reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Witam z kawusia:-)
Jakos nie mam czasu na pisanie ostatnio:baffled:Ale dzis postaram sie nadrobic:tak:
Mala-gorzatko - my na nocniczek probowalismy siadac okolo 6mcy temu ale Nika chciala siasc tylko w ubranku:-DBron Boze bez!:-DNo i jakos miesiac temu kupilismy nakladke na kibelek i stopien i tak lezal sobie bo Nika raz siadla na poczatku i juz nie bardzo chciala wiecej:no:Tez podobalo Jej sie siadanie na nakladce ale na krzeselku!Ale juz z postepem,bo nago:-D:laugh2:No i pewnego pieknego dnia sama chciala na kibelek i czekala az zdejmiemy pielusie i siadla...I tak od czasu do czasu chce sama.Ja Jej nie zmuszam,bo widze,ze sama zacznie wiec czekam...:tak::-)Ale za to dzien w dzien juz teraz myje sama raczki przystawiajac sobie stopien do umywalki i jest taaaaaaaaaaaaaaaaakie szczescie ze woda zmywa mydelko w piance z raczek:-D:-D:-D
Olcia- to z nockami tak wszedzie widze:no:Moja mala tez ok 4-5 do Nas przychodzi,bo powiem szczerze,ze juz sie mamuska rozleniwila i mi sie po prostu nie chce walczyc tak wczesnie zeby spala u siebie:no::zawstydzona/y:A zwlaszcza,ze jak kilka razy probowalam to ZAWSZE budzila sie na dobre i zasypiala o 9 rano!!!!!!!!!!!:szok:
A co do grzecznosci to fajnie,ze stosujesz ten karny stopien:tak:Nika tez pokazuje rogi i klaps narazie pomaga,ale wiadomo -stosuje go tylko w extremalnych wypadkach:-(Narazie pomaga jak Ja biore blisko i klekam,zeby mnie widziala i trzymam i gadam i gadam i gadam i gadam..........ze zle robi i nie wolno i ma tu stac i mnie sluchac...To woli sie przytulic niz tak wysluchiwac i jest grzeczna....Oczywiscie na ok minute:crazy::no:CIERPLIWOSCI BOZE DAJ NAM MAMUSIOM!:-D:tak:;-)
Mamuska -milego wypoczynku i CALUSKI ogromniaste dla Krystianka!!!!:tak::rofl::-)
Ok,przepraszam jak zapomnialam o kims:-(

Wstalysmy dzis o 8 i teraz mama musi sie pokolorowac,hehehe:-DI idziemy na wczesnoporanny spacerek i plac zabaw.HURAAA!Zbiera sie na deszcz i licze,ze skonczy sie tym zbieraniu i nie spadnie.....MILEGO DZIONKA!

melduje sie !!!!!!

Totalnie zapomnialam ze buziaczek na baletach :)
Pogoda jest do niczego :-( I tak ma byc do konca tygodnia :szok: jakis koszmar !

Wczoraj mial przyjsc wlasciciel o 18 a on sobie zadzwonil przed 20 ze juz jedzie, wiec my ze juz jest pozno, ze mial byc o 18 i zeby przyszedl jutro z zaznaczeniem na ktora :-)...wiec dzis znow czekamy... :crazy:

Czy ma z nas ktoras dobry, sprawdzony przepis na zupe z soczewicy ???

PINKA - no to witam w klubie. Stwierdzilam ze na jakis czas odstawimy lozeczko do spania. Ale zastanawiamy sie co dalej zrobic... z jednej strony troszke obawiam sie ze sie przyzwyczai maxymalnie i bedzie duzy problem ale z drugiej strony ... coz... nic nie moze wiecznie trwac.

Katarzynka - bedziemy kupowac nocniczek

Napisze jeszcze pozniej...

hejka:-):-)

u nas jak narazie słoneczko i kilka chmurek na niebie oraz chlodny wiaterek ale mam nadzieje ze pozniej zrobi sie cieplej:-):tak:
wpadne pozniej bo ide jedzenie malej ugotowac i pozmywac te sterte w zlewie:rofl2::rofl2:
buzka

Gosia-ale ona slodziutka hehe a ile wody ma w wannie ja to mojej mało leje tak do pepuszka tylko bo i tak potem wszystko na podlodze hehe i na mnie lub tacie :-)

Ale ruch!:-)

A na poprawe humorku,moj men wrocil juz o 8:30,bo nie bylo wyjatkowo roboty!!!!HURA!!!!!:-):-):-)

Ale mnie przestraszyl bo wlazl po cichu do domu i zaczol glosno szczekac w przedpokoju-myslalam ze na zawal padne!:szok:

haha OLCIA no to rzeczywiscie cie wystraszył :-D:-D:-D:-D
Gosia- ja juz sobie odpuscilam to usypiane nie mam sil:no::no: stwierdziłam ze kiedys z tego wyrosnie mam nadzieje ze to potrwa do roczku potem bedzie mądrzejsza i jakoś jej to wytłumacze sama nie wiem no ale na pewno wiecznie z nami sapc nie bedzie chciala sama moze w koncu stwierdzi ze tak jest niewygodnie;-) mam taką cicha nadzieje:tak::tak:

wiecie co ale juz teraz wam powiem ze przy nastepnym dziecku w zyciu nie popełnie tylu błedów co przy pierwszym:no::no: pierwsze to wiadomo człowiek lata jak ze sraczka a ona potem nas w obroty biorą:wściekła/y::wściekła/y: a my biedne poradzic sobie nie umiemy:no::no:

ahhhhhh te dzieci

Alez u nas chlusnelo z nieba :szok: a mialo padac po poludniu :-D

Olcia- to masz szczescie...moj dopiero bedzie o 17...

Pinka- Tyle wody to podstawa we wannie :-D .
Myslisz ze bledem jest to ze spi z wami cala lub czesc nocy ? Ja uwazam ze to zaden blad...ale wedlug GAZET napewno :-D - ale moze to nie jest blad jesli chodzi o Twoje czy moje dziecko. Najgorzej jest jak czlowiek sie naczyta co my mamy NIEPOWINNYSMY, CZEGO NAM NIE WOLNO ROBIC, JAK POSTEPOWAC ITD i ciagle darzenie do perfekcji...to jest moim zdaniem glowny blad ktory robia mamy. Najwazniejsze jest "czuc" swoje dziecko.

Katarzynko- i co, deszcz was nie zlapal?

Zaraz lecimy do sklepu, mam nadzieje ze nas deszcz "nie poczestuje"

reklama
Gosia- masz racje:-):tak: ja wiem ze ona lubi sie tulic byc przy mnie siedziec mi na kolanach,widze ze wtedy jest szczesliwa bo tak słodko macha nozkami:-D:-Di opowiada po swojemu.....

ale czasami................ja juz nie mam sił bo jak tylko ja odloże to płacz:wściekła/y::wściekła/y:i tak dlugo bedzie za mną chodziła póki jeje nie wezme:baffled:i ja wiem ze tu zawiniłam bo jak byla mala to ciągle ja brałam nawet jak spokojnie sobie lezala no i teraz mam za swoje:szok:jednym slowen rozpusiclam wlasne dziecko hehe

u nas narazie nie pada:-)

Do góry