reklama
tampeza
Wrześniowe mamy'08
to prawdziwa turystka z ciebie dzis:-)fajnie Lila ze zdjecie wkleilas! RESZTA tez tak powinna!!!! :-):-)
nie, jestem w hotelu, w pokoju bo gosci zero to Jorgeir zostaje na noc zeby stroz mial wolne.. chlopaki mlodzi i oszczedzajå i mysle ze dobrze bo ostatni wlasciciel wlasnie dlatego stracil ten hotel.. oczywiscie czasami mam tego powyzej dziuek, szczegolnie jesli to dotyka bezposrednio mnie ale co tam bede o tym gadac...
...w pokoju. haftuje wielki swiateczny obrus na prezent dla mamy J. (kurde nie wiem czy zdåze - nawet jesli przyjezdzajå dopiero na Sylwestra ), pisze z Wami a piekny wpada co jakis czas, bo przeciez przy biurku siedzi i kazal przekazac "czesc".
umiesz haftowac? ja kiedys umialam dziergac na szydelku i na drutach ale juz nic nie pamietam, szkoda
Lilka
Fanka BB :)
z becikowym to wogole cyrk 
co mnie wkurza w norweskich urzednikach?? to ze malo wiedza!!!!!!!

no w PL by sie nie zdarzylo ze podstaw ktos nie wie jak w tym siedzi
a pisze to odnosnie tego becikowego -ok.34 tys.kr (jesli nie nalezy sie macierzynski sie go dostaje jednorazowo)
bylismy w NAV miliony razy i zaden urzednik nie wie czy mi sie nalezy czy nie
ostatnio jedna Pani powiedziala ze mamy skladac wniosek i sie zobaczy
tez mi cos!!
na forum norwegi wychodzi ze mi sie nie nalezy bo jestem tu mniej niz rok....a urzednicy nie wiedza....now iec bedziemy skladac te papiery
Kasiu dziekuje ci,naprawde fajnie mi to nakreslilas i zawsze wiem cosik wiecej czego sie mozna spodziewac
kochana jestes
:-):-):-):-):-)
oooo mezulo przyjechal
Agnieszko wporzadku juz pwooli ;-) ale daleko do idealu
(wymagajaca jestem :-) )

co mnie wkurza w norweskich urzednikach?? to ze malo wiedza!!!!!!!

no w PL by sie nie zdarzylo ze podstaw ktos nie wie jak w tym siedzi
a pisze to odnosnie tego becikowego -ok.34 tys.kr (jesli nie nalezy sie macierzynski sie go dostaje jednorazowo)
bylismy w NAV miliony razy i zaden urzednik nie wie czy mi sie nalezy czy nie

ostatnio jedna Pani powiedziala ze mamy skladac wniosek i sie zobaczy

tez mi cos!!na forum norwegi wychodzi ze mi sie nie nalezy bo jestem tu mniej niz rok....a urzednicy nie wiedza....now iec bedziemy skladac te papiery

Kasiu dziekuje ci,naprawde fajnie mi to nakreslilas i zawsze wiem cosik wiecej czego sie mozna spodziewac
kochana jestes
:-):-):-):-):-)
oooo mezulo przyjechal
Agnieszko wporzadku juz pwooli ;-) ale daleko do idealu
(wymagajaca jestem :-) )plonskasia
ma.Muśka e.Miśki :)
dziewczyny czy Wy uzywacie jakis podkladow (fluidow) do twarzy
? ja nie, ale chce cos kupic i nie wiem.. moze Wy moglybyscie cos poradzic..?
? ja nie, ale chce cos kupic i nie wiem.. moze Wy moglybyscie cos poradzic..?Lilka
fajnie Lila ze zdjecie wkleilas! RESZTA tez tak powinna!!!! :-):-)
i kto to mowi no???

wlasnie laski dawac zdjecia swoje do avatorkow :-)
bedziemy wiedzialy jak wygladamy i z kim gadamy

plonskasia
ma.Muśka e.Miśki :)
ana79. jedzenie to np.: kumla (norweskie pyzy), fårikål ("bigos" z baraninå), pinekjøt (znowu baranina, gotowana na parze na drewienkach z brzozki) i wiele, wiele innych...
lila! bo niezrozumialam. ja bede miala macierzynskie. to co wtedy? bez prawa do wyprawki?
tampeza. w tym pokoju lepiej niz w tym rozpizdziaju w domu..(tymczasowo) :-)
lila! bo niezrozumialam. ja bede miala macierzynskie. to co wtedy? bez prawa do wyprawki?
tampeza. w tym pokoju lepiej niz w tym rozpizdziaju w domu..(tymczasowo) :-)
reklama
Lilka
chyba ci sie nalezy, jak masz pobyt, ja bylam mniej niz rok i dostalam.
zegnam sie bo mezulo przyszedl i mnie rozprasza.
dobranoc;-)
ale mialas pozwolenie na rok pewnie
a o to tu chodzi
moj maz dostal na rok,no i potem wystepowalismy o laczenie rodzin i ja mam pozwolenie do czasu jak on ma...wiec mam mniej niz rok...i dupa