reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Pragi Północ, Nowej Pragi, okolice Parku Praskiego

podziwiam Cie Edytko:) sama mam 2 siostry i to juz dla mnie gromadka:) a ty pewnie chcesz miec bardzo córcie;) widze ze masz 3 chlopakow-rozrabiakow :)hihi;-)

reklama
Edytko, toż to będziesz mieć gromadkę :))) JA myślę max o trójce, ale to trzecie to za kilka lat dopiero, jeśli już :)

Kasiulka to już wszystko wiesz na temat czopa :)

Moja noc fatalna, od 4.30 obudziły mnie silne skurcze aczkolwiek nieregularne i do 6.30 zastanawiałam się co robić...efekt jest taki, że mój tata został wezwany do Warszawy i posiedzi z nami dopóki teściowa nie dojedzie czyli do poniedziałku....
Dziś chcę pojechać na IP żeby sprawdzili co "tam" się dzieje...boję się, że się okaże spore rozwarcie, choć z drugiej strony jak mnie zatrzymają i nie będzie akcji to pewnie znowu podadzą oksytocynę i zacznie się bolesna zabawa, tak jak z Olafem.

ło matko Dziubas trzymaj sie, a te skurcze to jak to boli?tak jak przy okresie??

powiedzcie dziewczyny bo ja nic nie wiem:) a i jeszcze zastanawiam sie bo do fryzjera musze isc przed porodem i zamierzam isc tak tydzien przed:)bo pozniej to juz nie wiem kiedy pojde:-) co o tym myslicie:) wiem ze to smieszne, ale ja mam takie odrsoty ze szok, wydluzam te wizyte u fryzjera jak moge :))))

Dziubasku lepiej sprawdzic czy nie ma rozwarcia,bo jeszce urodzisz w domku :-p

Kasiula a czy masz przepowiadajace?jesli tak to sa takie same tylko duzo bardziej mocniejsze.Ja z Alanem nie wiedialam ze to skurcze bo bolal mnie kregoslup i myslalm ze zle spalam,ale wtedy bylam juz w szpitalu,wiec jak przyszla rano polozna zrobic KTG to mi oznajmila ze mam skurcze i jeszcze tego samego dnia tulilam synusia :-D

Nie Edytko...nic mnie nie boli..wlasnie zastanawiam sie czy to dobrze...nie przypominam sobie zebym nawet wczesniej miala jakies bole brzucha czy cokolwiek...plecy mnie tez nie bola chyba ze prasuje, ja sie tylko szybko mecze i to jest najgorsze;/

Kasiulka to nie sa typowe bole brzucha,podczas skurczu czuc jakby caly brzuszek byl napiety i taki twardy czasami ciezko zlapac oddech,czasami jest tak ze mimo takich skurczy przyszla mama ich nie czuje a macica napewno cwiczy przygotowujac sie do porodu ;-)

Kasiulka, jak Ci się opuści brzuszek to łatwiej będzie Ci się oddychało bo dziecko nie będzie uciskać przepony.
A skurcze na pewno rozpoznasz, tego nie da się przeoczyć :)

ja cierpliwie czekam...w końcu moje kolej :)

Hej kochane :*
Przepraszam ze sie tyle nie odzywalam ale mialam problemy z netem, ale juz bede normalnie :)
Dziubasek dziekuje, u nas dobrze :) Marika troszke sie "popsula" i w dzien cos ostatnio marudzi strasznie nic jej sie nie podoba, a ja staje na uszach zeby ja zabawiac zeby tylko nie plakala. W nocy nadal spi ladnie i przypia cale noce :)
Dziubasek gratuluje tego czopa :) Ja pamietam jak ja sie cieszylam jak mi odszedl :)
Edyta01 to trzymam kciuki za udane staranka &&&
Kasiulka ja nie pomoge niestety z tymi skurczami bo ja ich nie czulam, dopiero parte. Ale wlasciwie w 34 tygodniu mialam, ale nie umiem okreslic jakie to sa :) Bedziesz wiedziala poprostu ze to juz :)

reklama
A ja znowu sie pochwale moja księżniczką najukochańsza:)

Załączniki

• Mariczka.jpg
    Mariczka.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 46
  • Marika1.jpg
    Marika1.jpg
    29,4 KB · Wyświetleń: 58
  • niunia.jpg
    niunia.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 53
  • Marika3.jpg
    Marika3.jpg