reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

mamy z norwegii

reklama
A co do szkoły to skończyłam dwa kierunki: ped.ogólną i resocjalizacje, marzy mi sie podyplomówka z nauczania początkowego czy edukacja wczesno-szkolna , nie wiem dokładnie jak oni to teraz określają

fajnie Lila ze zdjecie wkleilas! RESZTA tez tak powinna!!!! :-):-)
nie, jestem w hotelu, w pokoju bo gosci zero to Jorgeir zostaje na noc zeby stroz mial wolne.. chlopaki mlodzi i oszczedzajå i mysle ze dobrze bo ostatni wlasciciel wlasnie dlatego stracil ten hotel.. oczywiscie czasami mam tego powyzej dziuek, szczegolnie jesli to dotyka bezposrednio mnie ale co tam bede o tym gadac...

...w pokoju. haftuje wielki swiateczny obrus na prezent dla mamy J. (kurde nie wiem czy zdåze - nawet jesli przyjezdzajå dopiero na Sylwestra ), pisze z Wami a piekny wpada co jakis czas, bo przeciez przy biurku siedzi i kazal przekazac "czesc".
to prawdziwa turystka z ciebie dzis:-)
umiesz haftowac? ja kiedys umialam dziergac na szydelku i na drutach ale juz nic nie pamietam, szkoda

z becikowym to wogole cyrk :no:
co mnie wkurza w norweskich urzednikach?? to ze malo wiedza!!!!!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
no w PL by sie nie zdarzylo ze podstaw ktos nie wie jak w tym siedzi

a pisze to odnosnie tego becikowego -ok.34 tys.kr (jesli nie nalezy sie macierzynski sie go dostaje jednorazowo)

bylismy w NAV miliony razy i zaden urzednik nie wie czy mi sie nalezy czy nie :baffled:
ostatnio jedna Pani powiedziala ze mamy skladac wniosek i sie zobaczy :dry::dry: tez mi cos!!

na forum norwegi wychodzi ze mi sie nie nalezy bo jestem tu mniej niz rok....a urzednicy nie wiedza....now iec bedziemy skladac te papiery :baffled:

Kasiu dziekuje ci,naprawde fajnie mi to nakreslilas i zawsze wiem cosik wiecej czego sie mozna spodziewac
kochana jestes
:-):-):-):-):-)

oooo mezulo przyjechal

Agnieszko wporzadku juz pwooli ;-) ale daleko do idealu :cool2: (wymagajaca jestem :-) )

chyba ci sie nalezy, jak masz pobyt, ja bylam mniej niz rok i dostalam.
zegnam sie bo mezulo przyszedl i mnie rozprasza.
dobranoc;-)

ana79. jedzenie to np.: kumla (norweskie pyzy), fårikål ("bigos" z baraninå), pinekjøt (znowu baranina, gotowana na parze na drewienkach z brzozki) i wiele, wiele innych...

lila! bo niezrozumialam. ja bede miala macierzynskie. to co wtedy? bez prawa do wyprawki?

tampeza. w tym pokoju lepiej niz w tym rozpizdziaju w domu..(tymczasowo) :-)

reklama
chyba ci sie nalezy, jak masz pobyt, ja bylam mniej niz rok i dostalam.
zegnam sie bo mezulo przyszedl i mnie rozprasza.
dobranoc;-)

ale mialas pozwolenie na rok pewnie
a o to tu chodzi
moj maz dostal na rok,no i potem wystepowalismy o laczenie rodzin i ja mam pozwolenie do czasu jak on ma...wiec mam mniej niz rok...i dupa :baffled:

Do góry