• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

mamy z norwegii

czesc mateczki :biggrin2:

my dzis caly dzien poza domem spedzilismy
rano sie obudzilismy i przypomnialo mi sie ze jest piatek a to oznacza ze jest przedszkole w Helsestasjon
wiec zjedlismy sniadanko i pojechalismy
bylo bardzo kameralnie bo myslalam ze tam duzo rodzicow bedzie a bylo malo(bylismy pierwszy raz)
Milenka od razu poleciala do dzieci
byly zabawy na macie,malowanie farbkami,no i wieleeeee zabawek :biggrin2:
Hania tez sie wybawila nowymi zabawkami i strasznie sie zmeczyla tymi wszystkimi wrazeniami,ze nawet drzemke sobie zafundowala
nastepnym razem jedziemy za 2 tygodnie :biggrin2: bo K.bedzie mial wolny piatek
zapraszali abym sama przyjechala,ale naprawde czulabym sie glupio bo malo mwoie po norwesku :sorry2:

oczywiscie od razu Milena zaczela łapac slowka,i juz nam nie odpowiadala np.tak po polsku tylko po norwesku
panie przedszkolanki byly w Polsce w Krakowie wiec sobie milo rozmawialismy
potem byly owoce do jedzenia...fajniutko :biggrin2:
ciesze sie ze miala kontakt z innymi dziecmi...oczywiscie wyszlismy ostatni :-D
fakt po dwoch godzinach mialam ochote juz wyjsc ale wytrwalam:-p

dzięki dobra kobieto:tak:, musze TAM zajrzec , jestem tam zalogowana, ale nie ma jak na BB:-D:-D:-D

ja tez tam jestem zalogowana,ale zagladam tylko jak cos potrzebuje sie dowiedziec,czyli juz baardzo zadko
BB najlepsze :-)

reklama
no to milo , dobrze , ze sobie zorganizowałaś wieczór:tak:, mój też wybył , pojechał na rybki. ale jeszcze zdążyłam go wyciągnąc na zakupy i spacer , byliśmy za Bergen na Asane rozejrzec sie za tymi monitorkami do autka, ale nic ciekawego, może w pl kupimy, no i za kanapą , ale w ikei jakies takie:no:.i w sumie wróciliśmy z niczym , ale najważniesze , że byliśmy jeszcze na spacerze na sąsiedniej wyspie o nazwie SOTRA , naprawde piekne widoki.

czesc mateczki :biggrin2:.......

oczywiscie od razu Milena zaczela łapac slowka,i juz nam nie odpowiadala np.tak po polsku tylko po norwesku
panie przedszkolanki byly w Polsce w Krakowie wiec sobie milo rozmawialismy
potem byly owoce do jedzenia...fajniutko :biggrin2:
ciesze sie ze miala kontakt z innymi dziecmi...oczywiscie wyszlismy ostatni :-D
fakt po dwoch godzinach mialam ochote juz wyjsc ale wytrwalam:-p

ja tez tam jestem zalogowana,ale zagladam tylko jak cos potrzebuje sie dowiedziec,czyli juz baardzo zadko
BB najlepsze :-)

cosik mi sie wydaje , ze nasza Agn ieszka też .
ja ci powiem LILKA , że ja sie tam nie mogę osnaleźc i nie wiem co i jak.
a co do przedszkola to fajowo , ja też sie ciesze , że Czarek ma kontakt z innymi dzieciakami

jesli chodzi o monitorki i wszystko co z elektronika zwiazane to ceny sa takie same jak w Pl albo czasem i tansze, a wiadomo elektronika sie psuje, wiec ja na Twoim miejscu wiedzac ze bedziecie tutaj przez jakis czas to kupilabym jednak tutaj, jak sie zepsuje to zawsze macie gwarancje, a tak z Polski to kiepsko:tak:

wiem bo z aparatem juz chodzilam po gwaracjach i chyba znowu sie wybiore, jesli okaze sie ze znowu jest cos nie tak, to powiem ze chce nowy albo kase. Gdy dochodzi do drugiej naprawy to w Norwegii mozna zazyczyc sobie tak.

jesli chodzi o monitorki i wszystko co z elektronika zwiazane to ceny sa takie same jak w Pl albo czasem i tansze, a wiadomo elektronika sie psuje, wiec ja na Twoim miejscu wiedzac ze bedziecie tutaj przez jakis czas to kupilabym jednak tutaj, jak sie zepsuje to zawsze macie gwarancje, a tak z Polski to kiepsko:tak:

wiem bo z aparatem juz chodzilam po gwaracjach i chyba znowu sie wybiore, jesli okaze sie ze znowu jest cos nie tak, to powiem ze chce nowy albo kase. Gdy dochodzi do drugiej naprawy to w Norwegii mozna zazyczyc sobie tak.
to racja , fakt jak sie zepsuje to co zrobie???!!!!
ale dzisiaj widzielismy takie za 400 kr, no nie wiem , musimy zwiedzic pare innych sklepów.
no i przy okazji filowałam na machinerie chlebowe:)

cosik mi sie wydaje , ze nasza Agn ieszka też .
ja ci powiem LILKA , że ja sie tam nie mogę osnaleźc i nie wiem co i jak.
a co do przedszkola to fajowo , ja też sie ciesze , że Czarek ma kontakt z innymi dzieciakami

na tym forum norwegi to az strach czasmai o cos zapytac
ja w sumie tam czytam,czasem cos odpisze by komus pomoc w czyms co juz przechodzilam
ale ogolnie kto o cos zapyta to czesto czyta ''poszukaj na forum bo juz o tym bylo'' :baffled::dry:
z jednej strony racja,ale...troche tam nie przyjemnie przez to
dlatego szukam tam tylko info jak cos potzrebuje
wole juz z K.pojezdzic i popytac niz liczyc na tamte odp. bo np. raz ktos podal mi zle info i dlugo sie tym kierowalismy,a potem sie okazalo tot otalna bzdura :baffled:

a no widzisz nawet nie wiedziałam , jeszcze nie zamieściłam tam żadnego posta , nawet nie wiem gdzie sie ujawnic:-D, nie wiem , po prostu lepiej mi tu z wami, tak samo jest na innych wątkach na BB , tu jest zajebiś...co tu duzo pisac, nawet mozna sie pokłócic , ale między swojakami :-D

ajak tam plany wakacyjne , podjełaś dec:-Dzion?
352.gif

400 - 500 koron to normalna cena w Norwegii, nie wiem jak w PL bo sie nie intersowalam. Jak bylam w ciazy z Sandra to mi wybili z glowy kupowanie rzeczy ktore moga sie popsuc, bo upatrzylam sobie wozek w PL taki fajny, a ktos mi madrze powiedzial ze co ja zrobie jak sie popsuje, samolotem na gwarancje bedziesz leciec? to napewno wyszloby drozej, i kupialm tutaj:-)

reklama
kurcze zagadalam sie ze znajomym na skype i zbliza sie 21 a moja jeszcze nie jest w lozku, ide jej dac kolacje i poloze ja spac,,, bede pozniej:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry