reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Londynu

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
bulkaasia eee tam;-) spoko..napisałam,ile wiedziałam:-) a jak tam Dorianka wysypka zeszła już?
kornasia i dobrze,ze chcesz się wcześniej przeprowadzić:tak: w twoim stanie stres z przeprowadzka na ostatnia chwile jest niewskazany
magda no to egzamin z niunia sam na sam zdałaś:-) powoli skoczysz w rutynę:tak: i wiadomo jak to jest,umiesz liczyć licz na siebie:-) ja w sumie ani jednego dnia nie miałam pomocy przy moich dzieciach(poza mężem oczywiście) i dałam rade.
olusia jesteś?

Milego wieczoru laseczki,aaaa zapomniałabym się pochwalić,po roku przerwy znowu mam polska tv:-) zaraz poskacze po kanałach,może jakiś serial leci,albo coś ciekawego na tvn style:-p

reklama
Hej, u nas nocka taka sobie bo syncio wiercil sie i krecil pojekujac przy tym a rano zielona kupka byla:-( Wczoraj tez dawalam mu deserek jablko z owocami lesnymi to tak sie krzywil i wypluwal, chyba mu nie smakowalo. Dzisiaj podejscie nr 2:tak:
wierka Dorianek ma stwierdzona przez tutejszych lekarzy egzeme, dostal masci i kremy i poprawa jest na kilka dni i potem piac od nowa. Wysypka zniknela jak narazie. My robimy juz przymiarke do tego paszportu a pytania o dziadkow sa masakra, typu: data slubu moich rodzicow:szok: A po co im to?
kornasia imie juz kilka lat temu wpadlo mi w ucho i tak sobie pomyslalam, ze jak bede miala synka to tak go nazwe. Jak poszukiwania mieszkanka? A jakie rejony?
magda tak jak wierka mowi, umiesz liczyc to licz na siebie! Najwazniejsze, ze dajesz rade i po jakims czasie wpadniesz w ten ciag, ktory sobie narzucisz i bedzie szlo jak po masle. Pozdrawiam Majusie:-)

hello
a wpadłam na chwile zobaczyć co tu słychać.Zaplanowałam sobie duzo na dzisiaj i mam nadzieje ze chociaż polowe z tego uda mi się zrobić;-)

bulkaasia no te pytania,to mnie zaskoczyły,musiałam dzwonić i do mamy i do teściowej:tak: wydaje mi się,ze oni sprawdzają w ten sposób pochodzenie dziecka,ale w gruncie rzeczy nie jest to takie trudne.Jeszcze zapomniałam Ci napisać,ze jak juz przysla Ci ta formę i książeczkę,co tam trzeba dołączyć,to nic nie pisze,o tym potwierdzeniu pracy przez 5 lat,wiec ja od razu nie wysyłałam.I potem,jak już złożyłam to podanie,to po kilku dniach przyszedł mi list,żeby dosłać dwie rzeczy potwierdzenie pracy i mój i męża paszport.Koleżanka tez tak zrobiła i tez dostała taki sam list:tak: dosłała co trzeba i paszport przyszedł poczta.
magda ja tez przesyłam buziaka dla niuni puki co,jest ona najmniejszejsza wśród naszych tutaj dzieciaczków:-)

milego dnia:happy::happy:

Hej porannie;)
U nas dzis nocka rewelka.. oby tak dalej;) Mała zasnela wczoraj o 20 po kąpieli i jedzonku i obbudzila sie dopiero o 1:-D
a pozniej co 2 godz i teraz spiocha a ja mam akurat czas na sniadanko i ogarniecie bo dzis przychodzi pollozna. Ostatni raz a pozniej health visitor czy jak to sie tam zwie:p

Słoneczko za oknem, wiaterku nie widac, chyba szykuje sie dzis ładna pogoda;)
Dziś siostra już wraca..szkoda.. noo ale cóż.. czas tak szybko zleciał ze nawet nie wiadomo kiedy..
Od piątku T zaczyna "Tatusiowe", a 13 przylatują teściowie(musze zaopatrzyc sie w meliske;D)
Wczoraj stwierdziła ze robimy malej krzywde bo śpi z nami w łóżku.. A mówiłam jej że w nocy mała mi ulewa i wole miec ją obok, bo ona sie tylko poruszy to ja juz oczy otwarte.. Aaa i mam zakładać czapeczke w domu bo jej zimno w główke:szok::-D:-D

Wklejam wam fotke Maji, i ona również Pozdrawia;-)
P.S. Wystrojona taka bo dla Babci fotki wywołac trzeba było;)
Zobacz załącznik 555365
Miłego dnia;)

wierka a to potwierdzenie pracy to jak ma wygladac? bo moj maz samozatrudniajacy byl a potem dostal prace etatowa.
magda ​Maja jest sliczna:-)

magda ta opaska jest mega:-) śliczne foto,babcia się ucieszy.A te porady teściowej,to mnie rozwaliły:-D:-D
bulkaasia cokolwiek,jak samozatrudniony,to rozliczenie za caly rok,a jak w firmie to P60 albo pay slipy,byle by było 5 lat.

O matko,padam z nóg.. najpierw playgroup z Jamie'm zaliczyłam,potem golabkow mi się zachciało,właśnie się pichcą i myślałam ze odpocznę,ale Jamie nie śpi i aż szkoda siedzieć w domu,zaraz pranie skończy sie prac,to wywieszę na dworze i pojdziemy na spacerek,moze w spacerówce zaśnie

hej, ale pustki tutaj :-)
wierka ​my wczoraj wyslalismy aplikacje na paszport i miejmy nadzieje, ze wszystko pozytywnie bedzie zalatwione.

bulkaasia no i super:tak: trzymam &&& jak już się z tym uporacie,to razem opijemy:-D To co teraz czekacie na ta formę,co się na necie wypełnia?

Hihi pustki tutaj,bo pogoda dopisuje:tak::tak: Ja byłam do południa z Jamie'm na placu zabaw,teraz śpi,upichcę obiad i z znowu na dwór,normalnie nacieszyć się tym słońcem nie umiem:-):-)
kornasia i jak tam,melduj nam,udało się coś znaleźć??

Jak tam dziewczyny,macie jakieś plany na nasz,długi weekend?Ponoć ma nie padać,to już jest lepiej niż w Pl:-) My pewnie wieczorem jakiś grill rozpalimy,a tak to kolo domu...

Hejka, pogoda super dzisiaj. Nic tylko sie opalać:tak:
wierka mąż wysłał on-line od razu formę a to powinien najpierw inaczej cosik zrobić???:szok:

reklama
bulkaasia :-) nie, no dobrze zrobił:tak: teraz Wam ona przyjdzie poczta,podpiszesz w imieniu dziecka,poprosicie kogoś z ang paszportem żeby podpisał zdjęcie i dopiero to wszystko razem z birth certificate i zdjęciem wysyłacie,no i wiadomo oplata,ja karta na poczcie płaciłam,można chyba tez czek wypisać..Jak chcesz to możesz od razu dołączyć wasze paszporty i te pay slipy,a jak nie,to poczekaj i przysla Ci wtedy list,co trzeba dosłać.Acha i jak ja to wysyłałam,to na poczcie jest tam jakis serwis,ze Ci ta forme na miejscu jeszcze sprawdza,mnie to wyszło razem z przesyłką,ta polecona i oplata paszportowa jakoś £60.A cały proces trwał jakoś 2 tygodnie

A reszta mamuś gdzie się podziewa?:happy:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.