reklama

Mamy z Limerick

hej marta!jak juz dziewczyny wspomnialy ,to ja jestem na poczatku dluugiej drogi ,która konczy sie porodówką :) czemu ci smutno?napisz cos wiecej o sobie..
ja wieprzowine tez pzestalam kupowac...ale przed ta afera troche jej zjedlismy a to mieso od wrzesnia zakarzone jest nie?czy zle zrozumialam?pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!

reklama
Dzień dobry :-D!!!! Nie mam czasu czytać, ale przywitać się chcę i pozdrowić gorąco!!!!!!!!! Czas się powoli pakować i wracać do Was ;-), hehe... Do klikania więc, papatki :sorry2:

hejka krycha jak milo ze sie zameldowalas:):):)
my tez przede wszystkim jemy wieprzowine bo ja zawsze pol swianiaka kupuje srednio co 2 miesiace...ale mam nadzieje ze to tylko wszystko asekuracja i okaze sie ze nie jest to naprawde zagrazajace stezenie dioksyn:)

Ostatnia edycja:
a ja wpadłam na genialny pomysł i.....kupiłam farbki zmywalne zdjęłam pokrowiec z szafy i...zrobiliśmy sobie zabawe w stópki i łapki!!
może uda mi się wkleić zdjęcie!!!

Czesc dziewuszki.Ja wlasnie wrocilam z limericku z malych zakupow.Glownie bylam po foremki do piernikow, bo ciasto na pierniki w lodowce a ja bede je robic z moim synciem pojutrze. Natinke nie skorzystalam z twojego przepisu, hihi za to dostalam od kolezanki i ciasto wyglada fantastycznie.
No i wracajac do zakupow to musze sie wam pochwalic.Maz sprezentowal mi na swieta mixer (mam dobry mikser ale cchaialm taki ktory wszystko sam robi heheh a ja tylko wlewam i wsypuje) no i wybralam sobie kenwooda chef.
Swietna okazja byla, za 160 euro razem z blenderem a w innych sklepach kosztuja 380 euro.Fantastyczna cena ja sie na niego czailam juz drugi rok ale jakos kasy mi szkoda bylo.Mozna trz dokupic do niego rozne dostawki.ja wlsnie zamierzam dokupic obieraczke do wazyw.Normalnie widzialam na filn=mie, ktory jest dolaczony i szok.Wrzucasz (to taka specjalna miska z paapierem sciernym) i masz obrane zimniaczki np.No to sie pochwalilam!
A tak wogole to witam Marte!!! Opowiedz nam wiecej o sobieoprocz tego ze jestes smutna hih .Nie badz, zagladaj do nas bedzie ci wesolo!!!
No a to moj mikserek kochany

Załączniki

• km010[1].jpg
    km010[1].jpg
    4,6 KB · Wyświetleń: 62
Ostatnia edycja:
Gosiu, napisz proszę , w jakim sklepie w Limerick kupiłaś ten mikserek, ok?;-) cana faktycznie oki jak na taki sprzęt, a ja miksera jeszcze nie mam w ogóle!!! no to czekam, jeśli mozesz, napisz gdzie:)

a o to nasza zabawa dzisiejsza,a swoją drogą Gosia świetny ten Twój robot!!
mi też by się taki przydał,ale narazie niestety...może uda mi się po świętach go nabyć!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc dziewuszki.Ja mam zapal od samego rana hih i chce mi sie piec! Co do mikserka kupilam go w Currys.Ale tylko tam sa w takiej cenie.Wszedzie w innych sklepach sa prawie po cztery stowki.Ten na zdjeciu kosztuje 600 ale ja mam bialy, wic tanszy bo wiadomo placisz za chrom heheh. Polecam wam bardzo taki mikserek.Moja znajoma ma taki i naprawde zadowolona mega.Ja jak juz mowilam mam dobry mikser, ale czasem sie denerwuje jak mam cos zrobic bo w jeden rece mikser, w drugiej cos w reku do dodawania, a przy nodze dziecko heheh.A tak wlaczasz sobie, on chodzi a ty chodzisz po kuchni i szukasz kolejnych skladnikow hiih.
No dobra biore sie za robote, ide gotowac postna grochowke (postna bo bez bekonu)i miesko dla misia, sprzatanko, pranko, ostatnie podrygiwania w myciu garow (hurrra) i moze upieke chleb.Musze znalezc tylko swoja ksiazke z przepisami heheh.Aaa Meganty sie chwalilas ostanio ze robilas jakies paszteciki czy jakies kieszonki.Chcialabym wykorzystac farsz z kapusty i z grzybow, ale niegdy nie robilam zadnych pasztecikow czy czegos takiego.Chcialabym to zamrozic.Ale nie mam pojecia czy to trzeba upiec i zamrozic czy takie ciasto z farszem surowe zamrozic? I jak dlugo moge to mrozic.Megan dawaj mi tu instrukcje!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry