reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

ja tylko na chwilke wklejam pare swiezych fotek...pozdrowienia dla mamusiek i calusy dla dzieciaczkow!
dawidekpolska134zv2.jpg
dawidekpolska123ox6.jpg
dawidekpolska149ly3.jpg
dawidekpolska121ru9.jpg

reklama
Ale duzo ladniutkich foteczek ! Fajnie !

Ja tylko na chwilke, mala wlasnie ucina sobie drzemke przed drugim sniadaniem....a dzis jemy pierwszy rad porridge (oczywiscie bez soli i cukru) z szuszonymi morelami i gruszka... jestem ciekawa jak bedzie jej smakowac :-)

Katarzynko - mala buntowniczka...ale tak jak mowisz, duzo milosci i nic poza tym. Ostatnio ogladalam program o buncie maluchow i mowili ze jedynym sposobem na ujarzmienie malego buntownika jest tylko i wylacznie odwrocenie uwagi. Ale jak tu odwrocic, co ?

Krysrianek....cmokus od nas ! Alez ty dzielny chlopaszek jestes !!!!! HUG !!! HUG !!!

Kochane powidzcie mi od kiedy zaczelyscie swoim pociechom dawac troszke jogurciku??? Sama nie wiem kiedy zaczac ...:baffled:

Foteczki sliczne!!:tak:
Malagorzatko - no wlasnie w domu nie problem z odwroceniem uwagi,ale gorzej na placu zabaw...Bo ciezko zaproponowac cos lepszego niz zabawa z dzieciaczkami...A tu w domu tylko nudny obiad wiec lepiej tam zostac:-pAle ostatnio sprawdza sie odwrocenie uwagi na rosnace kwiatki,sama nawet wyszla z placu zeby pozrywac stokrotki;-)Wiec moze powoli sie cos uda z tym zrobic:tak:Teraz szukam wszdzie zwyklej gumowej sredniej pileczki,na maxa kolorowej,ktora bede wyciagala jak bedzie czas isc do domu i wlasnie kopaniem pilecki powinno sie udac bez krzyku,bo moja ksiezniczka uwieeeeeelbia kopac pile:baffled::-D
Co do karmaienia jogurcikami to te dla dzieci specjalne dostawala juz spokojnie w wieku ok 6mcy i nic Nikusi nie bylo nigdy. A ok roczku zaczela dostawac juz zwykle jogurty:tak:

Katarzynka- chyba z kazdym dzieckiem jest problem zeby "wyciagnac" je z placu zabaw :-D
Jesli chodzi o jogurty to zaczniemy podac za akies 2 tygodnie...ale zadne te "dzieciece" bo sa pelne cukru, tylko naturalne i bede dodawac jakies owoce :tak:

Ojej jak tu pusto sie zrobilo........................................................

Ale duzo ladniutkich foteczek ! Fajnie !

Kochane powidzcie mi od kiedy zaczelyscie swoim pociechom dawac troszke jogurciku??? Sama nie wiem kiedy zaczac ...:baffled:
Witam :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
mala gorzatko - ja juz dawalam Blani od 7 miesiaczka jogurty zaczelam od naturalnego , a dzis kupuje jej spacjalne angielskie takie malusienkie na dwie czy 3 lyzeczki z owocami:tak: i dobrze sie po nich ma ;-) czasem mamy wiecej kopy :-Dale nie ma zadnych skaz noi jemy tez platki - a raczej owsianke z morelami i idzie nawet dobrze , :tak:okolo 5-6lyzeczek z lyzka mleka lyzeczka daje a Ty jak tam ???

Buziaczku - a jak robisz Blani owsianke ?????????? Na jakim mleku ?????
kupilam z heinz dla dzieci od 7 miesiaca z morelami byla, dodaje 5, 6 lyzeczek owsianki , dodaje ze 2 lyzeczki mleka i zalewam ciepla woda , wymieszam dokladnie az sie zgestnieje i daje Blani :tak:zawsze ma wlosy poklejone :-D hehhee
ale jest bardo pozywana i ma duzo witamin i pomag na kupke bo am blonnik:tak::tak: polecam pozywny posilek dla takiego malucha na sniadanie :tak:

aaaaaaaaaaaa kupujesz gotowa... a ja robie sama. Wlasnie przedwczoraj jadla pierwszy raz owsianke. Szukalam w supermarkertach owsianki bez cukru i bez soli...no i dostalam....uffffff Minimalizuje gotowe posilki jak moge

Ja mam taki przepis

mleko +owsianka , jak lekko sie podgotuje, dodaje 2 suszone morele pokrojone w drobna kostke (suszone owoce sa bardzo zdrowe dla dzieci), czekam az owsianka zgestnieje czyli sie ugotuje. Potem zestawiam z ognia dodaje pokrojona, dojarzla gruszke i wszytsko miksuje....PYCHA ! Nastusia bardzo to lubi !

A dzis lecimy po jogurcik naturalny :)

Witam wszystkich seredecznie.Ale piekna pogoda zaraz tzreba isc na spacer z dzieciaczkami.
Ja jak zwykle zabiegana.Natan tak szybko juz raczkuje ze ja nie nadarzam.Wszedzie go pełno.Kolin był taki grzeczniutki jak był mały.No ale za to teraz nadrabia. teraz maja dwa tygodnie wolnego w przedszkolu i nie moze usiedziec w domu spokojnie.

Malgorzatko ja tez własnie sie zastanawialm nad jogurtami.Natan to taki niejadek ,zajada sie tylko owocami.a warzywka z mieskiem to trzeba sie nagimnastykowac zeby zjadł choc troszke.dzis rano podałm tez mu jogurcik ale razem z owocami to sie zajadał.

Pozdrawiam wszystkich PA

reklama
Hej dziewczyny
Ja wlasnie jestem na etapie wprowadzania jedzonka dla Hubiego. Zaczynamy od sloiczkow, nie gotuje bo narazie testujemy smaki i taki sloiczek starcza mi na 3 dni. Mam problemy bo deserki Hubis wcina tzn krzywi sie ale oczami szuka lyzeczki i otwiera buzke, gorzej z warzywkami :-(
Nie zdawalam sobie sprawy ze dzieciom 7 mc mozna dawac owsianke :zawstydzona/y:
Buziaczek ty dajesz normalne mleko czy modyfikowane?? Bo jesli zwykle to nawet w najmniejszych ilosciach dziecku nie powinno sie go dawac do 3 lat (tak czytalam ).
Musze zaczac wiecej czytac o karmieniu dzieci bo jakos weny nie mam do tego co i kiedy mozna.Narazie ide na latwizne i tylko wybieram sloiczki, ale na dluzsza mete sie niestety nie da :no:
Milego popoludnia

Do góry