reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Jeśli chodzi o fotke to ktoś pisał że sam robił, pamiętaj tylko że musi być białe tło, i zdjęcie zrobione tak by oba uszka było widać, maluszek może być uśmiecznięty bo są odstępstwa od normy u dzieciaczków :tak:. Jeśli sama zrobisz i wywołasz to tylko sprawdź czy rozmiarowo wszystko dobrze wywołali:tak:.

to chodzi o paszport polski czy brytyjski? jak polski, to czy tak samo mozna robic zdjecia do brytyjskiego? a tak ogolnie, to gdzie sie narodziny dziecka powinno zglosic?

anulka99, dzieki za odpowiedz. musze sie wybrac w ten albo nastepny weekend do tego POSKU bo pierogi i ksiazeczki :-)

maxin, duuuuzo duuzo zdrowia, bo tego nigdy nie za wiele!

reklama
MrsF- dobrze pamietam ze masz meza Anglika?? Bo jesli tak to chyba on powinien takie rzeczy wiedziec, w koncu to jego kraj :-) A jak nie to jego rodzinka.
Dziecko rejestruje sie w urzedzie stanu cywilnego(angielki odpowiednik),w Birth and Death Register Office. Jak urodzisz to w szpitalu dadza Ci numer pod ktorym umowisz sie na spotkanie, mozesz zapytac o adres. A zdjecia do paszportu sa takie same, czy angielskiego czy polskiego.

anulec - gartulacje- jesli chodzi ...to, gdzie i jak to naprawde zalezy od GP, od okregu, nie wiem ... ja poszlam do lekarza w 7 tygodniu, lekarz nie robil mi zadnego testu jak mowi agnes, pogratulowal mi, zarejestrowal mnie do szpitala zeby przypisali mi polozna i nie zrobil mi zadnych podstawowych badan jakie powinni mi zrobic na poczatku czyli mocz , krew, cisnienie gdyz stwierdzil ze to zadanie poloznej. Polozna dali mi w 16 tygodniu ciazy i wtedy poszlam z Moim do GP i on mu powiedzial ZE MA MI ZROBIC BADANIA BEZ ZADNEGO GADANIA ZE TO POLOZNEJ PRACA i dopiero mi zrobili.

Katarzyna_s - mnie sie wydaje ze 90%mamusiek z UK siedzi na tej stronie i dlatego tak tu cicho... oj wiele wiele was tam juz widzialam :))))

oto moja kruszynka

a ja jak zwykle na koncu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,ale bardzo,bardzo szczerze

Maxin
Każdego roku o tej samej porze, każdy Ci życzy tego, co może. Ja korzystając ze sposobności życzę Ci dużo szczęścia i radości. To o czym marzysz - by się spełniło, i to co kochasz - by Twoim było.

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi!
Czy też miałyście to dziwne uczucie, że to nie prawda?
Ja cięgle nie mogę uwierzyć,że się to dzieje i boję się, że za chwilę okaże się to pomyłką. No ale ile razy można robić test?;-)
Pozdrawiam Was wszystkie!

Izusia
W dniu urodzin życzę Ci aby każdy dzień
był nie zapomnianą przygodą i powodem do zadowolenia.
Aby nigdy nie zabrakło Ci ciepła i miłości najważniejszych osób w Twoim życiu - tych którzy są teraz i którzy beda...
Powodzenia we wszystkim co robisz!

anulec-gratuluje fasolki:tak:

:szok::szok:No nie uwierzycie !!!!!!

Napisalam do konsulatu - wydzial paszportowy zapytaniem czy moge przyjsc na zlozenie wniosku w wyznaczonym wczesniej terminie, na wyznaczona godzine... (bo chyba nawet na stroni pisalo ze ci co maja pobukowane beda obslugiwani tak jak maja pobukowane ) i wiecie co mi odpisali :szok::szok:ze oczywiscie moge przyjsc w wyznaczonym terminie ale "Jednocześnie informujemy, iż nikt z interesantów nie jest przyjmowany bez kolejki" :szok::szok:

Ku...co tam sie dzieje

No chyba do nich jeszcze zadzwonie...ale sobie w kulki leca

reklama
Do góry