alex3meyer
Matka gagatka
Hejka wieczorna pora :-)
Syla- no wiec mnie lekarz powiedzial dokladnie to samo, ze ogolnie z europy wschodniej to tak, ale z Polski to nie, nie ma potrzeby. Tzn dzieci i tak potem beda mialy ta szczepionke, zdaje mi sie ze ok 15 roku zycia.
No i do Kasi- ogromne gratulacje!!!!
:-):-)
A ja tez zraz zmykam. Maly spi, ja tylko szybki prysznic i tez juz mnie nie ma..., pa pa....
Syla- no wiec mnie lekarz powiedzial dokladnie to samo, ze ogolnie z europy wschodniej to tak, ale z Polski to nie, nie ma potrzeby. Tzn dzieci i tak potem beda mialy ta szczepionke, zdaje mi sie ze ok 15 roku zycia.
No i do Kasi- ogromne gratulacje!!!!
:-):-)A ja tez zraz zmykam. Maly spi, ja tylko szybki prysznic i tez juz mnie nie ma..., pa pa....
jacys porąbani oni tutaj są bo np w uk mielismy 3 dawki na hib i tu w pl w kalendarzu tez tak jest ale ta ostatnia dawka jest w innym terminie(W uk okolo roku a w pl okolo 1,5roku)i mi kazali robic dodatkową czyli czwarta dawke

Nie wspomne,ze tego wozka sama jedna reka tez nie rozloze
( tak mowila mi pielgniarka i pokazywala najnowsze jakies dane gdzie jest zagrozenie a gdzie nie) ale oczywiscie zadnych problemow ze szczepieniem nikt nie robil...wybor nalezal do mnie. Teraz jak bylam w PL lekarka mi powiedzala ze w PL szczepienia na gruzlice znikly z kalendarza rok temu- szczepione sa tylko podobno dzieci zaraz po urodzeniu - i nie wiem czy nie tylko wczesniaki.... a potem juz tych dawek przypominajacych nie ma
oh jak mam dosyc....