reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witajcie dziewczynki :-***

Kingus albo jest na porodowce albo na spacerku ;-).

Niestety... jutro wizyta w szpitalu z położną, więc tylko termin wywołania mnie czeka. Ale jestem bardzo spokojna aż NADzwyczajnie spokojna dzisiaj... i nie sądzę, żeby coś się samo ruszyło :p
To by było zbyt piękne , żeby było prawdziwe ...

ładna dzisiaj pogoda:)
miłego dnia dziewczyny!

reklama
czesc dziewczyny, jestem mama 2-letniego Marcelka :-)
moze sa tu jakies mamy ze wschodniego Londynu? my mieszkamy w okolicach Mile End i chetnie poznamy mamusie z dziecmi z naszych okolic :-)

Witaj, ja jestem z poludniowo-wschodniego Londynu, bodajze:baffled::-D, odkad tu mieszkam wciaz pytam mojego Tz w ktorym kierunku czterech stron swiata mieszkamy;-). Chyba ta okolica juz obila mi sie o uszy tylko nie pamietam czy na tym forum:sorry2:.

Niestety... jutro wizyta w szpitalu z położną, więc tylko termin wywołania mnie czeka. Ale jestem bardzo spokojna aż NADzwyczajnie spokojna dzisiaj... i nie sądzę, żeby coś się samo ruszyło :p
To by było zbyt piękne , żeby było prawdziwe ...

ładna dzisiaj pogoda:)
miłego dnia dziewczyny!

Moze to juz znak? Ten twoj stoicki spokoj? Zblizajacy sie porod moze wywolac rozne reakcje u kobiet, apatie, stoicki spokoj, znudzenie albo ogromne poczucie humoru i duza sklonnosc do zartow:-) , mialam wszystkie objawy;-). Idz na dlugi spacerek to moze pomoc przyspieszyc porod bez wywolywania go farmakologicznie.

eh nareszcie wieczor,padam na ryjek,piekna pogoda,chyba pol londynu zeszlismy dzisiaj:-Daz do domku sie nie chcialo wracac...jutro lece ze szkola zalatwic...zaraz m jak milosc:-p
MADZIA-rozumiem co czujesz,straszne wogole ze kolezankamogla zrobic cos takiego,jeszcze sam fakt ze jej pomagalas,nie rozumiem takich ludzi,oni chyba sumienia nie maja:no:
KINGA-trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie:tak:
SUMERSUN-ja niestety w polnocnym londynie mieszakm,ale jak napisala Kinga rozgosc sie u nas:-p;-)
RENIF-w sklepie mnie okradli w poundlandzie...masakra...ale juz mi nerwy puscily,teraz musze tylko wszystko pozalatwiac do konca...a ty jak sie czujesz?
SYLWIA-hop hop?

milego wieczorku dziewczynki

eh nareszcie wieczor,padam na ryjek,piekna pogoda,chyba pol londynu zeszlismy dzisiaj:-Daz do domku sie nie chcialo wracac...jutro lece ze szkola zalatwic...zaraz m jak milosc:-p
MADZIA-rozumiem co czujesz,straszne wogole ze kolezankamogla zrobic cos takiego,jeszcze sam fakt ze jej pomagalas,nie rozumiem takich ludzi,oni chyba sumienia nie maja:no:
KINGA-trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie:tak:
SUMERSUN-ja niestety w polnocnym londynie mieszakm,ale jak napisala Kinga rozgosc sie u nas:-p;-)
RENIF-w sklepie mnie okradli w poundlandzie...masakra...ale juz mi nerwy puscily,teraz musze tylko wszystko pozalatwiac do konca...a ty jak sie czujesz?
SYLWIA-hop hop?

milego wieczorku dziewczynki

Dziekuje wzajemnie:). ala_oli powiedzialas na policji o tym kogo podejrzewasz? zrobili rysopis i rozeznanie? kamery przemyslowe itp itd. U mnie ostatnio prawie w bialy dzien niedaleko mojego domu napadnieto na kobiete i okradziono, oczywiscie swiadkow napadu brak, dzialo sie to w parku a wiem, ze o tej porze zawsze ktos jest z psem na spacerze, nawet poznym wieczorem moj sasiad wychodzi widocznie ludzie boja sie ryzykowac. Szczerze mowiac ja jestem za tym, zeby zwiekszyc tam patrole policyjne, w poblizu parku jest szkola do ktorej uczeszcza moj synek, za to handel narkotykami ze 100 metrow od szkoly kwitnie ze hej, mlodziez i ta w kwiecie wieku i ta nieco podstarzala legalnie pali w dzien marihuane czy to pod drzewkiem czy na laweczce, zgroza!

witam sie porannnie i zapraszam na kawke....pranie wstawie,obiadek przyszykuje,i lece do szkoly,
dzisiaj wraca moj brat z polski...
MADZIA-tak rysopis jednego z nich podalam,ale kamer tam niestety nie maja,wiec napewno nie zlapia,trudno,teraz to juz bede ostrozniejsza....to nieciekawie u was kolo szkoly,takie towarzystwo,namawiaja i wogole...przydalaby sie tam policja naprawde...

szkoda, ze nie ma nikogo obok nas :( postanowilam postawic na wygode i poznac mamy z okolicy- latwiej wtedy robic wspole wypady gdziekolwiek ;)
mecze sie z tym profilem, nie moge sie za bardzo polapac na tym waszym forum, chociaz mi sie podoba :)

kingusia1991, trzymam kciuki za mala- moze jednak zdecyduje sie sama ruszyc ;) ja sie bardzo balam wywolania, a tez mi grozilo- maly ruszyl sie dzien przed tym, jak mialam juz isc do szpitala :)
teraz jestem w 6t ciazy z drugim dzieckiem, wczoraj mialam pierwsza wizyte u pielegniarki, polozna za 2tyg... i troche sie martwie, bo chce zmienic szpital- ze zadne skarby nie bede drugi raz rodzila w tym samym... no i sie okazuje, ze to dluga procedura, szpital do ktorego zloze wniosek ma 8tyg na odpowiedz... i moze odpowiedziec negatywnie... wtedy skladanie wniosku do kolejnego szpitala...
najgorsze jest to ze do czasu przyjecia mnie gdzies chyba jestem 'niczyja' i nawet wizyty u poloznej sa zawieszone :/
sama juz nie wiem, biore tez pod uwage birthing clinic, ale troszke sie boje.

Witam po dluzszej nieobecmosci.Chyba mnie jeszcze pamietacie?Chociaz widze sporo nowych osob i fajnie bo od razu watek sie rozkrecil ;-) U mnie czas leci pomalutku.Dominik od poczatku lutego chodzi do przedszkola na 2,5 godz. i sama jestem w szoku jak szybko sie zaklimatyzowal.Teraz codziennie wstaje mi nawet o 7 i chce isc do przedszkola co dla niego jest dziwne jak potrafil spac do 10.Z poczatkiem kwietnia bedziemy sie wyprowadzac wiec jestesmy w trakcie poszukiwan mieszkania.Wkorza mnie tylko to ze wszedzie mi mowia ze jeszcze mam czas i narazie nic nie maja.Boje sie tylko ze jak przyjdzie do wyprowadzki to nie bedzie zadnego fajnego mieszkania i bede musiala pierwsze z brzegu wziasc :-( Pozniej poczytam dokladnie co tam u was bo sporo postow mi sie nazbieralo do czytania.

summersun-Ja jestem ze wschodniego Londynu a dokladnie z Leyton przynajmniej bede do kwietnia ;-)

reklama
szkoda, ze nie ma nikogo obok nas :( postanowilam postawic na wygode i poznac mamy z okolicy- latwiej wtedy robic wspole wypady gdziekolwiek ;)
mecze sie z tym profilem, nie moge sie za bardzo polapac na tym waszym forum, chociaz mi sie podoba :)

kingusia1991, trzymam kciuki za mala- moze jednak zdecyduje sie sama ruszyc ;) ja sie bardzo balam wywolania, a tez mi grozilo- maly ruszyl sie dzien przed tym, jak mialam juz isc do szpitala :)
teraz jestem w 6t ciazy z drugim dzieckiem, wczoraj mialam pierwsza wizyte u pielegniarki, polozna za 2tyg... i troche sie martwie, bo chce zmienic szpital- ze zadne skarby nie bede drugi raz rodzila w tym samym... no i sie okazuje, ze to dluga procedura, szpital do ktorego zloze wniosek ma 8tyg na odpowiedz... i moze odpowiedziec negatywnie... wtedy skladanie wniosku do kolejnego szpitala...
najgorsze jest to ze do czasu przyjecia mnie gdzies chyba jestem 'niczyja' i nawet wizyty u poloznej sa zawieszone :/
sama juz nie wiem, biore tez pod uwage birthing clinic, ale troszke sie boje.

Znam ten stres zwiazany z ciaza na "ziemi obiecanej";-), ja zglaszalam w 10 tygodniu ciaze a polozna przydzielono mi dopiero w 21 tyg ale to przez roztargnienie GP, ze tak powiem bo poprostu zapomnial zglosic mnie do szpitala, pozniej jak przydzielono mi polozna to sie okazalo, ze pomylili rejon i inna polozna mi sie nalezy i zanim ja zobaczylam minely kolejne dlugie tygodnie. A to, ze moge zmienic szpital dowiedzialam sie pod koniec ciazy na co oczywiscie bylo za pozno. Kochana skladaj jak najszybciej wniosek moze sprobuj do dwoch szpitali jednoczesnie?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.