reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam mamusie!!!!!!
Gdzie sie chowacie dzisiaj??
Moje dziecie zasnelo, mam chwilke dla siebie. Kurcze, ale ta pogoda mnie przymula. Wypilam juz kawe, pije Red Bulla i moglabym zasnac.:baffled: Na uszach mam sluchawki, pisze i podryguje w rytm muzyki i probuje sie rozruszac:-D

Witam nowe mamy na forum !!!!!!!
Katarzyna_S- mozliwe ze mala ma taka urode. Moj Adrian tez nie wazy duzo, moim zdaniem powinien wazyc wiecej. Ale mam swiadomosc ze jak stary, i niczego mu nie brakuje. Skonczyl roczek 16-stego i wazy 10,2 kg. A te siatki centylowe nie zawsze sie sprawdzaja.....:-)

Justys- mam nadzieje ze Alex ma sie lepiej. Daj znac jak sie czuje :-)

Maggusiu- glowa do gory, czasem praca sama nas znajduje :-) Jakbys pracowala u tej baby, to moze bys tylko narzekala, i byla niezadowolona. A tak problem sam sie rozwiazal:-)

Agnes- nie dziwie sie ze remont Was wykancza. My tez odnawiamy dom, jakos ludzie tutaj nie dbaja tak o swoje mieszkanka, dziwie sie.... My juz konczymy pomalu, a Wam zycze duuuuuzo sily i wytrwalosci. Na pewno efekt koncowy bedzie tego wart !!!!!!:-)

Pinka- pewnie kazda z nas nabawila sie rozstepow po ciazy. Ja tez tak mialam, ze jak schudlam to wylazly wszystkie. A pozbyc sie raczej ich nie da, trzeba je polubic :baffled:;-)

Buziaczek- moj maz tez nie da sie wyciagnac na impreze, jedynie co to domowka. Jak masz z kim isc, to wyrwij sie na chwilke. Choc pewnie bedziesz jak na szpilkach, myslala o swojej niuni i co Twoj w tym czasie robi :confused::-)

Olis- oby operacja sie udala i Twoj szybko wrocil do zdrowia !!!!:-)

Olcia- jak Benus?? Przybiera na wadze?? Bo wiem ze sie martwilas:-)

Mala-gorzatko- moj Adrian juz taki duzy, a ja nadal jak cos to latam z termometrem:-) Moj maz nie ma slow na to. Ale coz, my matki tak juz mamy !!!

reklama
Cześć DZziewczyny! nie pisałam chyba 2-3 mc, ale nie miałąm zbytnio i czasu i dostępu do netu, obecnie jestem z synkiem w Polsce, nawet miesiąć tu pracowałam, chcieliśmy zjechac do Polski, ale się plany zmieniły, juz nie pracuję, (mój mąz cały czas w U.K. ) będe tu do końca mc-a, a potem wracam do U.K. mąż dostał lepszą pracę, będzie mógł spędzać więcej czasu z nami, z czego się bardzo cieszę ;-) i przeprowadzamy się do Cambridge, może ktos tu jest z tamtąd???????????

MiskaT - Wszystkiego Najlepszego dla Leonka z okazji ROcZKA!!
JustynaW - Nie za bardzo mam z kim sie ruszyc ale napewno , by sie ktos skusil. :-DMnie tez ta pogoda wykancza, chcialam Blanie wziasc an spacer ale pokrapuje , a Ona ma jeszcze katarek:-(

Witam nowe mamusie, piszcie wiecej o sobie , o swoich pociechach i wklejcie sobie suwaczki.:sorry2::tak: Milo Was poznac . Sluzymy pomoca:-D

Agnes 2606- Ja tez zawsze placze jak ktos Nas opuszcza...:-:)-(bo to takie smutne:-(
Malagorzatka - U no to niezle, wspolczuje takiego dnia. Moze Maluszek poprostu potrzebuje Waszego ciepla.:tak: i przytulenia , Moja Blania czasem ma taki dni:tak::cool2:wtedy ja tuuulimy:-)
Izka0401- Uzywamy pampersow dry tych 12h , nie newborn i pmpersa chucteczek zielonych. a ciom ???:confused:
Pinka 25 - Wiesz jaka by byla awantura, jakby sie gdzies udala sama ???o matkoo:szok::szok::angry:koniec swiata , odrazu:-Dwklej a zamkniety zdjecia swojej Niuni , jestem ciekawa jak urosla.
Olis - Zycze duzo zdroweczka...:tak::tak:;-)

Dziewczyny kiedy wraca Maxin??
A gdzie reszta mamusiek?? wklejajcie nowe zdjecia Waszych pociech na zamkniety!! Bedzie ciekawie ,poogladamy troszeczke :cool2::tak:

Czesc Dziewczyny U mnie wszystko dobrze ,przyjezdza dzisiaj moja mama ,bedzie miesiac ,wiec nie bede sie tak nudzic .
Pinka 25 - Niedawno urodzilas i juz szybko schudlas ,to masz szczescie -a z tymi rozstepami to sie nie martw ,trzeba caly czas smarowac sie kremami na rozstepy ew.cellulit i napewno znikna u mnie np. smarowalam sie caly czas i w czasie ciazy i po porodzie i teraz rozstepow prawie nie mam sa blade i malowidoczne ale jeszcze sie smaruje moze w koncu calkiem znikna.
Bnow,Kasia23 ,KatarzynaS Witajcie na BB Piszcie ,pytajcie napewno odpowiemy .
Kasia S Nie martw sie ze twoja corcia tak malo wazy -napewno to sie zmieni .Doniedawna tez myslalam ze moj synek jest niejadkiem a teraz widze postepy i nawet pije kakao z mlekiem od miesiaca a kiedys w ogole nie pil mleka .,takze badz cierpliwa i proboj albo ew.spytaj lekarza co mozna zrobic Glowa do gory bedzie dobrze.
Miska T Witaj z powrotem na BB to dobrze ze bedziesz razem z mezem tu mieszkac w koncu lepiej zeby rodzina byla razem .
POZDRAWIAM WAS DZIEWCZYNY
Musze juz isc bo za godzine jedziemy po moja mame na lotnisko To pa.

witam!!
jestem tu świerzynka,no i pragnę sie przedstawić ;)
Mam na imię Asia no i mieszkam w Londynie 2,5 roku.
w listopadzie zostanę mamą(niby,bo termin mam na 1 listopada,ale jak to mówią moje obeznane koleżanki-brzuszek mam bardzo nisk,więc zobaczymy)
Mam 25 lat no i to bedzie moje pierwsze,wymarzone i wyczekane dzieciątko.
od 3 tyg.juz nie pracuje,więc okropnie nudzę sie w domu-kazą mi ofdpoczywać,ale jakoś nie mogę-termin już tuż tuż,więc chyba emocje,do szkoły rodzenia się nie dostałam mimo że próbowałam to załatwic jak byłam w 5 mc :( no i na dodatek nic jeszcze nie kupione-ani łóżeczko,ani wózek,ani pościel dla maleństwa,bo zyczajnie nie wiem gdzie(koszty też są bardzo ważne :p )planuje to zrobić w tym tyg. wiec kochane jak macie jakies pomysly gdzie mogłabym to zakupić(a mieszkam w północno-wsch. londynie)to byłabym ogromnie wdzięczna :)
Chyba i tak się rozpisałam ;)
pozdrowionka!!

witam!!
jestem tu świerzynka,no i pragnę sie przedstawić ;)
Mam na imię Asia no i mieszkam w Londynie 2,5 roku.
w listopadzie zostanę mamą(niby,bo termin mam na 1 listopada,ale jak to mówią moje obeznane koleżanki-brzuszek mam bardzo nisk,więc zobaczymy)
Mam 25 lat no i to bedzie moje pierwsze,wymarzone i wyczekane dzieciątko.
od 3 tyg.juz nie pracuje,więc okropnie nudzę sie w domu-kazą mi ofdpoczywać,ale jakoś nie mogę-termin już tuż tuż,więc chyba emocje,do szkoły rodzenia się nie dostałam mimo że próbowałam to załatwic jak byłam w 5 mc :( no i na dodatek nic jeszcze nie kupione-ani łóżeczko,ani wózek,ani pościel dla maleństwa,bo zyczajnie nie wiem gdzie(koszty też są bardzo ważne :p )planuje to zrobić w tym tyg. wiec kochane jak macie jakies pomysly gdzie mogłabym to zakupić(a mieszkam w północno-wsch. londynie-to byłabym ogromnie wdzięczna :)
Chyba i tak się rozpisałam ;)
pozdrowionka!!

Witam Mamusie!
siemka-newww.gif

dziewczyny dzieki za pocieszenie;-)

Dzis spedzilam fajnie dzien u chlopczykla ktorego pilnowalam ale tym razem przyszlam na kawke do jego mamy:tak:
Pozniej szukalam fryzjerki i wreszcie znalazlam jutro mam miec fryz!:-)
Po za tym Brianek cos kicha i kaszle podalam mu calpol mam nadzieje ze nie bedzie przeziebiony:sorry2:
Mnie dzis pobolewa moj kregoslup znow no masakre mam z tym:baffled:
Po za tym nieszczesna pani z pracy dzwonila do mnie ze wybrala moja koleznka na ta nienie i powiedziala czy nie chcialabym sie opiekowac jej kolezanki dzieckiem:confused:a ja powiedzialam ze nie chce ze dziekuje i ze nie lubie kretactwa!:cool2:
Eh nie wiem na jakiej podstawie mnie nie wybrala jak nie byla nawet u mnie w domu :eek: Ja np mam dom taki ze wszytsko na jednym poziomie przystosowany do niemowlaka idealnie mam lezaczek basenik z pileczkami itd:tak:no coz mi to juz wisi tak naprawde!:-p
no ale wazniejsze dla niej bylo to kto krzyknie mniej za opieke hmmmm:szok:

Witam nowe forumowiczki!:-)nie moge sie popalac kto jest kto ale z pewnoscia niedlugo zalapie:-p

Buziaczku a moze masz kumepel jakas?pojdzcie razem jesli ci mezulek pozwoli:tak:
nie dziwie sie ze bylas wkurzoan szkoda ze nie mieszkasz blizej mnie to bysmy gdzies razem wyskoczyly:-)

Justynaw chyba masz racje po za tym 350f na miesiac za opieke nad dzieckiem 10 lub 11 godzin to caly dzien prawie i wychodzi tak oooo a nad taki maluszkiem ciagle trzeba siedziec:tak:

Izka0401 dokladnie gdyby powiedziala ze kilka dziewczyn a mi sie wydaje ze tutaj chodzilo o to kto da mniej:baffled:ale juz mam to gdzies.
Swietnie ze twoj mezus o ciebie tak dba:tak:wiesz zawsze jak bedziesz zmeczona spojzysz sobie na pierscionek i usmiechniesz sie!:-)ah swietne sa takie prezenciki.
Moj tez ostatnio mnie wziol na zakupy to bylam poprostu w niebo wzieta moglam wszytsko robic doslownie wszytsko:-p

Mala-gorzatka zycze zdroweczka!:tak:a moze to zabki co:confused:oh bidulka z maluskiej no wiesz ja nie dziwie sie ze chodzilas tak z termometrem.

Agnes uf napewno to bolalo jak mama jechala ja wiem jak z moja sie ostatnio zegnalam to na odprawie nie moglam powstrzymac lez patzryli na mnie jak na jakas porypana:eek:
Fajnie ze sobie remontujecie domek nie ma to jak wlasny kacik:tak:

Justyna170979 haha masz racje kij jej w oko!:-D

Pozdrawiam i sle ciumaski!
papapa.gif

BUZIACZKU, dziękujemy pięknie!!! teraz po roczku to juz nam z górki poleci ;-)

AGNIESZKO, IZKO, dzięki za ciepłe słówka, też uważam, ze rodzina jest najważniejsza, chociaż moja mama twierdzi ze powinnam siedzieć sama w Polsce i chodzić do pracy, ale ja mam inne zdanie na ten temat, chciałąm pracować ale nie wyszło, widocznie tak miało być!!!

I PONOWIE PYTANKO, CZY JEST KTOŚ Z CAMBRIDGE LUB JEGO OKOLIC???

Dzieki!moja krolewna bedzie sie nazywac MARTYNKA! o ile faktycznie zostanie dalej dziewczynka!chyba ze wyjdzie chlopczyk to bedzie dla nas duze zaskoczenie!:-D
Zreszta oby tylko bylo zdrowe!to jest najwazniejsze!postARAM SIE CZESCIEJ PISAC!jak narazie czytam wszystko o wychowywaniu niemowlat bo nie mam pojecia o dzieciach!nawet nigdy nie zmienialam pieluchy!:zawstydzona/y: pozdrawiam

reklama
Buziaczku - zeby to chodzilo o tulenie to juz dawno bysmy ja poskromili :-)

Justynka - a gdzie sie wyprowadzacie, bo mi marzy sie wyprowadzka poza Londyn :-) o rany, takie mam teraz marzenie

dzis znowu mala nie chciala zasnac caly dzien. Niby byla grzeczna caly dzien ale wieczorem dala nam popalic...koszmar nad koszmarami ! Zadne lulanie, noszenie, kolysanie...nic nie pomagalo...w rezultacie wzielam suszarke ,wlaczylam i zasnela jak kamien po 2 min :szok:

Do góry