• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z Mińska Maz i okolic

nie, nie jest. kiedyś mój ojciec był. tak naprawdę to osiedle wojskowe pozostało z nazwy. większość tu mieszkających to już cywile. są jeszcze typowe 2 bloki wojskowe, a reszta to już prywatne własności.
byli wojskowi dostali możliwość wykupu za grosze, a potem sprzedawali. ja tak nabyłam mieszkanko. mieszkam w bloku obok mamy :-)

reklama
W Mińsku cenowo nie jest jeszcze tak źle. wszystko zależy do tego gdzie chcesz mieszkać i czy to nowe, czy stare mieszkanko. np. koleżanka kupiła 65m2 na klonowej za 270 tyś-nowe, a druga na Dąbrówki, niecałe 50 m2, ale 3 pokoje za 200 tyś- używane.
ja w wesołej zapłaciłam za stare mieszkanie, do kapitalnego remontu 56 m2 280 tyś. i to okazyjnie. generalnie poniżej 300 nie schodzą.
Ale jeśli macie możliwość służbowego to pewnie. przynajmniej nie jesteś obarczona kredytem na 30 lat. straszna sprawa.

witajcie. ja po dłuższej przerwie, ale cały czas o was pamiętam.

teraz jestem w drugiej ciąży, więc nasz pobyt w Wesołej na pewno się przedłuży.
pozdrawiam!
Gratuluję i życzę ci bezproblemowego oczekiwania na maluszka. Ja już mam takie maleństwo i chciałabym jeszcze jedno, ale nie wiem co to dalej będzie. Cieszę się jak słyszę że ktoś znajomy jest w ciąży. My się jeszcze nie znamy, ale forum to taka "rodzina" i traktuję tu większość jak znajomych.

natasza , a gdzie Ty w mińsku kupujesz rzeczy dla Kasi , np butelki, smoczki, ubranka, foteliki, wózek?
bo ja zawsze kupowałam w świecie dziecka , a teraz kupiłam wózek spacerowy w tik-taku i byłam baaaardzo zadowoolna z obsługi, właścicielka mi doradzała w wyborze wózka.

Ja kupuje dla Kasi rzeczy wszędzie gdzie są:) fotelik kupiłam w tik-tak na warszawskiej przez allegro i byłam bardzo zadowolona z obsługi, jeśli chodzi o ubranka to kupuje bardziej w supermarketach real, Carrefour, Auchan bo tam są tanie i są bardziej wytrzymałe:) A wózka zdecydowałam się nie zmieniać bo mam taki wielofunkcyjny i spacerówkę będę używać tą:) Ale czasami to zabawki kupuje w świecie dziecka, na Zgody lub w sklepach na Piłsudskiego bo mam tutaj blisko:)

aaaa to ja chyba zostanę przy tik-taku bo tam jest naprawdę profesjonalna obsługa zwłaszcza jeśli chodzi o właścicielkę
ja z moją sama jestem od piątku i tak mi daje popalic ,że szok...

miłego dnia

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry