• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej babeczki!Ael skrobiecie, strona za strona:)U nas tez dzis pogoda byla do d....Siedzimy w domku, sprzatamy i nadrabiamy zaleglosci.Wieczorkiem pojechalismy do zaprzyjaznionych Anglikow, cudownych ludzi.Oskarcio swietnie sie z nimi bawil.W drodze powrotnej usnal i teraz juz smacznie spi.ja powoli nadrobilam naszego blogaska, jeszce tylko poodwiedzam smykusiowych przyajciol.Jutro znowu odwiedzamy znajomych ale to dobrze bo nie mam czasu wzruszac sie i rzypominac jak super bylo w Polsce.
Maxin-ty to jestes niesamowita, jak nie skapki to albumik, praca, gdzie ty kobietko masz na to czas???Podziwiam i gratuluje sily:)
Kasiulka0901-slub na pewno bedzie wspanialy, nie martw sie;)A Roszek super wyglada na fotce miedzy szczebelami lozeczka:)
Niunka1982-a gdzie ty mieszkasz bo piszesz ze nad mozrez masz najblizej do Blackpool?Ja tez mam najblizej do Blackpool lub Southport:)

reklama
dziewczynki mam pytanko....................................
ile mała musi miec miesięcy abym mogla jej zrobic zdjatko do paszportu????????????? i czy jam ją musze zameldowac w polsce aby otrzymac polski akt urodzenia?

dzieki

Pinka25 my robiliśmy sami małej zdjęcie do pasportu własnym aparatem i potem wywołaliśmy sobie w Boots, więc to chyba nie ma znaczenia ile dziecko ma miesięcy, Karolinka miała wtedy 2 miesiace
A co do zameldowania to z tego co wiem to żeby mieć polski akt urodzenia to trzeba zameldować dziecko w PL

OLCIA ale z ciebie ranny ptaszek. Nam sie cos dzisiaj przysnelo, lece kawke zrobic, bo maly jakis grzeczny dzisiaj (puk puk puk). Rzeczywiscie Blaneczka - nastepne cudo na forum, NIUNKA, PINKA I CZARNULA teraz czekamy na was.

Kurtcze Alex chce mi sie dorwax do klawiatury.
Zapraszam na kawke, ciezaroweczki bezkofeinowa oczywiscie.

witajcie dziwczyny serdecznie
dziekuje za odpowiedzi
tola-- a mnie powiedzieli ze nie mam szans aby przejechać z dzieckiem przez grznice na dowód osobisty że musze miec paszport.................więc ja juz sama nie wiem o co chodzi??????????????

hej kobitki
nie wiem o co chodzi z tymi zdjeciami , ale my mamy wizyte na poczatek pazdziernika o paszport i bedzie potrzebne zdjecie , a maly bedzie mial 2 miesiace;-)
Fotkie to chyba do fotografa co? Tylko jak on takiemu malenstwu zrobi zdjecie.?:confused:

no a u nas znowu pochmurny dzien:wściekła/y:, krew czlowieka zaleje. Niedosc ze caly tydzien sama w domu , a jak przychodzi weekend kiedy mozemy cos razem skombinowac z mezem to d..a:-(:wściekła/y:

u nas tez pogoda do d.... , narazie sloneczko chociaz juz pojawily sie chmury, zapowiadali deszcze, moze sie nie sprawdzi. Wczoraj lało, przeszla burza ale popoludniu troche sie wypogodzilo i mozna bylo sie pokazac. Mam nadzieje ze nie przesiedzimy calego dnia w domu, bo mnie chyba ......................

reklama
Witam Mamusie!

Wczoraj ciagle lal deszcz bylo tak zimno ze ja w kozaki sie ubralam:shocked2:
Dzis znow zimno:dry: ale nie leje tak deszcz jak wczoraj:blink:co z tego jak i caly dzien przez ta pogode spedzimy w domu.
Po za tym rano ubralam sie na zakupy spozywcze wieksze bo juz w lodwoce pajak zawisl:cool2:hehe i mialam plany co ugotowac itd a tu telefon z pracy mojego dzwoni ze rote maja zmieniona i dzis na 10:00 mial byc w pracy :szok: nikt go nie poniformowal o tym!:no::wściekła/y:
wsciekl sie bo dali mu tylko nowa rote na za tydzien:dull:a nie na ten tydzien.
Pojechalismy tylko do polskiego sklepu po jakies bulki przynajmniej i soki no szok i moj nerwowy do pracy a dosc daleko ma:dry:
Jak zwykle bedzie musial podpisac papierek a do dzis ma to wymowienie co pisalam juz wczesniej na ten teamt dali mu jeszcze dwa tygodnie dluzej w sumie nie jemu ale agencji:oo2::wściekła/y:

Co do paszportu to ja robilam zdjecie Briankowi u fotografa wiadomo takie dziecko nie trzyma glowki wiec rodzic musi go miec na raczkach i podtrzymywac lebek pozniej wszytsko fotograf zrobi.Slyszalam tez ze na bialym plutnie dziecko lezy i tez mu sie robi wic roznie:-)mozna tez zrobic dziecku zdjecie w tych maszynach co w miescie stoja.Trzymamy dziecko na kolanach ale w koleczko ta maszyna bierze tylko glowke dziecka i dodaje tlo wiec tez lux.
Jesli mama jest zameldowana w pl to podaje sie ten adres w tych papierkach tam ale to jest tylko na paszport tymczasowy nie wiem jak jest z piecio-letnim;-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry