reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej, no nie mam sily was dzis poczytac... widzialam tylko fotke PIANKI - starta prasowania- kochana uwierz ze u mnie jest wieksza !!!! I nie wiem kiedy to zrobie, a pralka sie kreci kazdego dnia !!!

A u nas byla dzis HV i stwierdzila ze nasz JUlian to very unhappy baby !!!!!! Biedna byla godzine, chciala mu zrobic badanie sluchu i nie mogla bo Julek jej nie dal, wrzeszczal jak opetany, kazala go nakarmic, a po karminiu jak zaczal plakac na swoj brzuszek to biedna HV go uspokajala godzine !!!! Stwierdzila ze przyjdzie w PN jeszcze raz zeby zrobic mu to badanie. Baba byla w szoku i pewnie szczesliwa jak juz wychodzila ...
Powiedziala tez ze u niego to nie kolka tylko REFLUX i pewnie ma racje bo na moje oko to nigdy na kolke nie wygladalo. Jak sie spytalam czy mam brac uwage zmiane mleka to powiedziala ze nie. Juz jestesmy po Aptamil a teraz na cow &gate i jest to samo co bylo, choc kroplki troche pomagaja, nie moge powiedziec... a to nie jest to... on caly czas sie meczy.
Ale wlasnie wyszukalam ze jest specjalne mleko na reflux u dzieci- Enfamil AR - kupiona juz puszka na probe- no ale na recpte wiec pewnie dlatego nie powiedziala nam o specjalnym mleku na to, a JUlek naprawde sie meczy a ja jestem wykonczona, Nastka tez, bo on caly dzien na rekach zaplakany, nic z nia nie moge zrobic, bo ciagle go uspokajam... No i jak sie sprawdzi to pojde do GP zeby przepisalm na recepte co pewnie nie ominie sie bez "walki"... padam...

reklama
Witanko!
Tak pomyslalam moze wpadne w rytm hehe :-) wic zgaladam do was znow...

Pandorka dlaczego autkiem bylo zle?
My uwielbiamy jezdzic autem :tak: po za tym mamy zamiar odwiedzic rodzinke w Holandi w jedna strona ,a w druga w Niemczech.
No i napewno nie bedziemy jechac tak zeby szybko dojechac tylko wlasnie taka wycieczke chcielismy sobie zrobic ;-)
hehe no to widze ,ze moj maz nie ejst orginalny :laugh2: i jak tam rocznica w autku ? :-p

Izka nie wiem jeszcze czy zostane moja mama ma pomysl ,a D ma dosc dobra propozycje pracy i sama nie wiem co ja mama robic tak naprawde.Codziennie motam sie z myslami czy dalibysmy rade pomimo iz mieszkanie jest w pl.

Heronek u nas wlasnie tylko jedden kierowca jest :-p

Pinka Ja tak jak Heronek z zelazkiem sie poklocilam hehe :laugh2: tylko jak mi cos trzeba to wyciagam i prasuje :-p

Dziewczyny Co do brzuszka to jeju ja normalnie zgubic go nie moge juz tyle lat!to jest jakas masakra...potrzebuje 5kg mniej i nic :eek: ,a zaznaczam ,ze ja wogole nie jem na noc.Wogole ja to mam dziwna przemiane materii :baffled:

Chce was jeszcze zapytac o jedno-bede wdzieczna za odpowiedzi!
Otoz jedziemy autkiem do Polski i czy moj maly musi miec fotelik?
Akurat wyrosl nam z fotelika i teraz w Uk z tego co wiem moze miec poddupnik.Czy jak bede miala poddupnik to moze tak jechac do PL czy musze specjalnie kupowac fotelik?????????????????????

POZDRAWIAM I SLE CIUMASKI!

Witam
Gosia ja bym nie czekala tylko szla do lekarza,powiedz\ ze masz koszmar,ze HV stweirdzila ze to refluks....napewno jej opinbia pomoze.co do mleka to dziecko ok 2 tyg sie z nim oswaja wiec mimo ze zmieniesz musisz odczekac..za szybko zmienilas moim zdaniem.mleko chyba i tak nie ma nic wspolnego z tym a Cow and gate jest tresciwsze,moze miec zaparcia.my sprawdzalismy tez je z Kondziem i tak u nas bylo:sorry:Mecz lekarzy.jak jeden nie pomoze idz do innego(ja tak robie)testuje ich:sorry:ktory bardziej pomocny potem do tego chodze.Moj ulubiony odszedl na emeryture wiec....szukam teraz dobrego:sorry:

Magusia co do fotelika to mysle ze 5 latek to juz wystarczy mu ten sam pod pupe ale jesli chodzi o wyjazd do PL to daleka droga,bedzie chcial spac itd....mysle ze powinniscie zainwestowac w jakis fotelik wieksze,na dalekie podroze.szkoda dziecka.

U mnie bez zmian,zygam dalej.....:no:

Witanko Babeczki!

Alez jestem zlaaaaaaaaaaaaaa!
Maz pracowal teraz przez pewna agencje i jzu 2 tydzien mu za weekendy nie wyplacaja...a my we wtorek ejdziemy do PL i pieniezaki sa nam potrzebne i znow dostal marna wyplate jejuuuuu...

Izka Kwiateczek DZIEKI :)
Napewno lepiej dziecku jechac w foteliku tez o tym myslalam ,ze w sumie chyba wygodniej dziecku w takim foteliku nawet jak glowka na bok zleci to fotelik podtrzyma ,a taki poddupnik w sumie to tylko pod tylek...
DZIEKUJE JESZCZE RAZ ZA doradzenie cium :*

MAMUSIA BLANECZKI KWIATECZEK GRATULACJE!

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Hej:)
Magusia
kurcze glupia sprawa z ta zalegla wyplata,czy Ci ludzie w agencjach maja rozumy wogole??To pytanie raczej retoryczne,bo w iekszosci nie!Do takich sytuacji dochodzi ciagle,jeszcze trzeba sie upominac i prosic o swoje cholera....Tak czy inaczej,sczesliwej podrozy i udanego wypoczynku:)
pinka torcik super,ale sie usmialam-pomyslowego meza masz:)A jakie sa te inne niespodzianki o ktorych wspominalas???;p;p Maz zarezerwowal fajny hotel w l'pool jedziemy na dllllugiiiii gorrraaaacyyyy weekand (tak mnie zapewnial;p)z okazji rocznicy za niespelna miesiac.maly zostanie u przyjaciolki,nie wiem jak sie nim rozstane:(juz rozne mysli chodza mi po glowie;p (np zeby go zabrac ze soba hahahhaha)ale wtedy z romantycznego wypadu bylyby nici.
Gosia dawaj nam znac jak czuje sie Julek na nowym mleczku.Jak bedzie dobrze,masz podstawy zeby wymagac recepty od gp.I mysle podobnie jak kolezanka , trzeba szukac 'przystepnego' lekarza do skutku.
angel obawiam sie ze w uk problem badan prenetalnych praktycznie nie istnieje,albo raczej o nim sie nie mowi,chyba ze sa jakies wazne podstawy do zrobienia takich badan.Glowa do gory nie zadreczaj sie:)Choc jakbys miala przez to nie spac po nocach to moze idz do gp ,powiedz ze boli cie brzuch napewno zleca ci dodatkowy scan.
kwiateczek bidulko:)
Dziewczyny co do zelazka to was pobije!ja swoje schowalam na dno szafy;p

asiunia- bo jeszcze dostalam bukiet róż,sesxi bieliznę z lasenzy ,obiad w restauracji i testy na prawko;-)

ale zazdroszcze wam wypadu my jak narazie nigdzie nie jedziemy przez sklep dopiero swieta w polsce mamy zamiar obchodzić....

Witajcie babeczki!!!
ja nie mam na nic czasu!!!!
mama jest u mnie i ciagle spacerkujemy,albo jezdzimy gdzies nad wode,albo do lasu...itp.
Gdy mama wyjedzie,bede juz bardzo samotna i czesciej bede na bb :D,
choc i tak juz tesknie za Wami!!!!!!
Gosia biedny Julek!!!!szok!duzo sily Wam zycze...i niech go juz brzuszek przestanie bolec!!!
Pinka a ja tez nie prasuje...nawet malemu juz przestalam.
Najprawdopodobniej w pazdzierniku bedziemy sie przeprowadzac do Bristolu,do domku z ogrodem!
Maggusiagdzie mieszkasz???
buziaki,papapaa...ma byc dzisiaj pieknie,wiec zbieramy sie nad morze!

reklama
hello

ale tu cisza ostatnio he he pogoda dzis znów ładna wieć piorę od rana;-))) i pomału szykuje menu na urodzinki Wiki i wyciełam wzór torta z kartki;-)
Młody już przeszedł na spacerówkę bo z głębokiego ciągle mi sie podnosił a teraz zadowolony bo wyszystko widzi;-)))

Iga- ja jestem w szoku :szok::szok::szok::szok::szok: widziałam tojje foty na fb i szczenia mi opadła ty rodziłaś kobieto czy surogatke miałaś????? ja prawie 6 m-c po porodzie a brzuch jeszcze mam:szok::szok::szok::szok::szok: a jak młodzieniec ci spi w nocy??? karmisz cycolem jeszcze????

Gosia- a jak u was???? Julek już ma się lepiej????

super ze bedziesz mieszkać w bristolu będziemy miały do siebie 2h:-D:-D:-D:-D:tak::tak:

a gdzie reszta babeczek???

Do góry