordami czy agencjami i chyba się do nich pofatyguję chociaż pewnie ta flondra się wszystkiego wyprze!!!ale moje,że sobie pogadam!!!
finał!!!!!
siedzę w domu,mój GP mówi,że już nie muszę się oszczędzać,bo poród musi nastąpić w najbliższym czasie!!więc pozwolił mi na generalkę domu!!!
więc dzisiaj robię sobie plan a jutro do dzieła,miejmy nadzieję,że skurczę wystąpią-dzięki sterydą,które dostawałąm poród teraz już jest bezpieczny dla dziecka!!mniej bezpieczne jest chodzenie z pękniętym pęcherzem tym bardziej,że o infekcje nie jest trudno!!
napisałam się
dobrej nocki

jejku megda ty to masz historie!!!bardzo ci wpolczuje,ale widze,ze ty bardzo dzielna kobieta jestes!!!ja juz dawno bym sie poddala i chyba do polski bym wrocila...ale napewno wszystko sie ulozy :) pozdrowionka dla wszystkich :)

witam wszystkie panie!!
Natalka...życie daje mi po dupie,ale będzie lepiej!!w przyszłości będę się z tego śmiała!!
miłego dzionka Wam życze ja biegnę po pieczywko i zaczynam dzisiaj mój pierwszy dzionek na przyspieszonych obrotach od momentu kiedy dowiedziałam się,że jestem podwójna!!

reklama
Do góry