• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z Mińska Maz i okolic

reklama
dziewczyny ja też już jestem :)
cieszę się ,że pokoik Wam się podoba, Natasza jak chcesz to chętnie pomogę przy urządzaniu Waszego pokoiku.
kokusia proszę napisz mi tą Twoją dietę , chętnie się jej przyjrzę :)

dobrej nocki KObietki

aaaa od jutra chodzę na basen do Mińska - tego nowego :)

Witajcie. Święta, święta i już po świętach. Przez dwa dni byliśmy cały czas w gościach i było super a dziś od rana znowu same. Do tego pogoda nie nastraja pozytywnie. Natalka spała 13 godzin w nocy a teraz już znowu drzemie.

Hej dziewczyny,melduje sie że żyje:)
Byłam wczoraj z małym na kontroli i jest duzo lepiej po tych wziewach,ale mamy sie dalej inchalowac.

Kokusia śliczne te twoje córy,a Natalka juz umie sie wykłucic o swoje zabaweczki,mała spryciulka ci rosnie:)

Beacia super że mały już zdrowszy:tak:
A co do mojej małej łobuzicy to w dużej mierze zasługa posiadania starszej siostry:-D

dziewczyny ja też już jestem :)
cieszę się ,że pokoik Wam się podoba, Natasza jak chcesz to chętnie pomogę przy urządzaniu Waszego pokoiku.
kokusia proszę napisz mi tą Twoją dietę , chętnie się jej przyjrzę :)

dobrej nocki KObietki

aaaa od jutra chodzę na basen do Mińska - tego nowego :)

Framama napisz do mnie kokusia3@buziaczek.pl to Ci prześlę:-)
Na basen będziesz chodzic z małą tak? Czekam na opinnię:tak:

Właśnie ja też się zastanawiałam czy nie zacząć chodzić na basen, ale jakoś jak posłuchałam opinii o nim, że nie jest za ciekawie i woda bardzo chlorowana, to zrezygnowałam. A w święta siedzieliśmy w domu sami we 3 bo nie opłacało się jechać do rodziny bo za daleko:( Ale za to nadgoniłam z pisaniem pracy:)

Bo taka jest.do fryzjera co 2 tygodnie, a z umowami to kombinowała jak się da. Umowa na pół etatu a zasuwasz normalnie jak na cały. Ja bym odradzała to przedszkole lepiej się postaraj do St-wa. W Pustelniku nie miałyśmy czasem kartek do rysowania dla dzieci i kolorowanek. Kolorowanki to same prywatnie załatwiałyśmy. Farby to jedno pudełko na 6 osób a jak się jasne kolory skończyły to dzieci malowały na czarno:szok: Brakowało sporo podstawowych rzeczy. Nie było zajęć dodatkowych. Dzieci nic się nie nauczyły. W stanisławowie jest dużo lepiej. Sa wycieczki, zajęcia dodatkowe (ang. i religia) za darmo, plac zabaw i dużo dzieci pracują z książkami.

Moja Maja w nocy śpi ładnie bo budzi się tylko 2 razy a czasem przesypia całą noc. Mam tylko problem z pokarmem bo mi go brakuje i mała nie zawsze się najada ale na wadze przybiera to jej nie dokarmiam - będzie zgrabniejsza a nie taka jak jej mama:-D

To i ja sie melduje poświatecznie:)
Framama i ja jestem ciekawa jak ci sie spodoba na basenie.
Agapa no z tego co piszesz to faktycznie nie ciekawie z tym przedszkolem,raczej to rodzaj takiej przechowalni:) Dobrze że mam jeszcze czas na wybór przedszkola,pewnie zdecyduje to gdzie bede pracowac to bym chciała miec po drodze,no chyba ze nie bede miała mozliwosci sama zostawiac i odbierac to wtedy zostaje tylko Pustelnik bo by mi mama małego zawoziła rowerkiem.
A pokarmem sie nie przejmuj,skoro malutka przybiera na wadze i tak ładnie w nocy śpi to pewnie sie najada,no chyba ze to mały zarłoczek kturemu ciagle mało:)))
A ja Świeta troche u teściowej,troche u rodzinki meża,a troche u mojej mamy i też było wesolutko,tylko mój maluszek słabo sie czuł bo w niedziele był za długi spacer,biedaczek za duzo nawdychał sie pyłków i kaszlisko strasznie go meczył,a że pogoda sie zrobiła deszczowa to i Alanek od razu poczół sie lepiej:)
Jutro jedziemy na szczepienie,mam nadzieje ze sie uda bo to juz trzeci termin przełożony,trzymajcie kciukasy.Pozdrówka:)))))

cześć dziewczyny.
ja, co prawda, nie mieszkam już 3 lata w Mińsku, ale bardzo często tam bywam. poza tym mam działkę w Arynowie, całą rodzinę męża w Mińsku.
miło wspominam ten okres, ale ze względów na dziecko musiałam wrócić do Wesołej. taka typowa sypialnia. osiedle wojskowe, pełne emerytów, którym wszystko przeszkadza.
troszkę czytałam wasze pogawędki. jeśli szukacie lekarza dla maluszka to w pełni polecam dr.Mirosz-Gniadek. jeszcze jak mieszkałam, pracowała w przychodni, na Kościuszki, ale podobno teraz przyjmuje w Milmedzie. naprawdę lekarz godny polecenia.

może kiedyś jeszcze tam wrócę, choć raczej do arynowa. no chyba, ze działkę sprzedamy i kupimy coś gdzie indziej.
na razie siedzimy tu. tu jest moja mama, siostra i cała reszta rodziny, an którą mogę liczyć. w Mińsku niestety tego nie było.
poza tym zamiast 2 godz. do pracy, stąd mam niecałą godzinkę. a to bardzo ważne, gdy się wraca do domu, do dziecka.
teraz jestem w drugiej ciąży, więc nasz pobyt w Wesołej na pewno się przedłuży.
pozdrawiam!

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry