reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z Manchesteru

hej
my dzisiaj bylysmy na szczepieniu, boje sie jak to bedzie i obserwuje mala, co prawda po pierwszym szczepieniu wszystko bylo dobrze, ale to nic nie znaczy

ewiki - ojejku biedna Juleczka tak sie meczyla , jak to czytalam to az gesiej skorki dostalam, tak mi jej szkoda, a jakie to bylo szczepieni? na gruzlice?

neeta - u nas tez nie szczepia na gruzlice i tez chyba bede musiala mala zaszczepic w Polsce,
a co do spania to Natalka ma bardzo podobnie jak twoja Daria, w nocy to nie moge narzekac co prawda budzi sie na jedzonko 1, 2 lub 3 razy - roznie, ale potem spi dalej, natomiast w dzien nie za bardzo podoba jej sie spanie i tez spi okolo 2 - 3 godzin a czasami nawet 1 - 1,5 godz. Spi przewaznie na spacerze, albo na mnie przy cycusiu, ale jak tylko ja poloze do lozeczka to zaraz sie budzi , czasami jak ja kolysze w foteliku to tez sie zdrzemnie, a czasami jest taka zmeczona ale nie moze zasnac cokolwiek robie, ewentualnie zdrzemnie sie na 15 minut
wczoraj pierwszy raz przespala cala noc od 8.30 do 6 rano:-), ja taka czulam sie wyspana, nie pamietam juz kiedy spalam tyle godzin bez przerwy, (a piersi myslalam ze mi popekaja w szwach:szok:), ale dzisiaj budzila sie o 3 na jedzonko a potem spala do 6 i znowu do 8
neeta - sliczniutka twoja Daria, taka czarnulka, a jak ma duzo wloskow:-)

pozdrawiamy

reklama
po szczepieniu na gruzlice nie ma zadnych problemow, jedynie jak bombelek wyskoczy to moze sie brzytko goic. To bylo to pierwsze szczepienie - troche pozno ale jakos tak wyszlo, nie chcilam zeby miala wszystkie w jednym tygodniu.

A co do spania to Julka albo budzi sie raz w nocy okolo 2 albo wcale.No ale my kompciamy sie dopier o 9-tej, potem jedzonko i lulu. A w ciagu dnia to zalezy. Karmimy sie praktycznie co 2 godziny, ale po poludniu lubi sobie pospac i czasem nawet ponad 3 godziny spi. No a im blizej wieczora tym krucej spi miedzy posilkami.

Daria oczywiscie jest sliczniutka. ZRESZTA WSZYSTKIE NASZE FORUMOWE DZIECIATKA SA SLICZNIUTKIE:-):-):-)

Dzięki za info!!!!!!!!!!!! :-). Jutro wysle męża do Asdy - mam nadzieje ze beda tam jeszcze. Mały ma prawie 2 tyg, a my jeszcze wanienki nie mamy :zawstydzona/y: i kapiemy go w .........umywalce - na razie sie mieści, ale nie za długo wiec.........jutro na poszukiwania :tak:.

Daria dziekuje za komplementy :-) Ano jeszcze jest czarnulka ale z tylu glowki ma lysinke hehe bo wloski jej sie niestety powycieraly i co ciekawe te nowe ktore wyrastaja nie sa juz tak ciemne :-)

ewiki pytalam juz o to szczepienie przeciw gruzlicy ale u nas to nie jest dostepne, moze rzeczywiscie jak sie przeniesiemy to w nowej przychodni ja zaszczepia a jak nie to zrobie to w Pl.

Oj mi tez bylo szkoda mojej niuni kiedy ja kluli. W pierwsza nozke poszlo mozna powiedziec bezbolesnie bo spala ale z druga nozka tak latwo juz nie poszlo i nawet nie bylo czasu i jak dac jej cyca w trakcie szczepienia bo w naszej przychodni jakos tak tasmowo wszystko robione, tzn kilkanascie dzieciaczkow w kolejce w jednym pomieszczeniu- nie podobalo mi sie to no ale nic na to nie mozna poradzic, takie widocznie maja tu zwyczaje...

Moja Daria rosnie jak na drozdzach, wazy juz 6 kg i nie miesci sie w wanience hehe a moj kregoslup niedlugo bedzie musial pojechac do sanatorium :tak:

Nafnia moja tez jak spi w dzien to tylko na mnie, przy cycusiu albo w samochodzie, nawet w wozku nie lubi- wogole nie lubi wozka!!!!Normalnie mam z tym wielki problem bo nie moge sie nigdzie sama ruszyc, ciagle placze i trzeba ja trzymac na rekach :szok: Mam nadzieje ze to sie zmieni...
Nafnia koniecznie napisz jak tam twoja niunia dzis sie czuje po szczepieniu

czesc dziewczyny
jestem w szoku ile moja Natalka dzisiaj spi:szok::-);-), prawdopodobnie to po szczepieniu, wczoraj na szczescie nie miala temperatury, ale wydaje mi sie ze byla troszke bardziej zmeczona i marudna. Wykapalismy ja ekspresowo z wielkim placzem, potem zasnela przy jedzeniu, a jak ja polozylam do lozeczka to za chwile zaczela wolac wiec ja dokarmilam i potem juz spala ladnie budzila sie kilka razy do jedzenia o 3, 7, 9, i spala do 11.30:szok: bylam w szoku ze tak dlugo spi, o 11.30 pomyslalam , ze juz koniec spania i zaczynamy dzionek. Troche sie pobawilysmy , zrobilysmy poranna toalete i mialysmy isc na spacerek , przebralam ja i siebie , przygotowalam wozek. Przed samym wyjsciem mala zaczela troche marudzic wiec pomyslalam ze ja pokarmie i idziemy, a ona zasnela przy jedzeniu i spi do teraz - juz prawie godzine,

dziewczyny czy wy podajecie swoim maluchom witaminke D?

hej

Nafnia - ja zamierzam zacząć podawać wit D za 1-2 tyg czyli jak maluch skończy 3-4 tyg. Nie pamietam dokladnie kiedy zaczelam podawać Nicolce, ale chyba jak miala skonczony miesiąc.

A mojemu Kacperkowi zaczyna schodzic skóra :-(. Smaruję oliwką a skora nadal schodzi. Chcialam kupic Oilatum, ale tutaj są jakieś inne niż w Polsce i teraz nie wiem czy kupić ten dla Juniora czy ten drugi :confused:.

Dorin najlepiej pojdz do GP, na pewno beda wiedzieli ktory bedzie dla syneczka odpowiedni, a dodatkowo dostaniesz recepte czyli nie bedziesz musiala placic.
Moja Julka do kapieli ma juniora.

reklama
Dzięki Ewiki :-) - zapomniałam, że tutaj na recepte dzieci mają za darmo.

Ale dzisiaj śliczna pogoda. Uwielbiam jak jest tak cieplutko :tak:, no i Kacperka nie musialam ubierac w dodatkowe ciuszki na spacerek.

Do góry