• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Dzień dobry :-) Halo, co się dzieje dziewczyny? Czy Wam wszystkim komputerki padły, czy może za dużo słoneczka? Co tu tak cichutko? :szok::szok::szok:
U nas kolejny dzień pięknej pogody :tak: Także humorek mi dopisuje...

Mam pytanko. Planuję kupić małej kołderkę na zimę (do tej pory miała kocyk z polara). I nie bardzo umiem się połapać w tych angielskich nazwach. Pytam o QUIT (tłumaczenie mówi, że to narzuta) - czy to też może służyć jako kołderka i wtedy nie potrzeba poszewki? A jak kołderka, to znowu trzeba by było jakąś poszewkę fajną kupić, mam na myśli z dobrego i milutkiego materiału :confused: Podzielcie się kochane mamunie informacjami, czym Wy przykrywacie swoje pociechy. Co polecacie?

Życzę Wam miłego dzionka i dużo, dużo słoneczka.

Martucha jak Nikolasek, zdrowy już?

reklama
Czesc

Tak Syla- sloneczka sporo i dlatego wszystkiech wywialo gdzies...:-D:-D:-D Ja tez mialam isc, ale Oliwier spi. Noc mial ciezka, bo wyszly mu dolne dwojeczki wczoraj, a dzis gorne...
Jesli chodzo o ta koldre, to wlasnie Quilt, to jest kolderka, do ktorej trzeba dokupic poszewke. Ale powiem szczerze, ze dla malych dzieci to sprzedaja od razu 2 w 1 (chyba a moze nie tylko), bo ja w kazdym razie mam kolderke i poszewke i to wlasnie kupilam jako calosc ( w komplecie). Ale wiesz co Syla, moze niech sie inni tez wypowiedza, bo tu w Uk to oni maja to jakos wszystko pomieszane, wiec tez nie chcialabym Cie w jakis blad wprowadzac, a pozniej sie okaze ze to narzuta, tak jak mowisz. Wiem tylko ze ja kupowalam w MOTHERS CARE kolderke od razu z poszewka, a i byla do tego poszewka na poduszke, ale my jeszcze poduszeczki nie uzywamy.

A do Pl tez jade w pazdzierniku. Yuuupppii!!!!:-):-):-)

Witam i ja,no własnie cicho tu.

Gusia260 witaj i pisz.

Syla no u mnie jedno i drugie.śłonka tak swieci a jak cieplo juz drugi dzien.Ja dzis na krotki rekaw poszlam do przedszkola.a kompa mezus juz naprawil,cale szczescie.
Co do kołderki to nie wiem jak jest tu bo ja mam z Pl przywiezione zostały mi po Kolinie.a posciel tez kupywalam w Pl taką fajną flanelową.jest taka miła,ciepla i dobrze sie prasuje.ja poduszki tez nie uzywam.

Alex to znowu do pl.No to ci sie trafilo,zadowolona pewnie co.

ok pisac pisac laski

Witam!!!
Pogoda iscie letnia i baardzo fajnie:tak:Mam nadzieje,ze caly weekend tak sie utrzyma,bo mamy super plany:-)
Dzis bylysmy na placu zabaw i Nika szalala za pieciu.Szatan niezly z Niej rosnie:-D
syla-my kupilismy kolderke i podusie(quilt&pillow)w Mothercare i nie sa wcale grube,tzn roznia sie znacznie od tych polskich komplecikow dla dzieci.Na poczatku mialam sporawe obawy,bo taka cieniutka ta kolderka mi sie wydawala:baffled:Ale okazalo sie,ze na tutejsze warunki w zupelnosci wystarczy,a zwlaszcza,ze Nasze dzieciaczki przeciez 'tutejsze'sa,wiec inaczej tez odbieraja temperature powietrza.......U Nas w domu zawsze jest ok 24stopni i Nika nigdy nie zmarzla,wiec polecam.Ale oststnio ogladalam dla starszych dzieci takie zestawy to juz nieco grubsze sa i bardziej w dotyku podobne do takich kolder dla doroslych:tak:
gusia260 - witam na forum;-)
A jutro jedziemy do Regens Park,bo przepieknie tam jest i 4 czy 5 super rozbudowanych placy zabaw,wiec Nika oszaleje:-D
Milego weekendu mamuski!!!!!

dzięki dziewczyny za info o kołderkach :-)

izka zgadzam się z Tobą, że pościel flanelowa to super sprawa, bo milusinka i cieplutka.

alex i katarzynka no ja właśnie patrzyłam na te QUILT z Mothercare, one są dość drogie ok 30 do 40 funtów, wyglądają jakby od razu były z poszewką, ja to na necie oglądałam to trudno mi powiedzieć. jak będę w mieście to podejdę do sklepu i zobaczę co i jak. coś takiego kupowałyście?

Winnie The Pooh embroidered 4 tog quilt : mothercare

a co do słoneczka, to nam udało się wybyć na dwugodzinny spacerek :tak: w ogóle w szoku jestem, że taką pogodę mamy :-)

oki, mykam małej kąpanie szykować. zajrzę potem.

ps. katarzynka udanego dnia Ci jutro życzę, zapowiada się super.

Hej dziewczyny:-)

Tak, Syla- mniej wiecej cos takiego mam. I to jest wlasnie kolderka z poszewka, z tym, ze niestety to jest zszyte na stale i jak chcesz wyprac, to trzeba prac w calosci. Na metce jest ze na 40 stopni jak welne. Jak tak robie i wtedy rzeczywiscie nie dzieje sie z tym nic zlego. A kolderka sama w sobie jest dosc cienka ale moge Cie zapewnic ze dziecku w zupelnosci wystarczy, na pewno nie zmarznie. Z reszta tak jak mowisz, przejdz sie przy okazji do sklepu i ocenisz sama, nie?
Oj tak, ja tez sie ciesze bardzo na wyjazd do Polski. Znowu sie zobaczyc ze wszystkimi i w ogole.... Super.:-):tak: Brakuje mi rodzinki i przyjaciol tu w UK.:-(

Milego wieczorka:-)

Dzięki alex :-) Kochana jesteś. To ja się zdecyduję na tego typu kołderkę...
Mi też bardzo tu brakuje rodziny i znajomych :-( My na dodatek tu w UK mieszkamy na wsi, z ludźmi tu jakoś nie znaleźliśmy wspólnego języka, także poza kilkoma znajomymi z Polski, to nie mamy tu w zasadzie innych znajomych. Także, tak jak mówiłam, jak jadę do Polski, to jak dziecko się cieszę. Ale nie lubię się pakować :no: A na ile jedziesz?

reklama
witam...

A my kolderki nie uzywamy choc mamy 2 dla niuni (mniejsza i wieksza) i powiem ze u nas sie nie sprawdza poki co :szok:
Uzywalam zeszlej zimy czasami ale mala byla malutka (miala wtedy 4 mce) i spala caly czas w jednej pozycji a teraz to "lata" w ciagu nocy po calym lozeczku i czasem sie tak zakreci w koldre lub wejdzie pod nia to sie tylko budzi i placze i ja ciagle patrze czy sie juz odkopala i czy pod nia nie lezy.

Tak wiec Naszej malej kupilismy do spania taki sleepsuit wadded (czyli taki jakby troszke wypchany watolinka) i sleepsuit z polaru i ze tak powiem nie mam watpliwosci ze sie rozkopie z koldry ani w nia zaplacze ani ze zmarznie.

nio lece,

Milego weekendu babeczki

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry