• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam
Aneczka malusia sliczna... To tata rece pelne ma teraz :-D:-D:-D Ja tez mojej na chwile z oczu spuscic nie moge... Masz teraz tydzien wolnego to zagladaj czesciej... Jak tam interes wam idzie? Co do Housinga to my tez nie dostalismy... Nmam sie podobno nie nalezy nic z wyjatkiem ChB i ChTC, ktorego jak pisalam jak mala skonczyu roczek to bedziemy dostawac tylko 42£ m-cznie, bo wg nich dziecko powyzej roku, po prostu zart....
Izku nie daj sie wykorzystac... Ja wiem, ze to rodzice, ale w koncu w gosci jedziecie... Jak oni byli w gosci u Ciebie to gotowali? Przynajmniej troche Ci z mala pomoga... Ja sama czekam na wizyte tesciow, przyjezdzaja 20go, ale na szczescie takich problemow nie mam... Tesciowa na poczatku probowala pouczac, ale dala juz sobie spokoj i jest ok...
Zelcia moze i tak bedzie najlepiej... Powodzenia zycze- odpoczywaj, bo to juz niedlugo... A potem nie odpoczniesz ;-) Czekamy na wiesci...
Maggusia zyjesz? Zdrowiejecie z Briankiem?
Ada tak 5£, nie wiem, czy ktos nas w balona nie robi... Wybieramy sie do citizen advise bureau, ale oni przyjmuja tylko w okreslone dni, a u mojego o wolne teraz ciezko... Ja wiem, ze on dosyc dobrze zarobi, ale bez przesady... Ja trace 800£, a oni podnosza mi 5... I to dopiero w przyszlym roku, bo to szacowane jest na podstawie zeszlego roku...

reklama
Witam dziewczyny. Ale naklikaliscie. Musze przeczytac co tam piszecie ale narazie sie melduje. U nas juz lepiej z katarkiem choc ciagle jest. Barnimek juz pije mleczko ale czasami jeszcze puszcza butelke by pooddychac :sorry2:. Mam nadzieje ze szybko mu minie ale pozatym to jest wesolutki :-D
Pozdrawiam

i my sie witamy :-) w ten sloneczny dzionek
Kwiateczku i Jolkis - dzieki za wsparcie. Mowie Wam mam stresa jak stad do Polski, jeszcze sie dzis rano z K poklocilam. Wiec w chwili obecnej nie chce byc tu ani tam. Paradoks.
Dobrze, ze mam Nati...

Ostatnia edycja:
dziewczyny mozecie mi podpowiedziec co mam spakować do szpitala nie chciałabym czegoś pominąc ani zabrac za dużo byłabym wdzięczna ;-)
a i mam pytanko jesszcze jestem w 36 tc czy zrobia mi jakies konkretne badanie??? wczoraj byłam na wizycie i mam podwyższone cisnienie, raptem zapuchły mi rece i kostki a na dodatek cos wykryli w moczu i czekam na wynik i sie stresuje troche bo od poczatku ciaze mam bezobjawowo a teraz cos mnie dopada :confused: jak to było u was ???? pozdrawiam was.

a nie najgorzej Izku chodz przynaje ze juz jest ciezko,z dnia na dzien coraz trudniejsze staja sie dla mnie zwykle domowe czynnosci,nie wspominajac o tym ze humorki mam zmienne jak nigdy,albo mnie dol lapie albo agresor i wyladowuje sie na wszystkich. Ale to sa juz takie nasze ciazowe uroki :]

Lucy pewnie bedziesz jeszcze miala badanie krwi.Jesli bedzie jakas bakteria w moczu to dadza ci antybiotyk,Wlasnie tydz temu bylam z kolezaka tez,ona wlasnie dostala antybiotyk.W najgorszym przypadku poloza cie w szpitalu.Mozesz miec tez dodatkowe usg nedlugo:tak:ja mialam:tak:
Zelcia uwazaj teraz bo mozesz w azdej chwili rodzic:tak:wierze ze ci ciezko,ja urodzilam w 38 tyg ale juz sie doczekac nie moglam:-)

Kondzik spi,ide chyba lody sobie zjesc.G za dwa dni wraca:sorry:zlecialo...

reklama
dziewczyny mozecie mi podpowiedziec co mam spakować do szpitala nie chciałabym czegoś pominąc ani zabrac za dużo byłabym wdzięczna ;-)
a i mam pytanko jesszcze jestem w 36 tc czy zrobia mi jakies konkretne badanie??? wczoraj byłam na wizycie i mam podwyższone cisnienie, raptem zapuchły mi rece i kostki a na dodatek cos wykryli w moczu i czekam na wynik i sie stresuje troche bo od poczatku ciaze mam bezobjawowo a teraz cos mnie dopada :confused: jak to było u was ???? pozdrawiam was.
Lucy - to co Ci w moczu wykryli to pewnie proteiny. Czasem sie tak zdarza, ze pod koniec ciazy nawet tej bezobjawowej pojawiaja sie problemy z cisnieniem. To oznacza, ze mozesz miec stan przedzucawkowy, a najlepszym sposobem na to by Cie z niego wyleczyc jest wywolanie porodu.
Mowie to wszystko z wlasnego doswiadczenia. Ja wlasnie przez calutka ciaze czulam sie fantastycznie (do tego stopnia, ze chodzilam na spacery po 3 - 4 mile dziennie) i nic mi nie bylo, az do ostatniego miesiaca. Wtedy moje cisnienie zaczelo szalec, a nigdy w zyciu nie mialam z tym problemow. Kostki u nog mialam tak spuchniete, ze bylam w szoku :szok:
Sprawdzali mi poziom protein w moczu i cisnienie co kilka dni, oczywiscie to ja chodzilam na spotkanie z polozna, bo polozna byla zbyt zajeta, zeby przyjechac do mnie, ale coz przezylam :-)
Sprawdzali tez krew i robili KTG (to takie pasy na brzuchu, ktore monitoruja prace serca maluszka i skurcze).
Koniec koncow wywolywali u mnie porod na dzien przed planowanym terminem :-)
Wiec nic sie nie boj, oni na pewno beda sprawdzac wszystko zeby sie upewnic, ze nic Wam nie grozi. Jakbys chciala o cos zapytac to sluze rada.
Co do torby do szpitala to ja wzielam: 2 koszule nocne rozpinane z przodu, bielizna na zmiane (czasem polozne radza zebys wziela takie jednorazowe gatki, ale ja chcialam miec swoje, wiec tego nie mialam, a na poczatku to mi dali ze szpitala, bo oni maja takie jednorazowki), co najmniej 2 op duzych chlonnych podpasek (ja kupilam sobie takie ze skrzydelakmi i bawelniane - nie kupuj plastikowych typu Always) sa specjalne takie w motherscare i bootsie, ciapki (wygodne, ja sobie kupilam takie klapki, ktorych szerokosc mozna regulowac, bo stopy pozniej mi tak puchly, ze wygladaly jak baloniki z serdelkami na koncu ;-) ) recznik, biustonosze do karmienia, wkladki do stanika, zel pod prysznic i plyn do higieny intymnej, watke, puder, pieluszki dla maluszka, ubranka dla malenstwa, cienki kocyk, tetrowke. Tu na poczatku w szpitalach radza myc malenstwo tylko czysta woda, dlatego Ci nie napisalam wilgotnych chusteczek. Ja zreszta do tej pory mala podmywam watka i czysta woda, a jak gdzies wychodzimy to biore chusteczki.
Ja mialam tylko tyle i mi to wystarczylo. \Mialam jedna torbe, a wiem, ze czesto kobiety sie wybieraja z wielkimi walizami: jedna dla mamy i jedna dla malenstwa.
Ale sie rozgadalam ;-) trzymaj sie i jakby co dawaj znac :happy2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry